Следва

14 горещи кадъра на Риана, или защо точно ни липсва присъствието й в Instagram

През седмицата ще видим ОЩЕ...

В равнините на централна Гърция византийски манастири се извисяват по върховете на каменни стълбове, простиращи се от земята до небесата...

Culture преди 9 години

"Метеора"

Кога: 19 август
Къде: Euro Cinema

Актьорите: Тео Александър, Тамила Кулиева-Карантинаки, Гьоргьос Каракантас, Димитрис Христидис, Александра Сиафку

Режисьорът: Спирос Статулопулос

Сюжетът: В равнините на централна Гърция византийски манастири се извисяват по върховете на каменни стълбове, простиращи се от земята до небесата.

Млад гръцки монах и руска монахиня са отдали животите си на строгите канони на своите общности, но растящото привличане между двамата поставя монашеската им принадлежност под въпрос. Разкъсвани между духовното си призвание и човешката си природа, те трябва да направят важен избор.

 

"Нека сме ченгета"

Кога: 18 август
Къде: В кината

Актьорите: Нина Добрев, Роб Ригъл, Патрисия Френч, Деймън Уейънс-мл., Ана Колуел, Джеймс Д'Арси, Анди Гарсия, Минди Робинсън, Джейк Джонсън

Режисьорът: Люк Грийнфилд

Сюжетът: "Нека сме ченгета" е най-новият филм за двойка полицаи, с изключение на едно: този път героите не са истински ченгета. Двама приятели, чийто живот е зациклил, решават да се маскират като полицаи за костюмено парти и така се превръщат в хита на квартала.

Но когато се забъркват с истинска мафиоти и мръсни детективи, тези нови "герои" се налага да извадят своите фалшиви значки насред истински екшън.

Фалшивите ченгета си навличат съвсем реални неприятности.

"Пазители на Галактиката"

Кога: 18 август
Къде: В кината

Актьорите: Глен Клоуз, Лий Пейс, Джон С. Райли, Майкъл Рукър, Зоуи Салдана, Дейв Баутиста, Крис Прат, Бенисио Дел Торо

Режисьорът: Джеймс Гън

Сюжетът: "Пазители на галактиката" е филм, зареден с много екшън и епични космически приключения, които разширяват Вселената на Marvel. Дръзкият авантюрист Питър Куил известен в галактиката като "Star-Lord" се оказва обект на безпощадно преследване от ловци на глави, след като е откраднал мистична сфера, силно желана от Ронан - могъщ злодей с амбиции, заплашващи цялата Вселена.

 

Още за събитията през седмицата може да четете тук

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.