Следва

Дизайнери за следене: Симон Роша, ирландката с мода в кръвта

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Фестивалът за американско независимо кино So Independent е към своя край...

Movies & TV преди 9 години

Фестивалът за американско независимо кино So Independent е към своя край, но затова пък тази седмица сме подбрали изключителни заглавия, чиято премиера ще се състои съвсем скоро у нас. 

Ще имаме възможност да се пренесем в други светове, да се запознаем с мистериозни същества и да станем съпричастни към драмата на един "учител по география". Какво още ни очаква, нека видим в трейлърте по-долу, ето и предишните (Trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4), от които ние, да си признаем, вече си имаме фаворити и затова с нетърпение чакаме уикенда. 

Action!

"Джезабел" ("Jessabelle")

Актьорите: Дейвид Андрюс, Лариса Олейник, Ана Де Ла Регуера, Амбър Стивънс, Джоел Картър, Марк Уебър, Сара Снук, Крис Елис

Режисьорът: Кевин Грютерт

Сюжетът: Режисьорът Кевин Греутър (“Убийствен пъзел 6”) представя нов напрегнат трилър в който главните роли се поверени на Сара Снук, Марк Уебър и Джоел Картър. В центъра на сюжета е обикновената Джесабел, която се опитва да подреди живота си след като годеника й загива при тежък инцидент. Решена да започне отначало младата жена се прибира обратно в къщата на баща си, която обаче не е същото място в което тя е отраснала.

Някогашния уютен дом е полуразрушен, но за Джесабел това е единственото място на което тя може да подреди мислите си.

Веднага след пристигането си тя открива мистериозен подарък оставен за нея от отдавна починалата й майка. Но това не е единствената изненада. Скоро Джесабел открива, че в стария й дом се е настанило мистериозно свръхестествено същество, което е свързано с покойната й майка и което има за цел да унищожи всеки, който се настани в къщата.

Премиерата: 07 ноември (България)

"Интерстелар" ("Interstellar")

Актьорите: Уес Бентли, Дейвид Оуелоу, Джон Литгоу, Елън Бърстин, Бил Ъруин, Макензи Фой, Топър Грейс, Ан Хатауей, Матю Макконъхи, Мат Деймън, Джесика Частейн, Кейси Афлек, Майкъл Кейн

Режисьорът: Кристофър Нолан

Сюжетът: окато времето ни на Земята изтича, екип от изследователи се заема с най-важната мисия в историята на човечеството: пътуване извън познатата галактика, за да разбере дали сред звездите има бъдеще за хората.

Известният режисьор Кристофър Нолан (поредицата „Черният рицар“, „Генезис“) е събрал звезден актьорски състав за последния си филм „Интерстелар", който включва носителя на Оскар® Матю Маконъхи („Клубът на купувачите от Далас"), носителката на Оскар® Ан Хатауей („Клетниците“), номинираната за Оскар® Джесика Частейн („Враг номер едно"), Бил Ъруин („Рейчъл се омъжва"), носителката на Оскар® Елън Бърнстин („Алис не живее вече тук") и носителя на Оскар® Майкъл Кейн („Правилата на живота"). Към актьорския състав се присъединяват също Уес Бентли, Кейси Афлек, Дейвид Гияши, Макензи Фой и Тофър Грейс.

Премиерата: 07 ноември (България)

"Географът си пропи глобуса" ("The Geographer Drank His Globe Away")

Актьорите: Анфиса Черних, Агрипина Стеклова, Евгения Хиривская, Елена Лядова, Александър Робак, Константин Хабенски, Анна Уколова, Андрей Приков

Режисьорът: Александър Велединский

Сюжетът: Виктор е биолог по образование и не разбира нищо от карти, глобуси или компаси, но липсата на пари го принуждава да стане учител по география. Заедно със семейството си той заминава за Перм, където първите му дни в училището са разочароващи – децата са необуздана глутница, а Виктор не се разбира с останалите учители.

Единствената утеха у дома са дъщеря му и съпругата му... докато тя не решава, че иска развод. Виктор се чувства неразбран, самотен и нещастен, без никаква надежда за бъдещето.

Положението се подобрява, когато стар негов приятел се появява в града. Двамата заедно започват да пият за повдигане на духа – алкохолът прави живота по-интересен, а се намесват и жени...

Скоро преобразеният учител завежда класа си на експедиция по бушуваща река...

Премиерата: 07 ноември (България)

"Кутийковците" ("The Boxtrolls")

Актьорите:

Режисьорът: Антъни Стачи, Греам Енейбъл

Сюжетът: Дело на екипа създал "Коралайн и тайната на огледалото 3D", приключенския "stop motion" филм "Съществата от кутиите" е вдъхновен от новелата на писателя Алън Сноу "Ето ги чудовищата!".

Продукцията е озвучена от Бен Кингсли, Саймън Пег, Тони Колет, Джаред Харис и Ел Фанинг, а сюжета разказва за осиротяло младо момче на име Егс, което заживява заедно с пещерни същества, които живеят под земята и колекционират различни предмети намерени в боклука. За хората в града тези същества (които се крият в кутии и кашони) са изключително опасни и според легендите тяхната основна цел е да отвличат деца. Но Егс открива, че членовете на това подземно общество са всъщност напълно добродушни и единственото което желаят е да има мир.

Пътят до мира обаче се оказва много по-дълъг и труден от очакваното. Егс и новите му приятели по случайност разбират, че техния дом се е превърнал в мишена на злия унищожител на насекоми Арчибалд Сначър. Бъдещето на добродушните подземни същества е заложено на карта и единствено Егс може да им помогне да се преборят със заплахата.

Премиерата: 07 ноември (България)

"Децата на свещеника" ("The Priest's Children")

Актьорите: Кресимир Микич, Мария Скаричич, Дражен Кун, Никса Бутийер, Ядранка Докич

Режисьорът:  Винко Брешан

Сюжетът: От болничното си легло отец Фабиан си припомня службата на живописен остров в Далмация, където погребенията са много повече от ражданията. Когато чува изповедта на продавача Петър, чиято набожна съпруга смята, че той извършва грях, продавайки презервативи, на свещеника му хрумва една идея...

Премиерата: 07 ноември (България)

More Movies & TV