Следва

Да ти се прииска да си футболист: топки като за световно от Балмен, Maрни и още

Седмица на рибата: Карибска рибена супа

Седмица на рибата: Карибска рибена супа...

Food преди 9 години

Лятото е вече тук и често ни мирише на море и риба, а на нас все по-чето ни се хапват морски дарове и рибни ястия, по време на лежерните горещи обеди и разточителните прохладни вечери.

Както всеки много добре знае е хубаво и дори полезно да се яде риба поне един път в седмицата, но ако трябва да сме напълно искрени, често изпитваме затруднения затова как точно да я приготвим, след като си я закупим.

Затова тази седмица я посвещаваме именно на нея, и на рецептите, които ще са ни от полза всеки път, когато отново се зачудим. От понеделник до петък ти предлагаме 5 рибни ястия, които ще ти помогнат да се насладиш и отвориш сетивата си за една не само вкусна, но и изключително полезна храна.

Започваме с КАРИБСКА РИБЕНА СУПА, а следващите дни ще ти предложим рецепти и за МИЛАНСКА САЛАТА С ПУШЕНА РИБА, МУС ОТ ПУШЕНА СКУМРИЯ, АКУЛА ПО ШАНХАЙСКИ, АНГЛИЙСКИ РИБЕН ПИРОГ.

Повече рецепти за рибни ястия можеш да намериш в книгата на Мария Атанасова „Ястия с РИБА“ на ИК Булхерба тук>>

Карибска рибана супа

Какво ни е необходимо:

500 гр. риба
1,6 л. вода
4 зърна черен пипер
1 връзка корени за супа
1 дафинов лист
1 глава лук
2-3 с.л. маргарин или краве масло
2-3 с.л. брашно
1 ч.ч. нарязани на кубчета картофи
1 ч.ч. зелен грах
2 ч.ч. нарязани на кубчета моркови
2 ч.ч. прасно мляо
сол

Как да я приготвим:

Изчистваме рибата, измиваме я и я на нарязваме на малки парченца. Слагаме да се вари заедно с почистените и нарязани на дребно корени за супа, разрязаната на две глава лук, дафиновия лист, черния пипер и водата. Варим 20 минути. Вадим рибата, обезкостяваме я и заедно с бульона я претриваме през цедка. Сгорещяваме мазнината и прибавяме брашното. Пържим, докато стане златисто. Разреждаме запръжката с пасирания бульон  и бъркаме, докато получим еднородна смес. Добавяме граха, морковите и картофите и продължаваме варенето. Подправяме със сол и черен пипер. Щом зеленчукът омекне, наливаме топлото мляко и варим супата още 5 минути.


Още от днес (16 юни 2014):

Кой кой е в модата днес - Lisa Marie Fernandez

Уличният стил на звездите: Лейди Гага и новата коса

Норт Уест стана на 1! Животът й в снимки...

Отново заедно? Гуинет Полтроу и Крис Мартин отлaгат развода си

През седмицата ще видим... Или _най-интересното в афиша на града 16 - 22 юни

И още...

More from View Sofia

More Food