Следва

Новите колекции - MaxMara, Resort 2015

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Съзвездието Zero Waste се състои изключително от шотландски дизайнери, и то не какви да е, ами...

All fashion преди 9 години

Съзвездието Zero Waste

Се състои изключително от шотландски дизайнери, и то не какви да е, ами такива като Дженифър Морис, Дийтс, Уилиям Чеймбърс, Алън Муур – най-добрите в Страната на Карето. Талантите имат за цел да се посветят на намаляването на излишъка от дрехи и на остатъците, които се получават при тяхното производство. Всеки един ще използва своите уникални умения – от най-модерно принтиране до ръчна и твърде луксозна бродерия с мъниста, а общото помежду им е ъпсайклингът. Думата засега няма адекватен превод на български (upcycling), но когато и по нашите земи подобни мероприятия хванат да се случват, ще намерим еквивалента й и на роден език. Момент, такива неща вече се случват, което още повече ни харесва – това е базарът Second Chance, организиран от студенти по Мода от Националната Художествена Академия, който се провежда в Serdica Center. И подкрепя I Can Too. Значи и ние го можем! Освен да направим един конкурс за най-добър превод на upcycling на български?

Никога не ни се е ходело повече на работа







След като видяхме кампанията за новата колекция „От 9 до 5” на Charlotte Olympia. Обувният лейбъл пуска на пазара супер готини средно високи токчета, подходящи и за офиса, и за прескачане до бизнес срещи. Просто не можем да им устоим: едновремено сериозни, те носят елегантност и чувство за лекота и удобство. А кампанията е много секси, винтидж, направо класическа – заснета в колаборация на лейбъла с гиганта Net-a-Porter.

Хайди Клум пазарува гола...



...но само в кампанията на агенцията amFAR, която набира средства за нови изследвания в сферата на превенцията и лечението на СПИН. Чантата е Jean Paul Gaultier, цената й е $35 и може да бъде закупена в световноизвестния бутик Bloomingdales. Трябва да отбележим, че снимката на Хайди Клум в Instagram е повече от примамлива, а нямаме търпение да си поръчаме чантето онлайн. Обещаваме, ще докладваме.

Не сме от момичетата, които са мечтаели да бъдат актриси





Но когато гледаме великолепната рокля с флорални мотиви на Емили Блънт, почваме да копнеем за премиери на филми и Холивуд. Фонът е великолепен: Сити-то на Лондон и всичко е просто толкова прекрасно, че дори Том Круз, мъдрещ се на кадъра и партниращ на Блънт във филма Edge of Tomorrow, не е в състояние да го развали. На покрива на хотел Traffalgar Емили е великолепна и никой не може да познае, че съвсем наскоро тя е станала майка. А дизайнерът на роклята? И ние се питаме същото! Всеки жокер е добре дошъл!

Стилното дипломиране на Ема Уотсън



Е от нещата, които по презумпция се случват, но ние все пак държим да го отбележим – защото Ема Уотсън е един от малкото примери за единство на красота, ум и особено добър вкус и маниери, които тъй рядко се срещат днес. Как да не се радваме, че Ема току-що е защитила бакалавърска степен по английска литература и то в университет от Бръшляновата лига? В традиционна ритуална шапка с квадратна форма, която симулира четирите посоки на света, и черна роба, Уотсън изключително прецизно е подбрала останалите елементи на визията си. Елементарно, Уотсън! Затова и толкова добро!

More All fashion