Следва

P.I.F. и JEREMY? С концерт в Лондон на 14 ноември!

Валентин Колев представя своя изложба с живописни работи и пластики

В деня на „Свети Пимен Зографски“, покровител на българските художници и патронен празник на...

Events преди 9 години

В деня на „Свети Пимен Зографски“, покровител на българските художници и патронен празник на НХА професор Валентин Колев ще представи своя изложба с живописни работи и пластики, от последните няколко години.

Мястото е ателие 52 по живопис, където преподавателят десетилетия учи студентите си – „Ето защо смятам, че най-естественото място за изложбата „50 години оттогава“ е ателието, на което съм ръководител.“

Изложбата ще продължи 5 дена, през които в ателието ще има редовни учебни занятия. Сред експозицията студентите ще слушат лекции за основните проблеми на живописта, композицията и цвета.

Изложбата на 3 ноември ще бъде открита от декана на Факултета за изящни изкуства, проф. Николай Драчев, а слово за творческата дейност на проф. Колев ще произнесе ръководителят на катедра „Живопис“ – проф. Ивайло Мирчев.

Валентин Колев е роден през 1948 г. в Пловдив
Завършва НХА през 1978 при проф. Добри Добрев
От 1980 е преподавател в Академията.
От 1991 – доцент, а от 1996 – професор по живопис и композиция в катедра „Живопис“.
Носител на почетния знак на НХА.

50 години оттогава
Живопис и пластики
3 ноември (понеделник), 17:00 часа
Ателие 52, Етаж 2, Северна сграда, ул. „Шипка“ 1, НХА


 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?