Следва

Кой печели двоен билет за концерта на Сара Брайтман

Какво гледахме тази седмица: "Свети Винсент" – ангел под прикритие

Препоръчваме да му хвърлиш едно око, защото си заслужава да провериш дали все още има светци сред нас...

Movies & TV преди 9 години

Може ли проклетият ти съсед да е всъщност светец под прикритие?
Вероятно може, ако имаш за съсед Бил Мъри.



"Св. Винсент" е комедия, която лесно може да се предвиди, но въпреки това силната игра на актьорите e в състояние да разчувства всеки. Казано накратко, лентата е докосваща семейна комедийна драма, която показва пътя на самоунищожението на един човек.

В пълнометражния си дебют, сценарист / режисьорът Теодор Мелфи може да бъде обвинен, че ни поднася добре познати холивудските клишета, но въпреки това ние бихме му простили заради свежото чувство за хумор и високия професионализъм, които струят от всяка една сцена. Някак, като на шега, той успява да ни убеди, че си заслужава да дадем още един шанс на до болка познатото ни, като в резултат получаваме едно наистина приятно изживяване в замяна, което освен, че трогва, те кара и да се замислиш.



Винсент (Бил Мъри, „Загубени в превода”) е човек с особени вкусове. Застаряващ "джентълмен”, затънал до гуша в дългове, на който късметът често му изневерява. Той е верен клиент на една бременна "дама на нощта", известна като Дака (Наоми Уотс, „Пръстенът”, „Кинг Конг”), обича пиенето, хазарта и пушенето повече от въздуха и храната. Саркастичен и кисел, с поведението си героят успява да държи почти всички на безопасно разстояние от себе си, докато животът му неохотно не се преплита с този на новите му съседи - трудолюбивата, но вечно заетата, самотна майка на име Маги (Мелиса МакКартни, „Шаферки”) и нейния син, твърде интелигентиния за своята възраст – Оливър (Джейдън Либерхер).

Именно химията, която се получава между Винсент и Оливър е това, което наистина работи в лентата. Малкият единствен успява да извади доброто в стария проклетник и двамата се превръщат в съмнителнотo дуо, което се радва на дни на хиподрума и луди вечери в любимата дупка на Винсънт.



Приятно сме изненадани от Мъри, който го играе особняк с доста чар, но не си го представяйте като „Лошия дядо Коледа”, например. Той е нещо по-безсрамно привлекателно - любим комедиен актьор, който изкарва наяве целия скрит в него сарказъм (а, ние обичаме такъв хумор) и го използва, за да превърне една сълзлива комедия в наистина забавна и човечна история.

Не е нещо, което не си гледал, но със сигурност не си виждал със същите очи, с които ще го направиш този път. Препоръчваме да му хвърлиш едно око, защото си заслужава да провериш дали все още има светци сред нас. Приятен за гледане в хладна ноемврийска вечер. По кината е от днес!

More Movies & TV