Следва

Ройшин Мърфи посети две поредни модни седмици

Народопсихология в действие

11 горе-долу стабилни обикновени жени плюс 1 припаднала влязоха снощи в сценария на Big Brother 4 по Нова ТВ. Едновременно...

Events преди 15 години

11 горе-долу стабилни обикновени жени плюс 1 припаднала влязоха снощи в сценария на Big Brother 4 по Нова ТВ. Едновременно с това те влязоха в адската конкуренция за зрителски интерес с 14 знаменитости от българската действителност с партньорите им – прекрасни танцьори, в лицензното шоу по BTV – Dancing stars.

И победиха. С много. 53% от хората над 18 години са гледали Големият брат, срещу 29% за Танцуващите звезди.

Въпросът е защо? И как се случи всичко?
Милен Цветков беше превъзходен като водещ на Big Brother 4. От овладяната ситуация с припадъка на една от девойките, до умението да поддържа интереса докрай в близо 3-часовото шоу.





Просто прекрасен беше и Тодор Колев по конкурентната медия. Барнат като Royal, както сам се изрази, Тодор Колев извика у нас чувство на съжаление, че от толкова време отсъстваше от ТВ-небосклона. Партньорката му, Радост Драганова, не беше на висотата на Негово Величество. Нито съумя да отговори на закачките му, нито успя да излезе от еднотипното си поведение в стил „Огледала”.

Кратък спор около тоалета й доведе до следния извод в нашия екип – роклята на Виргиния Здравкова е красива, но не беше за там, не стоеше добре на Радост, нито пък директната препратка към кампанията на спонсора Глобул – Green можа да ни накара да припаднем по дрехата.

На подиума се стараха, повече или по-малко, мъжката половина на БГ звездите с партньорките си. Сред тях, извънредно симпатичният Жоро Мамалев, видимо вталеният Ники Кънчев, смехотворно напереният Гиби Искренов, старателните Жоро Костадинов и Андрей Баташов, елегантно прихванатият на опашка Коце Калки и невероятният Орлин от Каффе, който отвсякъде си е сбъркал артистичното поприще. Танцуването определено му е по-силната страна.

Тази вечер ще танцуват известните жени – Елена Йончева, Алисия, Галена, Илияна Раева, Нети, Виолета Марковска и Аня Пенчева.

Журито ни се стори симпатично – млада и красива дама на име Галена Великова, за която смело важи клишето за такива случаи че „телевизията я обича”, изумителната Нешка Робева и симпатичният Владимир Божилов, бивш професионален танцьор и шампион.

Като цяло шоуто е замислено и изпълнено точно както повелява лицензът му. Странно ни е само, че продуцентите не преведоха името му. Едно “Танцувай със звездите”, например, може би щеше да допринесе за гражданствеността на мероприятието.





От другата страна на барикадата, и припомняме, с над 53 % рейтинг (18+), Милен, малката сестра Венета Райкова, на която бременността се отразява чудесно и 12-те избрани за участие жени, на живо доказаха защо Big Brother е най-успешният и комерсиален ТВ проект въобще. Интригата, неизвестността, напрежението, подгрявката с предварителното описание на „героите” и най-важното – напълно човешкият облик на участниците и ясната идея, че те са едни „от нас”, са в основата на изключителния успех на този формат.

Мрачна жена на средна възраст с мюсюлманско вероизповедание, фолк-певица, лесбийка, едра проститутка, циганче, пловдивска джуревка (полу-циганка), жена с два развода, сляпо момиче и прочее са участничките в шоуто към този момент. Какво ще стане по-после, засега можем само да гадаем.

Друг е въпросът, че проследяването на избраните участнички породи смесени чувства.

Първо, тъга, че красиви млади момичета се интересуват единствено, само, основно, предимно и най-вече от лъскав, лесен и богат живот. Че участието в едно телевизионно риалити може да послужи някому за разрешаване на лични проблеми. Че хора с проблеми, хора без зрение и категорични недомислици могат да си позволят да служат за зрителска стръв.

Второ, умиление, че красива млада джуревка или друга красива, млада и образована циганка, вероятно ще успеят да надскочат наложените им по рождение ограничения като родно място, среда, статут и пр., чрез участието си тук.

Трето, примирение, че харесва ми, не ми харесва, това е народа, това са хората наоколо, няма не искам, няма не мога. Реалността влезе в риалитито снощи със страшна сила. И вероятно е по-добре да приемем този факт по-малко болезнено и да се опитаме да се забавляваме.

За което по-добрият вариант от гладна точка на психиката със сигурност е по-малко рейтинговото Dancing starts.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?