Следва

Мариана Векилска и Симо Колев запалени кулинари

Водна кула арт фест

От 20 юни (петък) до 25 юни (сряда), 2014г. в град София, фестивалът „Водната кула Арт Фест” ще събере артисти и приятели от цял свят, работещи в рамките на съвременното визуално изкуство...

Events преди 9 години

От 20 юни (петък) до 25 юни (сряда), 2014г. в град София, фестивалът „Водната кула Арт Фест” ще събере артисти и приятели от цял свят, работещи в рамките на съвременното визуално изкуство. За фестивала пристигат гости от Япония, Мексико, САЩ, Холандия, Испания, Швеция, Финландия, Германия, Ирландия, Обединено Кралство Великобритания и още други държави, за да покажат творбите си в различни софийски пространства.

По традиция, фестивалът ще бъде открит на 20 юни от 18.30ч.и ще продължи до 22:30ч.в градинката пред Водната кула в квартал „Лозенец” с концерт на група “The Botanix”. Веднага след него ще бъде представен филм, направен специално за фестивала от студенти от Берлин с куратор Ким Доти Хахман и с последваща пърформанс програма. Тази година, локациите на фестивала ще бъдат в изложбена зала „Роса” в подземие „Сердика”, Старата Софийска леярна, Хладилния завод, Експо Баня София, Център за дебати и култура „Червената къща”, галерия „Ластици”, ателие „Пластелин”и бар „Ателието”. В тях ще бъдат подредени изложби, ще се организират пърформанси и видео инсталации.



Ще бъде проведен дебат в рамките на два дни от 23 до 25 юни от 10:00ч до 16:00ч. в Червената къща на тема „Бъдещето на артистичните инициативи” Японката Юета Хироши ще покаже тънкостите на японската калиграфия. В нейната работилница ШОДО (техника на изписване на думи, с над 2700-годишна история), организирана в „Експо Баня София” ще можете да се докоснете до японското изкуство за красиво изписване на думи.

Хладилният завод ще стане място за пърформанси и видео-филми, а Старата софийска леярна ще се обособи в зона за инсталации – звукови, пространствени, фотографски и други.

Най-голямото събитие на тазгодишния фестивал „Водна кула Арт Фест” е творбата „Посещение” на световноизвестния видео артист, американеца БИЛ ВИОЛА. Тя ще бъде представена в изложбена зала „Роса” на 21 юни (събота) от 19ч.

Фестивалът Водна кула Арт Фест” е инициатива изцяло на артисти. Всички събития са с вход свободен. Този фестивал е в подкрепа на София и Югозападен регион за кандидат за европейска столица на културата 2019г.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.