Следва

Магията на морския изгрев идва с CACAO BEACH

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Световното първенство по футбол през 2014 г. е 20-тото първенство, което се провежда в Бразилия от 12 юни до 13 юли 2014...

Events преди 9 години

Нигерия - Аржентина, среща от Световното първенство по футбол - Бразилия 2014 пряко предаване от Порто Алегре

БНТ 1,  25 юни, 19:00 часа

Световното първенство по футбол през 2014 г. е 20-тото първенство, което се провежда в Бразилия от 12 юни до 13 юли 2014.

Бразилия домакинства за втори път световното първенство, първият път беше през 1950 година и така става петата държава, която домакинства световно първенство два пъти, след Мексико, Италия, Германия и Франция. Първенството се проведе за пръв път в Южна Америка след Световното първенство по футбол 1978 година в Аржентина.


Пряко: Уимбълдън 2014 (тенис турнир от Големия Шлем, Лондон)

Film+, 26 юни, 15:00 часа

Уимбълдън, е най-старият турнир по тенис в света. За първи път се е състоял през 1877 година в "Ол Ингланд Лоун Тенис енд Крокет Клъб" (All England Lawn Tennis and Croquet Club). Оттогава се провежда всяка година през юни и юли месец в Уимбълдън, квартал на Лондон, Обединеното кралство. Той е един от четирите турнира по тенис от Големия шлем и е единственият от тях, който се играе на трева.



Премиера Иманяри: Бони и Клайд и Кървавият Канзас 

National Geographic, 27 юни, 21:00; 21:30 часа

Бони и Клайд - Дуото е в Айова в търсене на куршуми, останали след голяма престрелка между местните служители на закона и криминалната двойка Бони и Клайд.
Кървавият Канзас - Кей, Джи и Ринги посещават кръстопът на подземната железница, спирка на дилижанса по пътя за Санта Фе и бойно поле от преди гражданската война.

 "Cool…T" - лайфстайл предаване с водеща Петя Дикова

БТВ, 28 юни, 11:00 часа

„COOL…T” е предаването, в което всички теми са посветени само на известните хора в България и по света – тези, които феновете издигат в култ и които внасят глътка свежест в информационния поток. Горещите новини от развлекателната индустрия, които вълнуват милиони зрители и заслужено попадат в новинарските емисии, намират естественото си продължение в седмично шоу в програмата на bTV.



120 минути" - публицистично предаване с водещ Светослав Иванов

БТВ, 28 юни, 17:00 часа

Публицистично предаване с водещ Светослав Иванов. Един спокоен и различен поглед върху живота ни и всичко, което му влияе. А то може да бъде както в родопско село, така и на Уолстрийт, в Лондон или Бейрут. 



БТВ репортерите

БТВ, 29 юни, 19:30 часа 

БТВ репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на БТВ. 

В БТВ репортерите се разглеждат не само актуални събития или проблеми или събития от седмицата, но и много други теми интересни за аудиторията. Таз седмица: Лечим ли е ракът и колко близо сме в борбата с него.



"Останалите І, 1 еп.", драма, САЩ, 2014

HBO, 30 юни, 22:05 часа

На 14 октомври 2% от населението на Земята просто изчезва без да остави никаква следа. 140 милиона души от всякаква възраст, пол и произход буквално се изпаряват без логично обяснение. Три години след трагедията, наречена „Внезапното заминаване", всеки се справя с живота и скръбта по свой начин.

Така започва новият голям сериал на HBO The Leftovers („Останалите"), чиято премиера е на 30 юни от 22.05 ч.. Каналът продължава да радва със смелия и новаторски подход към телевизионните поредици.

Най-новият проект на телевизията е базиран на едноименната книга на Том Перота от 2011 г. Въпреки паралелите с някои библейски мотиви, всъщност романът е вдъхновен от атентата на 11 септември, след който всички са убедени, че животът вече никога няма да е същият.

Сценарист, продуцент и автор на идеята на The Leftovers е един от хората зад хитовия Lost („Изгубени") Деймън Линделоф. Това е първи негов телевизионен проект след края на Lost.



Беър Грилс: бягство от ада: Пустиня

Discovery Channel, 30 юни, 22:00 часа

В новите епизоди на „Беър Грилс: бягство от ада“ световноизвестният авантюрист и експерт по оцеляване разказва истински истории за обикновени хора, изправени пред необичайни и изключително опасни изпитания. Всички те се борят със зъби и нокти за оцеляване



July morning пряко предаване от Камен бряг

БНТ1, 1 юли, 05:00 часа 

Джулая (или нечленувано "Джулай") е традиционен хипи празник в България, който възниква във Варна през 1986 г., а понастоящем се празнува най-екзалтирано с участието на Джон Лоутън в най-източният бряг - скалите при с. Камен бряг, където Слънцето първо огрява България.

Името на празника се свързва с известната песен на Юрая Хийп от 1971 г. July Morning).

Джулая е уникален за България поради естеството на неговото възникване и не се наблюдава в други европейски страни. Твърди се, че е възникнал като протест срещу комунистическата власт, изразен в символиката на едноименната песен на Юрая Хийп. Символичното посрещане на изгрева е било като посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за първоначалните участници.



"Зеленият велосипед", драма, Саудитска Арабия, 2012

Cinemax, 1 юли, 19:40 часа 

10-годишно момиченце трябва да се изправи срещу дълбоко вкоренените традиции, за да сбъдне мечтата си да се сдобие с колело. Когато майка й отказва да финансира покупката, упоритото хлапе се записва за участие в конкурс за четене на Корана с идеята, че ще използва обявената парична награда за да си купи зеленото колело, което си е избрало. Възрастните обаче не са склонни да приемат невинния бунт на малкото момиче и ще направят всичко възможно за да й попречат и да й дадат горчив урок.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.