Следва

Бруклински безумства

Луксозни съкровища

България се нарежда на трето място в Европа след Италия и Гърция по броя на паметниците...

Events преди 15 години

"По българските земи се обработва злато от преди 4-5 хилядолетия, а това означава, че хората, живеещи по тези земи, са имали необходимост от лукс още в древността. Това дава право на България с гордост да се нарича родина на лукса" - заяви твърдо президентът за Европа на Christie's Great Estates Йоахим Ранг-Виден на конференцията LUX ONLY'08.

Това е вдъхнови организаторите Creative Solutions и Expo Team на най-бляскавото изложение в България. Различно и невиждано досега, изложението ще покаже бижута, накити, ювелирни изделия и предмети от бита от злато, които се съхраняват в трезорите на Националния исторически музей.

България се нарежда на трето място в Европа след Италия и Гърция по броя на паметниците, които формират културно-историческото наследство. Близо 400 праисторически селищни могили, над 15 000 тракийски надгробни могили, древни некрополи, антични градове, средновековни крепости и храмове са съхранени по нашите земи. При археологически разкопки често се разкриват изумителни творения от благородни метали. Скъпоценности от векове преди Христа е инвестицията на тазгодишното луксозно изложение. Lux Only 2008 ще можеш да посетиш от 4 до 7 декември в Интер Експо Център в София срещу билет на стойност 20 лв. Част от средствата ще бъдат дарени за подпомагане на Националния исторически музей и за съхраняване на националното културно-историческо наследство.





Генералният спонсор на изложението Lux Only 2008 Pernod Ricard ще покаже на българските ценители напитки, чиито премиери в България ще бъдат по време на изложението Lux Only. За случая в София ще пристигнат посланици на Chivas Regal, Mum и Martel.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?