Следва

Love to quote: 9 зареждащи цитата от британеца с лулата Том Шарп

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 11 Hamachi

София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо ТойКазва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща ни заведе в Elephant Bookstore,
за да се изгубим сред книгите, а днес се спираме в...

HamachiМястото... градско, но същевременно утопично и уютно, с неустоим заряд и дух, приютило под дървената си стряха всякакви вкусотийки от съвременната японска кухня.

Съществува тук от... далечната 2007 година и вече близо 7 години разпръсква дзен вибрации и неустоими аромати на благозвучната улица „Орфей“, точно на №3, сгушена в столичния квартал „Лозенец“.

Създават го... Владо Станимиров и Симеон Цеков, чийто 20-годишен опит в сферата на ресторантьорството стои в основата на идеята за едно по-различно градско убежище, която успява да развие с помощта на куп приятели и силен отборен дух.

Екипът... начело с главния готвач Георги Георгиев, истински магьосник в кухнята, а едва на 23, който умело ръководи малък, но добре организиран отбор от млади хора, усмихнати и приветливо костюмирани в източни одежди за пълно потапяне в Hamachi преживяването.

Хората, които често го посещават... одухотворени, модерни хора, за които граници в обширния Свят не съществуват, отворени към екзотични гурме изживявания, отдадени на „дзен“ идеята и по един или друг начин докоснати от японската културна вселена.

Атмосферата, която ни пленява... изчистена и графична, следваща съвременната японска линия, но с капчица автентичност, придружена от гъделичкащ аромат на джинджифил и цветна вълна от китки още на прага на къщичка, прегърнала в уютните си обятия стройно дръвче, своеобразен епицентър на вътрешната, обляна със светлина градина.

Какво да не пропуснем да опитаме... Темпура от пресен калкан в лека японска панировка без яйца; Урамаки с ентракот от Black Angus, гъби шитаке и аспержи; домашно приготвен сладолед със сини сливи, сусам или зелен чай и мента.

И още 3 причини да го обичаме... игривият отбор стъклени поставки, коя от коя по-изящни и излизащи от „рамката“, дело на Ясен Панов, който стои и зад красиво изчистения интериор на заведението; усамотеният, автентичен кът с приглушена светлина и омагьосващ аромат на свещи; специалната „камадо“ технология, яйцовиден керамичен съд, в който хранта се опушва, докато се приготвя на огън, за най-автентично вкусно изживяване.Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А в четвъртък сме в точка номер 12. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 10 Elephant Bookstore

 

 

More All About Life