Следва

Николо Коцев с две световни премиери

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

null

Events преди 9 години

Фигурно пързаляне, "Гран При" Канада: Обзор

Eurosport, 05 ноември, 19:00 часа 

 Моето 300-килограмово тяло: Историята на Доналд

TLC, 05 ноември, 20:00 часа

Любовта мотивира 300-килограмовия Доналд да започне седемгодишната си битка с килограмите. Той претърпява операция за стомашен байпас, която ще му помогне да свали 180 кг. 

 Сара Шафак - сол и шафран - кулинарно предаване

24 Kitchen, 06 ноември, 19:15 часа 

Сара Шафак е „Мис Финландия 2012“. Тя е красива, талантлива и забавна, пее и кара кънки на лед. Но освен всичко това, Сара е професионален готвач от 2009 година.

В предаването „Сара Шафак – сол и шафран“ Сара готви прости ястия, овкусени с марокански билки и добро настроение. Рецептите на красивата готвачка са вдъхновени от нейната баба.

Шоуто обещава свежи, спонтанни и лесни съвети за пикник или обяд. Сара се стреми приготвената от нея храна да е балансирана – едновременно здравословна и вкусна.

Покрай готвенето Сара разказва истории от живота си.

Премиера Мръсна работа: Участвай за печалба

National Geographic, 07 ноември, 21:55 часа 

Бил трябва да изпълни поръчка за 30 килограма жив женшен и вика на помощ сина си и цяла тумба местни берачи. 

 "Обикновено сърце", драма, САЩ, 2014;

HBO, 07 ноември, 23:00 часа 

Продукцията на HBO разказва за първите дни на епидемията от СПИН в Ню Йорк в началото на 80-те и борбата на гей активистите и техните симпатизанти да кажат истината на обществото за новата и тайнствена болест.
През 80-те Ню Йорк е на прага на нова епидемия, която плаши до смърт влюбените в клубовете и нощния живот негови жители. Активистите на гей движението и хората, които им симпатизират, обединяват сили за да образоват обществото като кажат истината за ХИВ / СПИН, за която цяла една нация съвсем съзнателно си затваря очите. Филмът е адаптация по удостоената с престижната награда Тони пиеса на Лари Крамър.

 Жените, които оставиха следа в историята

Viasat History, 08 ноември, 17:40 часа 

От Клеопатра до Елизабет I и Софи Шол – всички те са жени, живели в много различни епохи и среди, но има нещо, което ги обединява: те са едни от най-влиятелните жени в историята. Силни и все пак безпомощни, популярни, но и презирани, решителни и отчаяни – всяка една от тях се откроява сред съвременниците си по някакъв начин. Настоящата драматизирана поредица представя тези забележителни жени с безпрецедентни подробности и разглежда живота им както в съвременен контекст, така и от историческа гледна точка.

Формула 1 - Бразилия

БНТ2, 09 ноември, 20:00 часа - студио, 20:30 - старт

Царе на строителството с дървен материал

Viasat Explore, 09 ноември, 20:40 часа 

Поредицата "Царе на строителството с дървен материал" представя най-добрите строители на планетата, използващи дървени трупи, докато със собствените си ръце изработват разкошни жилища за богатите и известните. Всеки ден е предизвикателство за тях – те може да са най-добрите, но нещата никога не вървят гладко.

 "Продуцентите",  САЩ, мюзикъл / комедия, 2005 г.

TV 1000, 10 ноември, 21:00 часа 

Ню Йорк, 1959 г. Макс Бялисток някога е бил кралят на Бродуей, но сега всичките му представления биват спрени още в нощта на премиерата им. Нещата поемат нов обрат, когато той е посетен от невротичния счетоводител Лео Блум. Двамата заедно измислят схема, специално предназначена за продуценти, които могат да създават само провалящи се представления: те трябва да направят много повече пари, отколкото е необходимо, след което трябва да се уверят, че представлението се посреща с презрение, така че да могат да приберат остатъка. Техният план изглежда напълно безупречен, когато те се натъкват на една пиеса, наречена "Пролет за Хитлер", написана от избягалия нацист Франц Либкен, и я превръщат в лагерен мюзикъл. Докато вечерта на откриването наближава, какво ли би могло да се обърка?

Факти и лъжи: Боята за коса е ракетно гориво

Discovery channel, 10 ноември, 15:00 часа 

Фокусниците Пен и Телър представят с уникален стил поредица на Discovery Channel "Факти и лъжи". Във всеки епизод двамата разказват седем невероятно звучащи истории, като например - горещ бекон може да разтопи стомана, по улиците на Ню Йорк може да се намери злато, с нож за масло може да се спре летящ куршум и това, че най-хубавото месо е това от убити на пътя животни. Повечето от тези твърдения са напълно верни, но едно от тях винаги е огромна лъжа! Ще успеят ли зрителите да разкрият измамата? Водещите дават подсказки в тази забавна научна поредица.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.