Следва

AVON призовава: „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!“

Хрупкав хляб с черен сусам

Хрупкав хляб с черен сусам...

Food преди 9 години

Силвена Роу е родена и израснала в Пловдив. Баща ѝ, който има турски корени, вдъхва у нея любов към готварството, предавайки ѝ традициите на османската кухня. Семейната и професионалната среда предоставят на Силвена уникалната възможност да сподели с останалите най-доброто от кухнята на Източното Средиземноморие.

Силвена е шеф-готвач в хотел „Мей Феър“, където, след реновацията за няколко милиона лири, през пролетта на 2011 г. отваря врати нейният ресторант „Куинс“. Тя се радва на завидно реноме и известност заради телевизионните си изяви. 

Силвена е била шеф-готвач на ресторантите от „Балтик груп“, включително лондонския „Балтик“, на „Ше Кристоф“ и на рeсторант „Водка“, а разнообразният ѝ опит в света на храната варира от сътрудничество с известни марки като „Деликатезе“ на „Уейтроуз“, до създаване на рецепти за „Гардиън“. Тя е и кулинарен консултант във филма на Дейвид Кроненберг „Източни обещания“. 


Рецептата, която ти предлагаме днес е включена в кулинарната книга на Силвена Роу, издадена от ИК Ентусиаст, „Ориент Експрес“. Книгата можеш да намериш тук >>>

Очаквай и останалите изкушения по рецепти на блондинката, които ще разкриваме едно по едно в дните до края на седмицата. 

Вече ти показахме някокло рецепти от първата книга, разкрихме тайната на добрата пилешка шаварма, а за днес сме ти подготвили:

Хрупкав хляб с черен сусам

Какво ни е необходимо:

5 г прясна мая или 3 г суха мая
4 – 5 с.л. топла вода
5 с.л. зехтин
150 г брашно за хляб
брашно за поръсване
3 с.л. зехтин (допълнително
за намазване)
1 с.л. семена от черен сусам
За сервиране
мед от портокалов цвят

Как да го приготвим:

В малка купа разбъркайте маята и топлата вода, после добавете зехтина. Пресейте брашното в отделна купа и изсипете водата с мая. Продължете да смесвате, докато се получи тесто. Оформете тестото на топка и месете върху набрашнена повърхност 10 минути, докато се получи гъвкаво тесто. Оформете го на топка и го оставете да втасва на топло в покрита купа в продължение на 2 часа, докато се надигне и удвои обема си.Загрейте фурната с вентилатор до 200°С (газова фурна на 7). Ударете няколко пъти топката тесто върху работната повърхност (бийте тестото) и отново омесете, преди да го разделите на топки с големината на топки за голф. Върху набрашнена повърхност с точилка разточете всяка топка, докато стане съвсем тънък кръг. Намажете с допълнителния зехтин, поръсете със сусама и подредете върху тава. Печете 20 минути, докато добие златист цвят. Ако предпочитате, можете да печете върху плоча за пица. Начупете на парчета и сервирайте с меда.

Още от днес (08 юли 2014):

Петте неща, които НЕ _харесахме в модата през изминалата седмица

Онлайн зареждане: _Нежна революция с привкус на PUNK

Love to quote: 7_зареждащи цитата за по-богата седмица

Дневниците на редакцията: _Кание Уест в колаборация с A.P.C, Ашли Бенсън е новото лице на H&M, Louis Vuitton отиват на съд...

Mando Diao пред ViewSofia: Ще правим музика, докато умрем!

И още...

More from View Sofia

More Food