Следва

Номинираният за Emmy сериал”Под наблюдение” с премиера за България по bTV Action

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 12 -18 май

Те са най-успешната американска рок група за всички времена с повече от 150 милиона продадени албуми по целия свят...

Events преди 9 години

Aerosmith с концерт на живо

Кога: 17 май, 20:00 часа 
Къде: стадион Локомотив

Те са най-успешната американска рок група за всички времена с повече от 150 милиона продадени албуми по целия свят! Емблематичните им хитове като “Walk This Way”, “Sweet Emotion”, “Dream On” и “Livin’ On The Edge” вдъхновяват поколения музиканти и групи, сред които Guns N’ Roses, R.E.M., Run DMC, Рони Джеймс Дио и Еминем.

Aerosmith са явление в музиката вече повече от четири десетилетия! Едва ли има друга рок група, която да се похвали с фенове от няколко поколения и с толкова много хитове в класациите. На 17 май българската публика ще има уникалната възможност да види на живо култовите AEROSMITH! Великолепната петорка ще бъде в оригиналния си състав, точно както при основаването си през далечната 1970 г. в Бостън, Масачузетс: Стивън Тайлър (вокали), Джо Пери (китара), Брад Уитфорд (китара), Том Хамилтън (бас) и Джоуи Крамър (барабани).

Aerosmith ще ни докажат, че са в перфектна форма и правят невероятно шоу! На стадион „Локомотив“ ще се насладим на най-великите им хитове, както и на песни от последния им албум Music From Another Dimension – първият студиен проект на групата от 11 години. Албумът, издаден у нас от Вирджиния рекърдс/ Sony Music, е обявен от сп. People за “един от задължителните 5 албума на есента за 2012 г.” За него Джо Пери казва: “Това е албумът, който искахме да направим още от времето, когато се събрахме за втори път през 1984 г.”

Вход: билетите могат да бъдат закупени от:  касата на тикетпро в билетен център НДК, касата на Арена Армеец, онлайн както и на касите на тикетпро България и неговите партньори.



Международен анимационен фестивал "Златен Кукер - София 2014

Кога:
12 -18 май
Къде: 

Междунардоният фестивал на анимационния филм МФАФ ЗЛАТЕН КУКЕР – София подкрепя младите аниматори и студентите по анимация. Той страртира дейността си през октомври 2010 г. в София и е първият фестивал на анимацията в България от новия век. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития в България! Фестивалът е мост между млади професионалисти от цял свят. Организира се от Българската асоциация на независимите художници аниматори БАНХА "Пройко Пройков". 

МФАФ Златен Кукер - София играе ключова роля в анимационната индустрия като цяло, тъй като се организира от аниматори, които сами произвеждат анимационни филми, интересни не само за най-малките, но и за хора от различни поколения. МФАФ Златен Кукер-София показа високо ниво на професионално изпълнение, огромно международно участие с изобилие от множество творби на талантливи хора от цял свят. По време на фестивала и през цялата година, студентите по анимация и независимите млади аниматори, както и бъдещите творци имат възможността да присъстват на професионални майсторски класове водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, презентации и много други.

Гостите ни от цял свят имат възможност да участват в туристически дестинации за да видят забележителностите на красивата ни и уникална страна България. Голямата награда е "Златен Кукер", а Специалната награда е на името на „Пройко Пройков”. 



Величко Минеков представя скулптура и рисунки в изложбата - "Пътят"

Кога: 12 - 30 май, откриване - 12 май, 18:30 часа
Къде: галерия "Академия"

От 12 до 30 май Национална художествена академия има удоволствието да покаже изложбата на Величко Минеков "Пътят".

Повече за автора може да разберете тук>>



Познанието на най-древната цивилизация - Находки от българските земи от VII – V хилядолетие пр. Хр., изложба

Кога: 15 май - 15 юни, откриване - 15 май, 18:30 часа
Къде: галерия "Credo Bonum"

Дни преди празника на българската писменост и култура - 24 май, фондация Credo Bonum ще представи в едноименна си галерия знакови археологически открития от българските земи, принадлежащи на най-старата човешка цивилизация, зародила се преди повече от осем хилядолетия в района около Черно море и долното течение на Дунав. Десетилетия след откриването им, все още видимите археологически обекти, както и съхраняваните в музеите находки продължават да са неизчерпаем източник на знания за духа и битието на нашите предшественици.

Изложбата в галерия Credo Bonum представя данни на изследователите за тази цивилизация, развила най-старото земеделие в Европа, най-ранната в света металургия на медта и златото, най-древната в Европа солодобивна индустрия, най-ранният добив и обработката на полускъпоценни минерали, и др. В галерията ще бъдат показани примери за най-ранните протоградски центрове с развита жилищна и обществена архитектура, за сложната система от погребални практики, за кристализирали представи и вярвания за реалния и отвъдния свят, свързани с култа към Великата богиня майка.

Сред най-интересните разкрития за тази цивилизация е тяхната писменост, предшестваща с около 2000 години другите системи за писане, с висока степен на логична и абстрактна мисъл, геометричен подход в изразяването на мислите.

Изложбата повдига въпроса свързана ли е зората на световното познание с Европейския югоизток и каква е съдбата на тази цивилизация, като показва изследвания в Черно море и на сушата, които предлагат отговор.


Изложба рисунки и дрехи на Радо Илиев и Тея Трошанова - МОЛИV

Кога: 13 май
Къде: Склада

Радо Илиев - рисунки
Тея Трошанова - мода

Двама архитекти се срещат на територия, която ги забавлява. Творчески експеримент, в който рисунките на Радо Илиев, родени от несъзнателното движение на маркера върху белия лист, вдъхновяват като принтове колекцията дрехи на Тея Трошанова. Когато погледнеш земята отгоре, виждаш всички линии,форми и цветове в тяхната хармония. Няма две еднакви точки,два еднакви цвята. Вълнува ме различното, съчетанията на различното формите, материите, момента, усещанията.

МОЛИV е един дълго "изживяван"проект,който е желание за споделяне.

Случайни срещи, непредвидени, неочаквани...

Нещо се случва извън големите планове и цели, което ни провокира да се отклоним от основния ни път - да изследваме нови територии, да забравим за момент за големите проекти, за стратегиите и да се насладим на удоволствието от това да направим нещо различно....



SoGrotesque - парти + изложба

Кога: 16 май, 19:00 часа
Къде: Сохо

Изложбата представя шаржове на популярни лица в близък план. Лил Уейн, Пенелопе Круз, Рей Чарлс, Лана дел Рей и The Prodigy надничат от стените, готови да ви разсмеят. Те са криви, крещящи и казват нещата по свой начин. Стилът е откровен кубизъм, преплетен със сецесион и собствено чувство за цвят, форма, материя и начин на изразяване. Формите са остри, „строги“ – продукт на лично изкристализирал стил, формиран през годините под влияние на творци като Майстора, Пикасо, Густав Климт, Леонардо Родригес.

Артистите Милена и Лина впечатляват с работата си.

Милена е работила с френския кино-режисьор Jean-Luc Slock по изрезкови анимационни филми. А Натали по проекти като The Expendables 2 , Olympus has fallen , Hercules 3D и други

Музикалната Лина е любител на добрите звуци, откакто се помни. От Лондон се познава с различни артисти, продуценти и dj-и. Това я провокира да мине от другата страна на пулта, където от ръцете й излизат breakbeat, garage, dancehall и най-вече drum and bass - jungle & liquid.

Вход: свободен



През седмицата ще видим още

Фестивали: 

Фeстивал на танцовото изкуство "Въображение в ритъм"

Изложения:

Втора международна фелиноложка изложба на екзотични котки

Кино:

"Замръзналото калство"

"Превъзходство"

Още от днес (12 май 2014):

Double Trouble - Секси, къси, летни

И още...

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.