Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 1 - 7 септември

Джаз, Соул, Рок и Инди-поп ще се смесят за един фантастичен концерт в края на лятото в София – 3 септември, клуб Маймунарника...

Events преди 9 години

Рут Колева и Стефан Вълдобрев канят на Бряг с цвят най-зелен

 

Кога: 3 септември, 19:30 часа
Къде: Маймунарника

Джаз, Соул, Рок и Инди-поп ще се смесят за един фантастичен концерт в края на лятото в София – 3 септември, клуб Маймунарника. Рут Колева и Стефан Вълдобрев канят феновете на качествената българска музика на един незабравим концерт под надслова на едноиммения им хит „Бряг с цвят най-зелен“. Песента която ги събра за първи път на сцена се превърна в емблематичен летен саундрак и е идеален завършек на горещите дни.

Двамата имат множество концертни изяви заедно, но за първи път меломаните ще могат да чуят дуетните и соловите им песни на едно място. Рут Колева LIVE BAND обещават едночасов сет, с много емоционален соул и ню-джаз, както от последния албум “R U T H”, който спечели награда за Най-добър албум за 2014 на наградите на БГ Радио, така и от предните албумa на певицата.

„Обичайните заподозрени” са Иван Лечев, Стоян Янкулов-Стунджи, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко, които заедно със Стефан Вълдобрев, ще ни поднесат музика за полет на духа и ума. Смесица от инди-поп и рок песни с як китарен саунд и въздействащи поетични текстове.

Вход: билети могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg на предварителна цена от 8 лв. (10 лв. на самата дата и място). Каси - Пикадили, Германос, Офис 1, На тъмно, Usit colours, Технополис, Техномаркет, OMV, Билетен център НДК, Арена Армеец, Строежа, Маймунарника, както и онлайн през сайта на компанията.

Остава + гости на живо в Маймунарника

Кога: 4 септември, 19:00 часа
Къде: Маймунарника

Остава ще отпразнува своята 22-годишнина - традиционно, в края на всяко лято, на открито в Борисовата градина.

Вход: Eventim.bg - 8 лв. на предварителна продажба, 10 лв. на самата дата и място. Каси: Пикадили, Германос, Офис 1, На тъмно, Usit colours, Технополис, Техномаркет, OMV, Билетен център НДК, Арена Армеец, Строежа, Маймунарника

Следете събитието на фейсбук страницата

Паметта на огъня - огнена поема за София - спектакъл

Кога: 5 септември, 21:00 часа
Къде: Руините при ротондата Св. Георги

Проект, реализиран с финансовата подкрепа на програма „Култура“ на Столична община. В подкрепа на кандидатурата на София и ЮЗР за ЕСК‘2019. Паметта на огъня задълбочава и развива търсенията на международния екип на ЖАР ТЕАТЪР в сферата на театралния синтез между древното и поетично изкуството на Мима и играта с жив Огън. Той финализира посветената на София огнено-театрална трилогия, включваща още две много успешни продукции „IGNIS: Възраждането на София“ (2012) и „СЕРДИРИКОН: огнени легенди от древния град“ (2013).

Първите представления (шест на брой) ще се играят през м. септември и октомври на открито - в късноантичния обществен комплекс (част от улица и руини на базилика и сгради от древна Сердика), намиращ се между хотел „Шератън“ и президентството зад ротондата „Свети Георги“. Премиерата на спектакъла е предвидена за 12 септември 2014 година. На 15 ноември спектакълът ще бъде показан в рамките на второто издание на Нощта на театрите в София.

Спектакълът „Паметта на огъня“ е вдъхновен от древното минало, културата и духа на София. Той е с необичайна театрална форма – алегорична поема, съставена от метафорични сцени, визиони и огнено-пластически импресии, обединени от общата тема за непреходността и устойчивостта на духа на града пред изпитанията на времето.

5 септември (21.00–22:30ч.): предпремиера, обратна връзка, разговор със зрители, приятели и колеги (21.45-22.30ч.)

Вижте повече за събитието тук>>

Концерт на Олег Погудин - най-добрите руски романси

Кога: 7 септември, 18:00 часа
Къде: Руски културно-информационен център

Творчеството Погудин безспорно един от най-ярките и емблематични оригинални явления на съвременната руска култура, на което ще можем да се насладим на 7 септември с най-добрите руски романси. 

Вход: свободен


Дюкян Меломан Джаз Парти №4 в бар Kanaal с откриване на изложба за историята на фадото

Кога: 3 септември, 20:00 часа 
Къде: бар Kanaal

Бар Kanaal ще бъде домакин през септември на документална изложба за историята на фадото. Изложбата е направена по случай обявяването на този стил за "световно културно наследство" от ЮНЕСКО. Разбира се, джазът ще бъде прорязван от драматичната носталгия на най-добрите португалски певци, заради които неслучайно наричат фадото "португалския блус".

Поводът за всичко това е концертът на Крищина Бранко в Пловдив на 17 септември.



SOEXTREME ART CAMP

Кога: 6 септември, 12:00 часа 
Къде: Soho

През месец септември Soho започва  зашеметяващо програмата си от събития с едно екстремно, арт случване, подобно на базарите, които обичайно организират. 

Soho градината ще бъде мястото, на което ще се съберат едни от най-добрите екстремисти и творци на градската мода. Вижте кои са те на фейсбук страницата на събитието.

Вход: широко отворен, водещ към градината.

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Изложби:

Квартала на тротоарите

Кино:

"Град на греха: Жена, за която да убиваш"
"Най-търсеният човек"
"Костенурките нинджа"

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?