Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 06.10 – 12.10

Пиле "Милано"

Пиле "Милано"

Food преди 9 години

Градусите отвън вече не са така високи, но ето нещо сгряващо и вкусно за уикенда.

Необходими продукти:

1 с. л. масло
2 скилидки чесън, смлян
1/2 ч. ч. сушени домати, нарязани
1 чаша пилешки бульон, 
1 чаша сметана за готвене
обезкостени пилешки гърди (половинки), без кожа
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. растително масло
2 с. л. нарязан пресен босилек
около 250 гр. суха паста, фетучини


Начин на пригтвяне:

В голяма тенджера на слаб огън се стопява маслото. Добавя се чесън и се вари в продължение на около минута. Добавят се доматите и 3/4 от чашата с пилешки бульон. Температурата трябва да се поддържа средна и се оставя да заври.

Намалява се огъня, за да закъкри всичко в тенджерата, която оставаме непокрита за около 10 минути. Добавя се сметаната и се оставя отново всичко да заври, като се бърка от време на време. Вари се на среден огън докато сосът се сгъсти.

Поръсваме пилето със сол и черен пипер от двете страни. В голям тиган над средната температура стапяме малко масло и слагаме пилешкото. Натискаме върху пилешкото няколко пъти с решетъчна шпатула. За около 5 минути месото е приготвено. Сваля се от печката и се покрива, за да се запази топлината.

В същия тиган, на същата температура изсипваме 1/4 ч. ч. пилешки бульон да заври. Намаляваме леко температурата и добавяме соса със сметаната, добавя се босилек и подправки на вкус.

Междувременно, голяма тенджера се оставя с леко подсолена вода да заври. Добавяме фетучини и варим в продължение на 8 до 10 минути или както е указано на опаковката. Изваждаме, цедим и заливаме със сос.

Нарязваме пилешките гърди на 2 до 3 диагонални филийки. Декорираме към фетучините и соса и също поливаме със сос. Добър апетит.

More from View Sofia

More Food