Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 4.08 – 10.08

Изпробвана рецепта за класически чийзкейк

Изпробвана рецепта за класически чийзкейк...

Food преди 9 години
Рецепта: Martha Stewart
Като истински любители на чийзкейка горещо ти препоръчваме да направиш точно този. Рецептата е изпробвана от нас и си заслужава, ако искаш да накараш околните да си оближат пръстите…
Продукти:
За бисквитената основа:
100 гр. разтопено масло
350 гр. бисквити (ние използваме пакет и половина Еверест с мляко)
1 с. л. захар
1/4 ч. л. канела
щипка сол
За крема:
525 гр. крема сирене (3 кутии Филаделфия всяко по 175 гр.)
400 гр. заквасена сметана
1 чаша захар
4 средни яйца
1 1/2 настъргана лимонова кора
1 с. л. лимонов сок
отгоре: малиново сладко
Начин на приготвяне:
1. Намазнете добре 20 см. форма с падащи стени. Покрийте стените на формата с няколко пласта алуминиево фолио, така че при печенето да не попадне вода във формата.
2. Бисквитената основа: Натрошете бисквитите на ситно с помощта на блендер. Добавете към тях разтопеното масло, солта и канелата. Разбъркайте добре.
3. Поставете 2/3 от сместа на дъното и притиснете добре. Останалата част от сместа притиснете към стените. Оставете да стегне в хладилник за 30 минути.
4. През това време пригответе крема. Разбийте крема сиренето на средна скорост на миксера, докато се получи пухкава смес. Превключете на по-ниска степен и добавете заквасената сметана, захарта, яйцата, лимоновата кора и сока. Разбийте до хомогенна смес, но не прекалявайте, за да не се втечни.
5. Излейте готовата смес върху вече охладената основа. Чийзкейкът се пече на водна баня. За целта ви е нужен по-голям съд, в който да налеете вряла вода, така че водата да достига средата на формата за чийзкейк. Печете в предварително загрята фурна на 165 °C за около 1 час и 15 минути.
* За да не се напука повърхността извадете чийзкейка постепенно от фурната, за да не се получи рязка граница в температурата. Ние процедираме по следния начин: След като се изпече за 1 час и 10 минути изключваме фурната и оставяме чийзкейка вътре. След още 5 минути отворяме  вратата на фурната съвсем леко, за да се охлади бавно. Изваждаме  чийзкейка, когато температурата във фурната достигне тази в стаята.
6. Оставяме да престои в хладилник минимум 6 часа.
7. Сервираме чийзкейка полят с малинова сладко. Може и със сладко от боровинки.

More from View Sofia

More Food