Следва

10-те най-добри световни дестинации за кулинарен туризъм и почивка

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 10 Elephant Bookstore

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо ТойКазва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща се спряхме за по супа в Supa Star, а днес продължаваме по утопичния Шишман, за да се изгубим сред книгите на...


Elephant Bookstore

Мястото... мъничко, пъстро и бъбриво, подслонило ценни и забавни книжа със заглавия, кое от кое по-чудати, и истории, разнообразни и вълнуващи, които шепнат английската си реч от всеки рафт, по съседски делящи с джунджурийки със съвсем неочаквани, почти магични способности, а цялата тази вселена се крие под кодовото име „книжарница“.

Съществува тук от... близо година и половина, неминуемо привличаща погледи с пъстрата си, вечно сменяща се витрина на артистичната подслонителка - улица „Цар Иван Шишман“, и по-точно №31.

Създават го... Макс Брийдс и Мат Уилис, подтикнати от затруднението да намират интригуваща английска литература и силното желание да я направят достъпна за всеки, прекрачил прага на „слона“.

Екипът... тих, но съдействащ, винаги готов да упъти всеки, загубил се в цветния лабиринт, да даде поне пет щури предложения за подарък, да опакова перфектно и невъзможното, да превърне престоя ти под „стряхата на слона“ в истински уютно изживяване и да те изпрати с топла усмивка.

Хората, които често го посещават... любопитни и обичащи – книгите, предизвикателствата, новостите, живота; ценители на красивото и осезаеми притежатели на добър вкус, еднакво често посягащи към книжата и към малките, забавни дреболийки.

Атмосферата, която ни пленява... съвсем като в приказка, цветно, ексцентрично, комфортно и, все пак, логично, за да не се изгубим съвсем из накичените рафтове и полици, изящно сплетени в мрежа от светло дърво; изрисуваната стена още от входа ни приветства с добре дошли, а весели хартиени гирлянди безупречно се грижат за настроението ни и за празничната антмосфера на Еlephant.

И още 3 причини да го обичаме... кокетното лого, сглобено от безброй мънички лампички, впечатляващото разнообразие от birthday картички, които биха сбъднали всичките ни пожелания, без да се замислят, и фактът, че можеш да си купиш шарено хвърчило и просто да се забавляваш с него.Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А в понеделник сме в точка номер 11. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

 

 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.