Следва

Четиво в четвъртък: "Буря над Прованс" от Фредерик д’Оналия

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

В тазгодишното издание на най-сладкото състезание в телевизионния ефир 13 претенденти ще покажат сладкарските си умения, за да спечелят голямата награда...

Events преди 9 години

Следващият велик сладкар: Вдъхновение от Ню Йорк

TLC, 25 септември, 16:00 часа

В тазгодишното издание на най-сладкото състезание в телевизионния ефир 13 претенденти ще покажат сладкарските си умения, за да спечелят голямата награда.

Новият сезон на предаването се отличава с нов формат. Претендентите ще се състезават по двойки, а не индивидуално. Ще имат шанса да започнат работа при Бъди и да спечелят голямата награда от 100 000 долара.

Космос: Изгубените светове на планетата Земя

National Geographic, 26 септември, 12:30 часа

„Космос“ е продължение на легендарния оригинален сериал, спечелил награди „Еми” и „Пийбоди”. Сет Макфарлан („Семеен тип”/”Family Guy”; „Американски татко”/”American Dad”) обединява усилията си с първоначалния творчески екип на Карл Сейгън - сценаристът и изпълнителен продуцент Ан Друян и помощник-сценаристът и астроном Стивън Сотър. Заедно създават телевизионния проект, в която жанровете драма и фентъзи се преплитат със зашеметяващата физична реалност.

Градове на показ: Токио - град на земетресения

Discovery Channel, 26 септември, 20:00 часа

„Градове на показ" използва компютърна анимация и реални кадри, за да съблече градовете от бетона и стоманата и да разкрие скритата им инфраструктура, геология и археология.

С помощта на науката и модерните технологии разбираме защо перлата на Адриатика, Венеция, потъва и може ли да бъде спасена. Поредицата се опитва да даде отговор и на въпроса как в малкото разстояние между морето и планината в Токио успяват да живеят 13 милиона души.

Новите епизоди на „Градове на показ" ще разбулят мистериите на едни от най-големите градове в света, като премахнат стъклото от сградите и отделят асфалта от пътищата. На показ се оказват Ню Йорк, Чикаго, Венеция, Токио, Ню Орлиънс, Париж, Мачу Пикчу и Лос Анжелис.

На баба момчето - кулинарно предаване

24 Kitchen, 27 септември, 21:20 часа

Донал Скиан e кулинарен автор и изтънчен гастроном. Любовта му към храната при него идва по наследство, от семейството му. Донал пътува през цяла Италия в търсене на най-свежите продукти и безапелационните кралици в кухнята – бабите. Той ги кара да му показват онези неща, които правят домашните им гозби толкова вкусни.

"Великият Гетсби", драма, САЩ, 2013

HBO, 27 септември, 18:45 часа

“Великият Гетсби” е базиран на популярния в цял свят едноименен роман на писателя Ф. Скот Фицджералд, а сюжетa ще разказва за милионера със съмнително минало Джей Гетсби (Леонардо Ди Каприо).

Според някои хора, той е натрупал състоянието си от контрабанда на алкохол по време на Сухия режим. Други смятат, че е убил богат човек и е присвоил парите му, а трети твърдят, че е германски шпионин и роднина на германския император Кайзер Вилхелм.

Проклятието на остров Оук: Каква е тайната?

History Channel, 28 септември, 20:00 часа

Край брега на Нова Скотия се намира малък остров – истинска загадка. През 18. в. хората забелязвали там странни светлини през нощта. Човекът, изпратен да ги разследва, обаче изчезнал. След време няколко деца отишли с лодка до острова и видели необичайни вдлъбнатини по земята. Откритието дава началото на проучвания, продължаващи и до днес, в които са участвали какви ли не хора – от Франклин Д. Рузвелт до Джон Уейн. Какви тайни крие остров Оук? Пиратско съкровище? Наследството на викингско племе? Древен Форт Нокс или дори изгубени библейски реликви като Кивота? Никой не знае, а всеки, опитал се да разгадае енигмата, е бил изправен пред неочаквани проблеми – разположени навред мини-сюрприз. Очевидно някой се е постарал максимално да защити тайната, скрита на острова – в мига, в който започнеш да копаеш където и да било и стигнеш до метър дълбочина, дупката се изпълва с морска вода, прииждаща от скрити под повърхността канали, несъмнено направени от човек.

Велики събития в природата

Viasat Nature, 28 септимври, 18:30 часа

Съчетавайки епичната кинематография с емоционалността, интимността и повествователността на дневник за дивата природа, документалната поредица очертава картина на глобалните климатични явления, които изменят цели пейзажи. Всеки от епизодите представя различна част от света – от големите разливи в делтата на река Окаванго до цъфтежа на планктона в Тихия океан, от мусоните в Индия до надпреварата за оцеляване по време на годишното топене на арктическия лед.

Мащабни продажби

Viasat Explorer, 29 септември, 22:00 часа

Тежко оборудване, кратки срокове, органическо желязо и големи пари! Добре дошли във водещата дестинация за покупка и продажба на големи машини – аукционни къщи Ричи Брос. Настоящата поредица представя колоритните личности, които управляват тази впечатляваща глобална сила. Това е нещо много по-различно от всеки друг аукцион, който някога сте виждали: масивно индустриално оборудване, идващо от обекти по целия свят – една колекция от най-големите, най-мощните, най-тежките машини в света. Хиляди парчета от тежко желязо очакват да бъдат продадени на точния купувач с най-добра оферта, така че напрежението при продажбите е високо. Машините, парите, залозите, личностите – всичко е в голям мащаб.

Втората световна война в цвят

Viasat History, 29 септември, 15:00 часа

Тази документална поредица е вероятно най-добрата колекция в света от редки и непоказвани досега кадри от Втората световна война. С помощта на най-модерна технология за оцветяване става възможно да се представи за първи път един наистина цялостен преглед на войната. Посредством съвременни сателитни средства за картографиране и модерна графика тази история вече може да бъде подробно разказана въз основа и на съвсем наскоро предоставени данни, достъпът до които не е бил възможен при създаването на предишни документални серии. Особено през последните 5-10 години са разкрити все повече тайни с изкарването на бял свят на редица документи, папки и снимки. Дешифрирани са кодове, а наскоро разсекретени правителствени документи и от двете страни на Атлантическия океан добавят ново и обогатяващо познанията ни измерение към нашето разбиране за най-значимия досега конфликт в света.

"Планетата на мутантите: Африка"

Animal Planet, 01 октомври, 20:10 часа

В разлома Албертин огромните геологически сили създават разнообразни видове релеф и променят климата, както и еволюцията на местните животни.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?