Следва

Безпрецедентно във VIP Brother: Елиминациите се отменят

През седмицата ще видим ОЩЕ...

От петък вечерта на 03 октомври в Studiо 5 стартира музикална Brazz лудница с домакини Brazz братята по душа Мишо Йосифов и Вили Стояно...

Culture преди 9 години

Браз петъци с Мишо Йосифов и Вили Стоянов

Кога: 3 октомври, 23:00 часа
Къде: Студио 5

От петък вечерта на 03 октомври в Studiо 5 стартира музикална Brazz лудница с домакини Brazz братята по душа Мишо Йосифов и Вили Стоянов и ще бъде дадено началото на големите Браз петъци в Studio 5.

Пригответе се за нощи изпълнени с качествена музика, качествени напитки и най-добрите музиканти. които ще представят джаз музиката във всичките й измерения. И това не е всичко, най- бразобразни VIP гости ще допълват музикалната картина.

Останалото е танци и купон до сутринта. Основният състав на бенда включва:

Мишо Йосифов (тромпет)
Вили Стоянов (тромбон)
Тодор Бакърджиев (тромпет)
Милен Кукошаров (пиано)
Димитър Карамфилов ( контрабас)
Георги Марков (ударни)
Фотография: Стайо Касабов

Вход: 10 лева

"Закрилникът"

Кога: 29 септември
Къде: В кината

Актьорите: Дензъл Уошингтън, Клои Грейс Мориц, Мартон Чокаш, Дебра Грет, Бил Пулман, Робърт Уолбърг, Мелиса Лео, Хейли Бенет

Режисьорът: Антоан Фукуа

Сюжетът: Дензъл Уошингтън е в ролята на МакКол, човек, който вярва, че е успял да загърби мистериозното си минало и да води спокоен живот. Но след като среща Тери (Клоуи Грейс Мориц) - младо момиче, чийто живот е под контрола на брутални руски гангстери - той не може да стои безучастен и трябва да й помогне...

"Само на 17"

Кога: 29 септември
Къде: В кината

Актьорите: Марине Вакт, Жералдин Паилас, Фередерик Пиеро

Режисьорът: Франсоа Озон

Сюжетът: Изабел е на лятна ваканция със семейството си в южна Франция. Тя решава да загуби девствеността си с германец на име Феликс, но това я отегчава и тя започва да работи като проститутка.Така тя среща по-възрастен мъж на име Джордж. По време на една среща с него, той умира от сърдечен удар. Изабел напуска мястото и прекратява с проституцията. Полицията обаче я проследява ... Какви тайни ще бъдат разкрити?

"Три дни в Сараево"

Кога: 30 септември
Къде: Дома на киното, Одеон и Евросинема

Актьорите: Маргита Гошева, Сенад Башич, Милиана Ленак, Драган Шувак

Режисьорът: Николай Тодоров

Сюжетът: Филмът представлява своеобразно изследване на човешкото подсъзнание. В живота на главната героиня Маргита всичко изглежда наред, но вътре в в себе си тя чувства необяснима тревожност. Единствено в сънищата си се чувства спокойна и на сигурно място...

Още за събитията през седмицата може да четете тук

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?