Следва

От първо лице: Какво си хапват звездите, когато са на диета? - Теодора Духовникова

Сладолед с розови листенца

Сладолед с розови листенца...

Food преди 9 години

 

Силвена Роу е родена и израснала в Пловдив. Баща ѝ, който има турски корени, вдъхва у нея любов към готварството, предавайки ѝ традициите на османската кухня. Семейната и професионалната среда предоставят на Силвена уникалната възможност да сподели с останалите най-доброто от кухнята на Източното Средиземноморие.

Силвена е шеф-готвач в хотел „Мей Феър“, където, след реновацията за няколко милиона лири, през пролетта на 2011 г. отваря врати нейният ресторант „Куинс“. Тя се радва на завидно реноме и известност заради телевизионните си изяви. 

Силвена е била шеф-готвач на ресторантите от „Балтик груп“, включително лондонския „Балтик“, на „Ше Кристоф“ и на рeсторант „Водка“, а разнообразният ѝ опит в света на храната варира от сътрудничество с известни марки като „Деликатезе“ на „Уейтроуз“, до създаване на рецепти за „Гардиън“. Тя е и кулинарен консултант във филма на Дейвид Кроненберг „Източни обещания“. 


Рецептата, която ти предлагаме днес е включена в кулинарната книга на Силвена Роу, издадена от ИК Ентусиаст, „Пурпурен цитрус & сладки ухания“. Книгата можеш да намериш тук >>>

Очаквай и останалите изкушения по рецепти на блондинката, които ще разкриваме едно по едно в дните до края на седмицата. 

Вече ти показахме как се приготвя Глазирано пиле с мед и лавандула, Лозови сарми с тиквички, ориз и кедрови ядки и Шишчета от телешко месо, скариди и кимион със салата от настъргано резене, розови репички и цвят от латинка, а за днес сме ти подготвили:

Сладолед с розови листенца

Какво ни е необходимо:

225 г пудра захар
2 чаши, рехаво напълнени с розови листенца (измити)
240 мл гъста сметана
240 мл прясно мляко
5 жълтъка

Как да го приготвим:

Поставете захарта и розовите листенца в кухненски робот и пасирайте на функция„пулсиране“ до получаването на пюре. Изсипете гъстата сметана и млякото в тенджера, добавете захарта и пюрето от розов цвят. Оставете да къкри на умерен огън, като разбърквате, докато захарта се разтвори. Свалете от котлона. Смесете жълтъците и бавно ги добавете към горещата сметанова смес, като разбивате през цялото време. Върнете сместа на котлона и варете, докато стане достатъчно гъста, за да залепва по дървена лъжица; разбърквайте непрекъснато. Прекарайте сместа през фино сито в купа и оставете да се охлади. В машината за сладолед разбърквайте според инструкциите.  Ако не разполагате с машина за сладолед, поставете сместа в пластмасов съд, затворете и сложете във фризера. Ще трябва да разбърквате сладоледа на всеки половин час в продължение най-малко на2 часа.

More from View Sofia

More Food