Следва

15 бели хладилника се превърнаха в изкуство чрез Red Bull CANVAS COOLER по време на ONE DESIGN WEEK

Шишчета от телешко месо, скариди и кимион със салата от настъргано резене, розови репички и цвят от латинка

Шишчета от телешко месо, скариди  и кимион със салата от настъргано резене,  розови репички и цвят от латинка...

Food преди 9 години

Силвена Роу е родена и израснала в Пловдив. Баща ѝ, който има турски корени, вдъхва у нея любов към готварството, предавайки ѝ традициите на османската кухня. Семейната и професионалната среда предоставят на Силвена уникалната възможност да сподели с останалите най-доброто от кухнята на Източното Средиземноморие.

Силвена е шеф-готвач в хотел „Мей Феър“, където, след реновацията за няколко милиона лири, през пролетта на 2011 г. отваря врати нейният ресторант „Куинс“. Тя се радва на завидно реноме и известност заради телевизионните си изяви. 

Силвена е била шеф-готвач на ресторантите от „Балтик груп“, включително лондонския „Балтик“, на „Ше Кристоф“ и на рeсторант „Водка“, а разнообразният ѝ опит в света на храната варира от сътрудничество с известни марки като „Деликатезе“ на „Уейтроуз“, до създаване на рецепти за „Гардиън“. Тя е и кулинарен консултант във филма на Дейвид Кроненберг „Източни обещания“. 


Рецептата, която ти предлагаме днес е включена в кулинарната книга на Силвена Роу, издадена от ИК Ентусиаст, „Пурпурен цитрус & сладки ухания“. Книгата можеш да намериш тук >>>

Очаквай и останалите изкушения по рецепти на блондинката, които ще разкриваме едно по едно в дните до края на седмицата. 

Вече ти показахме как се приготвя Глазирано пиле с мед и лавандула и Лозови сарми с тиквички, ориз и кедрови ядки а днес уникално вкусните:

Шишчета от телешко месо, скариди и кимион със салата от настъргано резене, розови репички и цвят от латинка

Какво ни е необходимо

за шишчетата
400 г мляно телешко месо
400 г обезкостени телешки ребра, накълцани на ситно
8 големи кралски скариди, белени и без глави
1 ч.л. кимион
1 глава червен лук, настърган
4 скилидки чесън, счукани
½ ч.л. леко лют червен пипер на люспи
½ голяма връзка пресен кориандър, нарязан
2 с.л. зехтин

за салатата
2 луковици копър
15 малки розови репички, ситно нарязани
1 глава червен лук, нарязан на ситно
3 с.л. зехтин 
сок от 1 лимон
8цвята латинка
12 дървени шишчета

Как да ги приготвим:

За шишчетата
В купа смесете мляното телешко месо и нарязаното месо от ребърцата. Накълцайте скаридите на ситно и добавете към телешкото с кимиона, лука, чесъна, лютия червен пипер и кориандъра. Подправете и омесете с ръце. Разделете сместа на12 топки, след това разделете всяка на3 по-малки топки.
Нанижете по 3 топки на дървен шиш и сплескайте внимателно, за да застанат на място. Повторете същото, докато получите 12 шишчета, след това намажете с четка със зехтин. Поставете шишчетата върху горещо барбекю или в незалепващ тиган за печене и печете на силен огън по 5–6 минути от всяка страна.

За салатата
Изрежете твърдия външен слой на луковиците копър и с ренде нарежете на тънки като хартия резенчета. (Можете да използвате белачка за картофи, ако не разполагате с плъзгащо се ренде.) Объркайте копъра, репичките и лука със зехтин и лимонов сок. Подправете на вкус и добавете цветовете от
латинка. Поднесете шишчетата със салатата от копър.

More from View Sofia

More Food