Следва

Деница Дилова и Васил Панайотов спечелиха конкурса "НОВ БЪЛГАРСКИ РОМАН"

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Интересни факти и загадки от Библията ще разкрие трисерийна поредица, която стартира по БНТ 2...

Events преди 9 години

"Дискавъри:" "Библейски загадки"": Апокрифните евангелия

БНТ 2, 22 октомври, 22:00 часа

Интересни факти и загадки от Библията ще разкрие трисерийна поредица, която стартира по БНТ 2.

Поредицата търси обяснение на големите бедствия в историята на човечеството, описани в свещената книга: каква е истината за чумата, потопа, разделянето на Червено море и кой е Моисей? Дали Содом и Гомор са унищожени от паднал астероид или от нещо друго?

Зрителите ще чуят интересни хипотези от учените, според които големите катаклизми, описани в Библията, са естествени процеси в историята на Земята – супер вулкани, астероидни сблъсъци, глобално затопляне, топене на ледовете. Случвали са се в миналото и ще се случват и днес. Според тях тези ранни бедствия са описвани от човека във фолклорни легенди, митове и дори в Библията. С археологически разкопки, медицински анализи и компютърно моделиране експертите проверяват хипотезите, за да обяснят как и защо тези събития са се случвали.

Диви и истински: Лъвове, Камера, Работи!

Animal Planet, 23 октомври, 23:50 часа

"Диви и истински" показва на зрителите най-невероятните истории с животни, заснети някога. Станете свидетели на яростни атаки и сърцераздирателни истории от живота на най-удивителните създания на света, включително: голямата бяла акула, която се блъска в клетка за акули и заклещва в капан двама гмуркачи; кучето, което рискува живота си, за да спаси заместник шериф и фотографът на дивия свят, който достига опасно близо до леопард. Пригответе се за пътешествие по света, където ще срещнете хора, чийто живот е променен завинаги от среща с животно.

Премиера Майстори на изкуствени езера: Големият лош вълк

Nat Geo Wild, 24 октомври, 20:00 часа

Филипа Вакондеуш - кухня на колела - кулинарно предаване

24 kitchen, 25 октомври, 09:50 часа

Кариерата и е разнообразна и започва като домакиня, минава през съветник на председателя на Борда по туризъм на Коста де Лисабон и стига до секретар на завода за монтаж на автомобили в Сетубал.
След като се омъжва за Джоузеф Вакондеуш – журналист и основател на няколко вестника, тя отваря ресторант в Алфама. Но след събитията през лятото на 1975 г. тя е принудена да го затвори. По идея на съпруга си започва да списва кулинарна рубрика във вестник.

През 1981 г. Филипа е поканена да води кулинарно предаване по телевизията в най-гледаното време.
След телевизионния успех, Филипа пише кулинарни книги и участва в кулинарни журита. И до днес тя води седмично телевизионно предаване.



"Синята лагуна: Пробуждане", приключенски, САЩ, 2012

HBO, 25 октомври, 16:05 часа

Двама гимназисти – Дейн и Ема, се оказват сами на тропически остров и трябва да разчитат на другия, за да оцелеят. Те научават много за себе си и другия, след като се влюбват.

Амбициозната и старателна Ема и мързеливият Дейн се оказват на един и същи училищен лагер в Тринидад. Макар да нямат нищо общо помежду си, Ема и Дийн отиват на парти на лодка, където Ема пада зад борда. Дийн скача да я спаси и двамата успяват да се качат на безмоторна гумена лодка, която ги отнася до необитаем остров. Докато родителите им се хвърлят в отчаяно търсене, Ема и Дийн са принудени да разчитат един на друг, за да оцелеят. Колкото повече време са заедно, толкова повече разбират, че са привлечени един към друг. Въпреки различията си, двамата стават все по-привързани един към друг. Но когато дните на острова се превръщат в седмици и месеци, двамата започват да се чудят дали някога ще бъдат спасени.

Втората световна война в цвят

Viasat History, 25 октомври, 23:00 часа

Тази документална поредица е вероятно най-добрата колекция в света от редки и непоказвани досега кадри от Втората световна война. С помощта на най-модерна технология за оцветяване става възможно да се представи за първи път един наистина цялостен преглед на войната. Посредством съвременни сателитни средства за картографиране и модерна графика тази история вече може да бъде подробно разказана въз основа и на съвсем наскоро предоставени данни, достъпът до които не е бил възможен при създаването на предишни документални серии. Особено през последните 5-10 години са разкрити все повече тайни с изкарването на бял свят на редица документи, папки и снимки. Дешифрирани са кодове, а наскоро разсекретени правителствени документи и от двете страни на Атлантическия океан добавят ново и обогатяващо познанията ни измерение към нашето разбиране за най-значимия досега конфликт в света.

 

Ски-алпийски дисциплини, Световна купа (мъже) Зьолден: Гигантски слалом (първи манш), пряко

Eurosport, 26 октомври, 10:15 часа

Световната купа по ски алпийски дисциплини е най-силното международно състезание по ски алпийски дисциплини. Организира се от Международната федерация по ски (ФИС, FIS) и е основното състезание по ски алпийски дисциплини, редом с провеждащите се на четири години зимни олимпийски игри и провеждащите се на всеки две години световни първенства по ски алпийски дисциплини.

 Недвижими имоти за нудисти: Първа среща със света на нудистите

TLC, 27 октомври, 22:00 часа

Различна и необичайна поредица, която ще заинтригува зрителите с любопитната си тематика. Епизодите проследяват историите на хора, за които изразът „както майка ги е родила“ придобива ново значение.

Шоуто представя как Джаки и екипът й помагат на купувачите-нудисти да намерят своя мечтан дом. Купувачите обикновено обръщат внимание на местоположението и цената на имота, но намирането на дом за нудист надхвърля обичайните изисквания на клиентите.

Динамо: невероятни магии

Discovery Channel, 27 октомври, 22:00 часа

Четвъртият сезон на „Динамо: Невероятни магии” следва Динамо, докато той пътува до Лос Анжелис, Сан Франсиско, Париж и за пръв път до Индия, преди да се отправи отново към Лондон, където е започнала и историята му. От поп звезди до актьори и случайни минувачи, магията на Динамо заразява всички, които се докоснат до нея. Епизодите включват участието на знаменитости като музикантите от Coldplay, Сам Смит, One Direction и звездата на Боливуд Ифран Кан. Илюзионистът ще отведе зрителите на незабравимо магическо пътуване, което ще впечатли дори най-предубедените.

Нашествие Земя - премиера

National Geographic, 28 октомври, 19:00 часа

Може би поредицата изглежда като научнофантастичен филм, но голяма част от случаите просто нямат рационално обяснение. Научете за извънземните преживявания на различни хора из света с „Нашествие: Земя“.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?