Следва

"Война и мир" за 7 минути? Вече може, с уникалното достижение на Brother

Математика за начинаещи: iPhone 6 в цифри

След успешния старт на продажбите на престижния смартфон на Applе, е  важно да обърнем внимание на цифрите, които го правят толкова успешен и на които е важно, ако не да запомним, то поне да имаме предвид, преди да го закупим...

 

Стил преди 9 години

След успешния старт на продажбите на престижния смартфон на Applе, е важно да обърнем внимание на цифрите, които го правят толкова успешен и които е важно, ако не да запомним, то поне да имаме предвид, преди да го закупим.

Само за първите три дни след старта на продажбите в избрани страни, сред които Германия, Великобритания, Канада, САЩ, Австралия, Франция и Япония, е достигнат абсолютен световен рекорд с 10 милиона продадени смартфони.

Така в първите три дни, от 19 до 21 септември, "първата вълна" е продала повече от 10 милиона iPhone 6 и i Phone 6 Plus, което събаря миналогодишния рекорд от 9 милиона за същото време.

- Разходите за iPhone6 и iPhon6 Plus с памет 16 GB в света за същия период възлизат на 9 милиарда и 900 милиона долара.

- 25 килограма е тежестта, която iPhone6 издържа при огъване, което е надлежно тествано в лаборатория.

- Обновена операционна система IOS 8.0.2. с 25 МВ.

- С 3,5% падат акциите на iPhone6 след съобщения за проблеми с обновената IOS 8 и инцидент с деформация на iPhone6 Plus.

- 143 милиона долара е общата сума, която топ мениджърите на Applе, включително и генералният директор Тим Кук, спестяват след продажбата на значителен брой акции на дружеството.

- На 100,75 долара възлиза цената на акциите на Apple според данни на търговската фондова борса Nasdaq.

- За първите 24 часа след представянето на новия айфон на сайта на Apple, са направени 4 милиона  предварителни поръчки.

- 43 Мр е резолюцията на панорамна снимка, направена с iPhone6.

-128 GB e максималният размер на паметта в по-старите версии на iPhone6.

- 240 кадъра в секунда - скоростта на запис на видео на забавен каданс.

- 6.9 mm e дебелината на iPhone6.

- 24 часа - работното време на iPhone6 в режим на разговор.

Освен всички тези рекордни цифри, появилият се в началото на септември рекламен клип, озвучен от  Джъстин Тимбърлейк и Джими Фалън, за който от Apple твърдят, че и ръцете в кадрите са на звездите, също в известна степен е допринесъл за рекордните продажби на новия смартфон, който вече е и тук, на цени от около 1800-2000 лева.

More Стил