Следва

Какво ново: Hydrabio Mousse от Bioderma

10 страхотно хитри начина да изглеждаме добре рано сутрин

Самият старт на новия ден, и животът, който се състои от такива нови начала и нови дни, го заслужават...  

Beauty преди 9 години

Да почистим косата
Първи начин: Тънката коса често изглежда мазна на сутринта. Ето защо стилистът Райън Трайгстад препоръчва сух шампоан - "Напръскайте корените на косата преди лягане и пудрата ще абсорбира излишния себум, докато спим, а на сутринта няма да има и следа - нито от мазната коса, нито от пудрата."

Да заключим кухнята
Втори начин: Искаме ли плосък стомах рано сутрин, затваряме вратата на кухнята поне два часа преди лягане, или за по-сигурно я заключваме. Ако все пак не можем да издържим и ни се хапва нещо, е добре да се спрем на грейпфрут с настърган джинджифил. Освен че не натоварва организма, това е изключително полезно за кожата преди лягане.

Малко копър няма да навреди
Трети начин: Eдна чаша чай от копър вечер е чудесен завършек на деня. Той успешно се бори с подуването на корема, а и като цяло е изключително полезен и има редица лечебни свойства. Единственият недостатък е леко горчивият вкус, но малко лимонов сок би го подобрил успешно.

Кофеин за... очите
Четвърти начин: кремовете с кофеин тонизират кръвоносните съдове около очите, намаляват подпухналостта и тъмните кръгове. Нанасяме крема преди лягане и сутрешният сънен поглед ще блести.

Изберете точния момент
Пети начин: Рязкото събуждане от стряскащата аларма е нещо, което убива жизнеността ни рано сутрин, а ако не сме се събудили добре, е вероятно целият ни ден да е такъв. Е, вече има достатъчно алтернативни начини за събуждане, които могат да заменят досадната аларма. Можем да използваме така наречената "събуждаща лампа", която излъчва постепенна светлина, имитираща изгрева на слънцето или вече доста популярните iPhone приложения, които се адаптират към нашия био ритъм и ни събуждат в правилната фаза от съня.

Кожата обича влагата
Шести начин: След като се изкъпем, можем да използваме топлата пара в банята, докато все още я има, за да може кожата ни да абсорбира влагата. След това нанасяме хидратиращ крем с хиалуронова киселина, който е по-ефикасен във влажна среда. И, не на последно място е желателно да поставим овлажнител в стаята, в която спим - оптималното ниво на влага във въздуха е около 30%!

Да почистим лицето
Седми начин: За да избегнем появата на тъмните следи от спирала под очите, се нуждаем от много старателно измиване - първо премахваме грима с лосион или мляко и след това измиваме старателно лицето с гел, за да почистим остатъците. Лицето вече е чисто и спокойно можем да се подготвим за сън.

Да се отървем от досадното акне
Осми начин: Акнето се лекува най-добре през нощта. За целта нанасяме противовъзпалителен крем и слагаме водоустойчив пластир, който ще удвои ефекта.

Къдриците
Девети начин: Когато измием къдриците вечер, на сутринта се сдобиваме единствено със смачкани кичури коса. За да избегнем това е достатъчно да използваме стайлинг гел, който не съдържа алкохол, а в замяна на сутринта имаме перфектно оформени и блестящи къдри.

Малко химия
Десети начин: Алкохолът дехидратира и предизвиква свиване на кръвоносните съдове, което води до зачервяване и подуване. Затова в никакъв случай не бива да го смесваме с газирани напитки (тогава подутият стомах е гарантиран) и сладки сокове (те пък влошават отделянето на течности), а за препоръчване е след всеки коктейл да изпиваме чаша чиста вода.

Приятни сънища!

More Beauty