Следва

Ким и Кание вдигат първата си сватба този уикенд

Христо Карастоянов разказва за последните години от живота на Гео Милев в романа "Една и съща нощ"

След успеха на последния си роман "Името", с който Христо Карастоянов спечели наградата за нова българска художествена проза "Хеликон" 2012 г., днес авторът ни предлага новия си проект - романа "Една и съща нощ"...

Books преди 9 години

След успеха на последния си роман "Името", с който Христо Карастоянов спечели наградата за нова българска художествена проза "Хеликон" 2012 г., днес авторът ни предлага новия си проект - романа "Една и съща нощ", който описва последните години на големия български поет Гео Милев.

Христо Карастоянов "вади на светло" образа на анархиста Георги Шейтанов, оказал голямо влияние върху развитието на списание "Пламък" и една от най-противоречивите личности от началото на ХХ век.

"Една и съща нощ” е разказ за светлото другаруване между двама големи мъже – Гео Милев и Георги Шейтанов. И за последните две години от техния покосен от барутното време живот: време на мечтатели и поети и време на конформисти и ренегати, време за яростно свободолюбие и време за предателство, време за живеене и време за смърт...

В „Името” Христо Карастоянов се питаше: „Какво би било, ако...” Резултатът беше една тъжна приказка за принцеса без царство, преживяла целия грохотен ХХ век. Сега в „Една и съща нощ” въпросът вече е друг: „А защо не?...” – и в търсенето на отговора авторът разказва за разтърсваното от атентати и подлост време на 20-те години като за днешния наш ден. А героите си описва като наши съвременници. Или поне каквито биха могли да бъдат... Защо не?

 Още от днес (30 април 2014):

Новите лица на модата: екзотичната Малайка Фърт

Помощ: Как да му привлека вниманието? Три секси съвета към жените

Жълт бутон: Гена Трайкова: Ще продължа да разказвам истории

И още...

More from View Sofia

More Books