Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 14 - 20 юли

За настоящата изложба авторката преработва парчета от карти и улични планове в живописни платна, понякога в по-голям формат...

Events преди 9 години

Никола Михов, изложба фотографии

 

Кога: 4 - 22 юли
Къде: PhotoSynthesis Art Center

Фотографиите на Никола Михов са уловили последствията от наводненията във варненския квартал Аспарухово.

Какво остава след като придошлата кална вода се е оттекла? Поредицата постапокалиптични снимки са придружени от личните истории на обитателите на квартала, което превръща изложбата в необичаен хибрид между портрет и коментар.



Елвира Лантенхамер - "Местоположение България", живопис

Кога: 16 -31 юли, откриване 16 юли, 18:00 часа
Къде: Галерия - книжарница София Прес 

За настоящата изложба авторката преработва парчета от карти и улични планове в живописни платна, понякога в по-голям формат. Чрез интензивно проучване на топографски карти, както исторически, така и съвременни, художничката постига формалната основа на структурата и същността на мястото.

Тя рисува интуитивно намерените основни цветове, характерни за мястото - сиянието, атмосферата, наслоени пластове цвят, кондензирали в широкоформатните цветови композиции като субект с много вариации.
В абстрактните живописи на Елвира Лантенхамер, независимо дали са акрил върху платно или яйчена темпера, върху дърво, основните точки на ориентация за зрителя са доминиращите цветове.

 

 Лебедово езеро

Кога: 18 юли, 20:00 часа
Къде: Парка на Военната академия Г. С. Раковски

Популярната история за принц Зигфрид, който се влюбва в принцеса на име Одета, е част от фестивала Опера в парка, който се провежда от 4 до 27 юли с поредица класически заглавия за малки и големи.

Седмицата на съвременно руско кино

Кога: 11 - 15 юли
Къде: Дом на киното 

По повод 135 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, в София ще протече Седмица на съвременното руско кино. Програмата ще представи седем игрални филма, а входът е свободен.

15 юли, 19:00 часа - "Кококо” (Със субтитри. Драма. Русия, 2012, 90'. Реж.: А. Смирнова. С: А. Михалкова, Я. Троянова, Е. Муравич, Г. Смирнов, Ю. Снигир) Сутрин - работа в етнографския музей, вечер - новини по Рен-ТВ, през уикенда - митинги и секс с бившия, научен работник. Лиза е типичният представител на петербургската интелигенция. Вика - обикновена провинциалистка.



30 години Аполония, изложба

Кога: 7 - 20 юли
Къде: VIVACOM Art Hall

Тази година ще бъде отпразнуван тридесетгодишният юбилей на Аполония - най-големия културен фестивал в страната. По този повод, компанията организатор на игри на късмета "Евробет" и фондацията са подготвили атрактивна изложба, представяща невиждани досега кадри от фестивала изложени във VIVACOM Art Hall.



През седмицата ще видим още

Кино:

"Yves Saint Laurent"
"Краят на омагьосания кръг"
"Кутия за храна"

 Още от днес ( 14 юли 2014):

SOMERSBY & АЗ в един прохладен летен сън

Петте неща, _които харесахме в модата през изминалата седмица

Директно от Париж:_ Versace Haute Couture есен-зима 2014/2015

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?