Следва

Бременната Кристина Агилера и семейството на разходка

Дизайнерът Николай Божилов направи своя дебют на Berlin Fashion Week 2014

Дизайнерът Николай Божилов направи своя интернационален дебют на Berlin Fashion Week 2014...

People of art преди 9 години

Дизайнерът Николай Божилов направи своя интернационален дебют на Berlin Fashion Week 2014. Самостоятелното ревю на дизайнера се проведе на 9 юли в lavera Showfloor, където той представи новата си колекция SYMBIOSIS.

NIKOLAY BOZHILOV e иновативен лейбъл, който се стреми да създава устойчива, концептуална и функционална мода. Всички облекла  се произвеждат в София, където Николай и екипът му създават дрехи извън времето, които търсят баланса между природата и технологиите. Това е един от факторите, поради който дизайнерът получава покана за спонсорирано участие на Berlin Fashion Week от lavera Showfloor. Установена платформа, даваща възможност на изявени дизайнери да представят своите идеи свързани с етичната мода.



Последната колекция SYMBIOSIS е вдъхновена от биологията и по-конкретно от трите типа симбиоза: мутуализъм, коменсиализъм и паразитизъм. Концептуалните модели изследват дрехата като "дизайн обект”, който влиза в директна симбиоза с човешкото тяло. Колекцията се състои от 18 аутфита и изгражда симбиотична връзка на всички нива между ръчни плетива, фини копринени материи, разнообразни текстури, минималистични силуети и графични комбинации.

Специално за проекта NIKOLAY BOZHILOV се колаборира с дизайнера Нева Балникова, която създава бижута за колекцията.









Още от днес (15 юли 2014):

Дизайнери за следене:_ Шурук Раем

Тялото:_ Лимонена диета за прочистване на организма

Сложни. Летни. Коктейли!!!

И ОЩЕ...

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра