Следва

Двубоите на Григор Димитров в "If Stockholm Open” пряко по bTV Action

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Женската тенис асоциация (на английски: Women's Tennis Association), или както е по-известна - WTA, е създадена през 1973 година в Лондон, Обединеното кралство, за да защитава интересите на жените, професионални състезателки по тенис...

Events преди 9 години

Тенис, WTA: Турнир в Люксембург, пряко

Eurosport, 15 откомври, 15:30 часа

Женската тенис асоциация (на английски: Women's Tennis Association), или както е по-известна - WTA, е създадена през 1973 година в Лондон, Обединеното кралство, за да защитава интересите на жените, професионални състезателки по тенис. Същата роля при мъжете професионалисти изпълнява Асоциацията на тенис професионалистите. Над двете организации „стои“ Международната тенис федерация.

В момента Женската тенис асоциация се грижи и за организацията на ежегодния WTA Тур - сезонът, включващ серия от международни тенис турнири за жени. Освен това съставя Световната ранглиста на WTA - класация на професионалните тенисистки.

Кошмари в кухнята

БТВ, 15 отктомври, 22:00 часа

Вторият епизод на „Кошмари в кухнята“  ще изправи шеф Манчев пред лютия нрав на един македонец и ще бъде натоварен с тежката задача да помогне на една от най-известните кръчми в курорта Банско – „Дедо Пене“. Манчев ще се окаже забъркан в сблъсъкa на две поколения банскалии, който пречи на развитието на семейния бизнес.

Няма местен или гост на китния град, който да не знае механата на Дедо Пене. От няколко години обаче кръчмата губи дори редовните си клиенти, защото в кухнята й се спазват само правилата на нейния собственик Дедо Пене. Механджията е иззел напълно функциите на готвача Ангел и не допуска чуждо мнение относно менюто в ресторанта. 68-годишният собственик измисля собствени рецепти, които обаче не се харесват на посетителите. Кръчмата губи все повече клиенти, а Дедо Пене не се интересува от конкуренцията и предпочита почерпката с приятели. Дъщерята на Дедо Пене – Юлия и съпругът й Боби се обръщат към шеф Манчев за помощ, защото не могат да се преборят сами с лютия нрав на своя баща. Te искат да вдъхнат нов живот на известната кръчма, за да си върнат старите клиенти и да спечелят нови.

 Готварството е война

TLC, 16 октомври, 17:00 часа

„Готварството е война” по TLC дава началото на един невероятен сблъсък: кулинарно състезание и игра в едно. В това „апетитно“ предаване водещият Адам Ричман, познат от предаването „Човекът срещу храната“, ще даде възможност на готвачи-аматьори да тестват уменията си срещу професионалистите в кухнята.

Всеки готвач-аматьор представя свое ястие, дълбоко ценено от приятели и роднини, което е негова запазена марка или тайна семейна рецепта. Директният сблъсък в кухнята започва, когато петима професионални готвачи се опитват да приготвят специалитета по-добре от тях с надеждата да спечелят парти-вечеря с американската публика. С всяка сладка победа паричната награда нараства, а аматьорите се опитват да увеличат предизвикателствата и да надминат професионалистите. „Готварството е война” е надпревара, която доказва, че от значение е не големината на кухнята, а начинът, по който тя се използва.

"Някакви въпроси за Бен", романтична комедия, Австралия, 2012

HBO, 17 октомври, 17:15 часа

Младият бранд мениджър Бен е постигнал всичко и нищо в живота си.
Когато успешният бранд мениджър Бен се връща в старото си училище, за да изнесе лекция на тема най-добрата стратегия да направиш кариера в условията на съвременния бизнес, той стига до меко казано неприятен извод. Докато беседите на останалите лектори, които също са бивши ученици на гимназията, Алексис – служител на Обединените Нации в Йемен и олимпийският медалист Бен се радват на огромен интерес от страна на тийнейджърите, почти никой от тях не се интересува за проблемите и радостите, свързани с работата на бранд мениджъра. Това кара Бен да преосмисли постиженията и светогледа си. И съвсем неочаквано да се влюби истински за първи път в живота си.

Да строиш в дивото: Движимо имущество

National Geoghaphic, 08:00 часа

Кралете на хижите излизат от пределите на картата, за да покоряват необитавани кътчета на планетата и да строят в дивото. Обичаният дизайнер и строител Пол Ди Мео вече има над 9 сезона от предаването "Extreme Makeover: Home Edition” зад гърба си. Той стана известен с това, че може да построи невъзможното. Сега, Пол се впуска в съвсем ново приключение: заедно с майстора-строител Тъфи създава нов бизнес за строене на хижи - Кралете на хижите. Те са най-странната двойка в света на строителството: Поли е градско момче по душа, обиколил е света и страхотните му дизайнерски идеи го доказват. Тъфи, от друга страна, е грубоват, но логичен дърводелец, който прави чудеса с багера си, но никога не е чувал за Старбъкс. Всяка седмица, Поли и Тъфи се срещат с ново предизвикателство - клиент, който притежава парцел земя в дивото и мечтата да построи хижа върху своята собственост. Кралете на хижите дават невероятни идеи и прилагат всичко онова, което знаят за строителството. За да държат цените ниски, собствениците на земята трябва да предоставят някои материали, да съберат работна дружина от приятели и роднини и да се съгласят целият строеж да се извърши за една седмица. Всеки нов строеж е надпревара с времето и природните стихии. Всяка завършена хижа е същински рай насред дивото: стар ученически автобус, превърнат в хижа, убежището на сноубордист на върха на планината или пък хижа, която се върти на 360 градуса, за да се възползва максимално както от изгревите, така и от залезите.

 

Войните на чудовищните буболечки: Супер убийци

Animal Planet, 19 октомври, 08:15 часа

Във „Войните на чудовищните буболечки“ д-р Линда Рейър и д-р Брайън Григ Фрай ни представят епични битки между огромни насекоми, в които оцелява само единият противник.

Eдин лъв на име Муги

Viasat Nature, 19 октомври, 19:20 часа

Актьорът Мартин Клунс с помощта на природозащитника Тони Фицджон помага за рехабилитацията на осиротели малки лъвчета, загубили родителите си от бракониери. Сериалът разказва една легендарна история, която вдъхновява създателите на световно известния филм "Родени свободни". Дали малките лъвчета ще успеят да се възстановят и да се върнат пълноценни в дивата природа, ще научим, ако гледаме поредицата.

Тихата война: битки под водата

Viasat History, 20 октомври, 21:00 часа

През втората половина на 20-ти век най-силните нации в света се ангажират с интензивна борба за политическо и териториално надмощие. Докато САЩ и СССР разработват огромни арсенали от ядрени оръжия, те и техните съюзници не веднъж довеждат света до прага на пълното унищожение, но все пак — което е най-невероятно — тези изключително опасни и безизходни военни ситуации на изчакване често са се случвали при пълна секретност под водата. Настоящата проникновена поредица от две части разказва завладяващата история на подводното военно дело на САЩ, Великобритания и Русия. Изпълнена с откровени свидетелства и разкрития от първа ръка, тя предоставя безпрецедентен поглед към напрегнатия живот на борда на тези смъртоносни машини – подводниците – като използва импресионистични реконструкции и архиви, за да съживи и пресъздаде операции на подводни преследвания и шпионаж, които доведоха света до ръба на ядрена война.

Двама лакоми италианци

24 Kitchen, 20 октомври, 11:55 часа

Известните готвачи и стари приятели Антонио Карлучо и Дженаро Конталдо се връщат в Италия 40 години след като са я напуснали, за да открият какво се е променило в италианската култура и как това се е отразило върху начина, по който се хранят италианците.

Във всеки епизод Карлучо и Конталдо създават неповторими ястия по рецепти, вдъхновени от продуктите и влиянията, които откриват по маршрута на своето гастрономическо пътешествие, както и някои от любимите си традиционни ястия. Поредицата е трогателно лична, тя ни връща към детството на Антонио и Дженаро в Италия, техните спомени и шеги.

Ледено злато: Коремът на червения звяр

Discovery Channel, 21 октомври, 13:00 часа

Екипът от седем начинаещи американски миньори от компанията „Sixty Degree Resources” се отправя към Северния ледовит океан, в находището „Червената зона”, където се крие най-големият рубин в региона. В поредицата миньорите се отправят на трескаво търсене за злато, сапфири и рубини през краткото лятото преди ледът отново да завладее природата.

Мисията на екипа е да се пребори със зловещите условия в Гренландия. Миньорите трябва да издържат на студа, глада, жаждата и изтощението, които ескалират до взривоопасни нива. Всеки един от тях има различна представа за забогатяването и това води до пълния хаос, който настъпва след като Америко ДиСантис, Джон Селф, Джеси и Джош Фелдмън, Зак „Алигатора” Чуус, Чат Уоткинс и водачът Ерик Дръмонд стъпват на леда и се изправят пред опасната арктическа пустош.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.