Следва

Григор Димитров е знаменитост № 1 на България според Forbes

SoReadable: Разпилени парченца

SoReadable e ежемесечна поредица от литературни четения в уютна атмосфера и любима част от културната платформа на SOHO...

Culture преди 9 години

SoReadable e ежемесечна поредица от литературни четения в уютна атмосфера и любима част от културната платформа на SOHO. Този месец те продължават в компанията на специалните гости Мария Василева и Виктория Маринова, което са авторки в популярния блог "Разпилени парченца".

Среща ги любовта им към думите, книгите и случайностите в лицето на точно този цитат: „Животът, според Джим, се състоеше само от онези дни, които бяха изпълнени с вълнения. Другите не се брояха и за него бяха като загубено в чакалнята на зъболекар време, където нямаше никакви вестници, дори онзиденшни.“

Те пишат така все едно изпращат писма на света. Главните им герои са любимият град, малките неща, вълшебствата, интересните хора, хубавите книги и, разбира се, пеперудите. На 1 октомври от 19:00 часа двете ще прочетат някои от своите произведения, лаконично описани като разказващи за тъгата и щастието, като (не)публикувани късчета тъга и щастие и влюбени моменти, събрани в писма. А коя е книгата, ще разберете на срещата.

Вход: свободен

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.