Следва

Бербатов награждава "Успелите деца на България" в "Шоуто на Слави"

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 2 - 8 юни

Легендарният музикант YANNI, покорил с магията на своята музика сърцата на стотици милиони фенове по цял свят, пристига в София на 2 юни по покана на BALKAN ENTERTAINMENT COMPANY...

Events преди 9 години

Легендарният композитор и музикант Yanni за първи път в България

 

Кога: 2 юни, 19:30 часа
Къде: НДК, зала 1

Легендарният музикант YANNI, покорил с магията на своята музика сърцата на стотици милиони фенове по цял свят, пристига в София на 2 юни по покана на BALKAN ENTERTAINMENT COMPANY. Концертът е част от световното турне на Yanni, озаглавено World Without Borders (свят без граници), което отведе Yanni и неговия оркестър към Азия, Близкия изток, Южна и Северна Америка, а сега и в Европа.

Повече за концерта, може да видите тук>>



Chambao - испанската група открива лято 2014 през юни

Кога: 6 юни, 20:00 часа
Къде: НДК, зала 1

Лятото на 2014-та започва с една любима дума – “Chambao”! Любовта към юга ще зареди София на 6 юни, точно в началото на лятото.
Само за няколко години испанската група Chambao спечели сърцата на фенове по цял свят. Никой не крие в тайна рецептата на успеха, защото тя се усеща, веднага щом се докоснете до тези артисти, до вълшебната им музика. Тайната се нарича любов.

Гергана Алексиева (цигулка), Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело) и Бистра Копринкова (виола) признават, че се чувстват много по-спокойни и уверени, че Абени ще бъде с тях в този ключов за кариерата им момент. И не само това - те не крият задоволството си, че вече са успели да го убедят да изпълни на пиано „Адажио Аранкуес“ от Хоакин Родриго, една от най-любимите им класически пиеси .

Цялото творчество на Chambao е заредено с любов към живота, към емоциите, човешките желания, слабости и силата да преодолееш и най-трудните моменти. Изразени в смесицата от стиловете фламенко, чил, джаз, етно и електронна музика, песните на испанците се превръщат в музика за всяка жадна за живот душа.

Вход: 20-70 лв.

Как да спечелиш двойна покана за концерта на Chambao, виж тук>>



Квартет Hypnotic представят дебютния си албум Destiny

Кога: 4 юни, 20:00 часа
Къде: SOFIA LIVE CLUB

Аранжорът на Бочели пристига от Италия за концерт-промоцията на квартет Hypnotic. На 4 юни в Sofia Live Club красавиците ще изпълнят за първи път пред публика концертни версии на композициите от албума Destiny
Уважаваният италианският композитор Маурицио Абени, работил с Андреа Бочели по хитовия му албум Romanza, ще гостува на гала концерта на квартет Hypnotic на 4 юни в Sofia Live Club.

Абени ще пристигне от Италия специално за събитието, за да подкрепи красивите и талантливи дами при представянето на дебютния им албум Destiny. Аранжиментите на почти всички композиции в изданието са негово дело.

Гергана Алексиева (цигулка), Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело) и Бистра Копринкова (виола) признават, че се чувстват много по-спокойни и уверени, че Абени ще бъде с тях в този ключов за кариерата им момент. 

Маестро Абени ще бъде в София една седмица преди премиерата на диска, за да консултира репетициите на квартета и гост-изпълнителите Мирослав Иванов (китара), Борис Таслев (бас и акустичен бас), Димитър Семов (ударни) и Петър Димов (клавишни и акордеон).На сцената в тази вълнуваща вечер ще излезе и големият български музикант и диригент Антони Дончев, на кокото е поверена почетната роля да ръководи концерта.

Вход: предварително от мрежата на Eventim и на място в Sofia Live Club на цена 15 лева. В продажба е и лимитирана бройка от 50 ВИП места на цена 25 лева.





 TIESTO със самостоятелно шоу в София 

Кога: 7 юни, 22:00 часа
Къде: Yalta Club

Тиесто е първият диджей, който е избиран 3 пъти поред за най-добър диджей на планетата от списание DJ Magazine —2002, 2003 и 2004 г. Той е и първият диджей, който свири на живо на церемония по откриване на олимпийски игри (в Атина през 2004) и е номиниран за награда „Грами“ за албума си Elements of Life през 2008 г.

Псевдонима си Тиесто избира сам, като идеята идва от истинското му име — Тейс Вервест (Tijs Verwest).

Трикратният носител на титлата „най-добър диджей в света“ пристига в София на 7 юни със самостоятелно шоу. 

Вход: билети в мрежата на Eventim. 



Юлия Станкова - изложба жилопис

Кога: 3 - 18 юни, вернисаж - 3 юни, 18:00 часа
Къде: галерия "Астри"

Галерия "Астри" представя новата самостоятелна изложба живопис на Юлия Станкова - "Тленни Ангали". 

За тленните ангели

Защо ангели, защо не просто лица? - защото ангелите летят. Те са птиците на душата.
Обикновено свързваме ангелите с Божията светлина, а Дявола – с крайното зло. Моите ангели обитават един свят, разположен между тези две крайности. Те придават на душата обем и плътност като сътворяват нейното уникално тяло и лице. Това лице обикновено не съвпада с видимото лице на човека и често остава неразпознато от него. Макар и трудно, пътувайки към себе си десетилетия, аз напипах чертите на моето вътрешно лице, което ми даде възможност да персонифицирам движенията на собствената си душа.

Пейзажът на душата се извайва от срещата на нашето Вътре с онова, което е отвън: травмите издълбават пропасти, общуването със сродна душа разлиства райски градини, отчуждението разстила пустини … Духът неуморно замира и се въздига, извайвайки прекраснострашния пейзаж на нашите души.

Неповторимостта на всеки от нас се определя от уникалната комбинация на наследственост и лична житейска история. Точно тук, където сме най-различни един от друг, аз търся общото между нас, и намирам, че това са нашите емоции заедно с техните безбройни нюанси. Въпреки различните причини, които ги пораждат, емоциите ни са общовалидни. Това, което ме окуражава да извадя на бял свят моите ангели на чувствата, е че те не са само мои.
Защо тленни? - защото емоциите, които изобразявам, умират заедно с тялото. Има само едно чувство, което има силата да премине отвъд, да премине през портите на Божието царство – любовта към ближния. Тленните ангели на чувствата са огрени от тази любов. Те са красиви в своята нетрайност, като всички нас.

Юлия Станкова



Здравка Будинова - изложба "Плакати за..., Илюстрации за...

Кога: 4 юни - 7 юли, откриване - 4 юни, 19:00 часа
Къде: SOHO- Sofia Holistic Coworking Company

Една изложба. Две различни форми на изкуство. Плакат и илюстрация.

I. Чрез “Плакати за…”авторката Здравка Будинова споделя гледната си точка за ежедневието и бъдещето на човечеството, за човека и последствията от неговите слабости. Плакатите й ни потопят в дълбините на проблемите у нас и около нас. Човешки слабости. Навици. Забранени удоволствия. Мании. Копнежи. Модернизация. Глобализация.

II. “Илюстрации за…” е посветена на емоциите и спомените oт пътешествията на авторката из света. Случки. Любими хора. Любими животни. Любими моменти.

Здравка Будинова е плакатист по образование, характер и душа. За това е нужно чувство за хумор и ирония, които прозират в творбите на Здрави. Години наред тя работи с езика на плаката, станал нейно призвание, удоволствие и успех.


 
"МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА" 2014

Къде: 3 - 28 юни, откриване - 3 юни, 19:00 часа
Кога: галерия Индустриална 11

Над 60 фотоизложби в София и страната ни очакват през юни.

На 3-и юни от 19:00 ч. в галерия Индустриална 11 ще бъде положено официалното начало на едно от най-мащабните фотографски събития в България. "Месец на фотографията" представя своеобразна картина на съвременната българска и световна фотография с нейното разнообразие от подходи и технологии. В събитието участват основно Български автори, но ще бъдат представени и изложби на автори от САЩ, Италия, Еквадор, Унгария, Македония, Нова Зенландия, Сърбия, Армения, както и няколко конкурсни и колективни изложби събиращи автори от цял свят работили по определена тематика.

Месец на фотографията дава поле на изява, както на утърдени професионалисти и класици във фотографията, така и на съвсем млади автори. Именно изложби на ученици и студенти ще могат да бъдат видяни на откиването на 3-и юни, когато ще бъде представена изложбата от традиционния конкурс Фотоакадемика и изложбата "Моят свят", представяща погледа на деца от 14 до 18 годишна възраст. Кулминацията на вечерта ще бъде връчването на статуетка за цялостен принос във фотографията.

Разбира се, "Месец на фотографията" не представя само изложби правени с нетрадиционни технологии или показващи социални проблеми. "Месец на фотографията" представя множество творчески търсения, интересни проекти, разкази за далечни пътувания и дестинации и фотография, която просто носи естетическа наслада. В събитието има и множество лекции, дискусии и семинари.

Програмата може да следите на на официалния сайт на събитието.



Обичам 90-те - трето издание

Къде: 7 юни, 20:00 часа
Кога: зала Фестивална 

East 17, E-TYPE, C-Block, MasterBoy - хедлайенри на третото издание на "Обичам 90-те"!

Третото издание на тематичната парти поредица "Обичам 90-те" ще се състои на 7 юни в столичната зала "Фестивална". Основен медиен партньор на "Обичам 90-те" е радио ENERGY.

За предишните две събития под шапката на "Обичам 90-те" в България пристигнаха емблематичните за тези години изпълнители Dr. Alban, 2 Brothers on the 4th Floor, Ice MC, DJ Sash!, Nana, Snap! и 2 Unlimited.

Вход: Билети в мрежата на Eventim. Първите 1000 пропуска са на промоционална цена от 35 лева, следващите 1000 могат да бъдат закупени за 40 лева, а редовните - за 50 лева.



През седмицата ще видим още

СтолицаЛитература

Баазри:

Пролетен базар на книгата

Кино:

"ИВ СЕН ЛОРАН" ("Yves Saint Laurent")

"ЗАЕДНО ПО ПРИНУДА" ("Blended")

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?