Следва

Нюзрум

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 10 - 16 ноември

null

Events преди 9 години

"Нощта е действие" стихосбирка от Илиян Любомиров

Кога: 11 ноември, вторник, 19:00
Къде: Vivacom Art Hall | ул. "Ген. Гурко" 4

Това се случва точно месец след излизането на книгата на пазара. Месец, през който тя не спира да се радва на интерес, променящ схващанията за мястото на съвременната българска поезия в ежедневието ни.

Илиян ще бъде представен от своя редактор Петър Чухов и ще разкаже историите, които е събрала "Нощта е действие" така, както ги е писал - с чаша в ръка.

Вход: Свободен



„На тротоара“ - документалния филм за българската музикална сцена

Кога: 11 ноември, вторник, 19:30
Къде: Дом на киното

Филмът има за цел да покаже как, защо и къде се развива родната музика в наши дни, как от гаражите и тротоарите се стига до сцената.

Зрителите ще могат да видят интервюта с Димитър Ковачев - Фънки, Венци Мицов (Хиподил), Иван Калфов (БТР), Деян Каменов (Д2) и Александър Обретенов (Д2), които разказват за своя опит и преживявания с музиката. На фокус са поставени и две талантливи родни банди – младежите от Simai и все повече набиращите популярност у нас и зад граница Wartime

Билети ще могат да бъдат закупени от касата на киносалона, като цените са 4,00 лв. за ученици, студенти и пенсионери и 6,00 лв. за всички останали.



DESY с концерт в Sofia Live Club

Кога: 13 ноември от 21:00 часа
Къде: Sofia Live Club

Десислава Андонова, позната и като DESY от Phuture Shock или Sentimental Swingers, представя официалното видео към парчето “EASY” feat. bcap. Нов проект, продукт на творческо развитие и първи сингъл от предстоящия и албум продуциран от Music Clinic Records. Официално видеото ще бъде представено на 13- ти ноември 2014г. от 21:00 часа с концерт в Sofia Live Club.

Песента е по музика на Божидар Василев (TromBobby - фронтмен на група SOUTHWICK) и DESY. Лесно е да се влюбиш в текста написан от DESY в колаборация с bcap - мъжкият тембър в песента. Видеоклипът към парчето е заснет от Тихомир Рачев, който в черно - бяла визия изразява детайлите следващи музиката.

13- ти ноември на сцената на Sofia Live Club - DESY ще представи видеото към “EASY” с едночасов концерт заедно с бандата High Time или Николай Данев (барабани), Антони Рикев (китара), и Радослав Славчев (бас). Специални гости на сцената ще бъдат TromBobby (тромбон) и DJ JIJO (Scratching &Dj Set).

Билетите за събитието са в предварителна продажба в мрежата на Eventim, на цена от 8 лв. В деня, на място в клуба, входът ще бъде 10 лв.



Нощ на театрите в София

Кога: 15 ноември - 16 ноември
Къде: София

Независимо от това, кои събития ще посетите, трябва да бъдете на кулминацията - Най-интересното събитие ще бъде в 21.00ч (на 15.11.2014) пред ротондата "Св. вмчк Георги" - София (в двора на президенството). Тази година уважаемите зрители ще могат да гледат завладяващия завършек на огнената театрална трилогия за София - спектакълът „ПАМЕТТА НА ОГЪНЯ"!

Част от програмата се обновява на сайта: theatresnight.org

След полунощ всичко ще бъде преобърнато в танци. Потвърдените събития са:

1. Хаус парти с DJ Tarkan
2. Рок Парти в клуб Маската
3. Група БТР (от 22:30)
4. Ретро Парти 80s' в Амфинити клуб
5. Салса парти (начало 22.00)
6. Концерт на Тангра Мега Рок



Б.Т.Р. с концерт в Sofia Live Club

Кога: 15 ноември от 22.30 часа
Къде: Sofia Live Club

На 15-ти ноември група Б.Т.Р. ще забие в СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ с последен за сезона концерт. Най-успешната българска рок група за последните две десетилетия обяви датата на финалния си концерт за 2014-та. Епичното шоу предстои да се случи в средата на ноември на най-добрата клубна сцена у нас – София Лайв Клуб!

След успешния музикален сезон за 2014-та година и представянето на дългоочаквания си нов албум във Варна и зала "Универсиада", Б.Т.Р. ще представят на клубна сцена най-доброто от творчеството си, както и най-новите си хитове. Специални гости на събитието ще бъдат едни от най-големите имена на БГ сцена – Мариана Попова, Ясен Велчев, Антоний Георгиев-Тонто, Кирил Николов и други.

Най-новият диск на рокаджиите е осмото заглавие, издадено от Б.Т.Р. в актуалния им състав, както и десетото в цялата дискография на бандата, която наскоро отпразнува 20 години на сцена. Две от парчетата в албума „ ЗАЩО“ са вече хитове и смело говорят за цялостното му съдържание.

Освен представяне на песните от новия си албум, Б.Т.Р. планират да представят революционно най-големите си хитове през годините, минавайки през рок класиките и политайки с любими балади.

БИЛЕТИ за събитието може да бъдат закупени на предварителна продажба в мрежата на eventim.bg на цена 10 лева, а цените на място в клуба ще са 15 лева.



Братството на мъже с мустаци избухва в столичен рок бар

Кога: 13-ти ноември от 21.00 часа
Къде: Rock It

На 13-ти ноември ще се проведе поредното Мовембер парти. All 4 Movember ще „Промени лицето на мъжкото здраве” с разтърсващ купон в столичния рок бар Rock It. MO-братята отново ще се обединят, а мустаците им трябва да удържат експлозивен микс от rock’n’roll, surf, swing, rockabilly, Irish punk, ska.. забъркана от петзвездно DJ-crew. На място ще се предлага и разнообразие от помади за коси, вакси за мустаци, аксесоари за бръснене, масла за бради, селекция от кожени продукти, папионки, бандани и кърпи за сака, специално от Gentlement’s Mood.

Забавната игра на думи Мовембер е кампания, която провокира всеки мъж да си пусне мустак през месец ноември с цел да насочи вниманието на колкото се може повече хора към борбата с рака на простата и други здравословни проблеми. През месец Моември мъжът се обръща към своите братя, за да покаже че е съпричастен и отговорен, и че не смята, че да се отнасяш сериозно към собственото си здраве е признак на слабост.

„Йегермайстер“ отново ще се погрижи за високия градус на настроението, а към кампанията Мовембър ще се присъединят The Smugglers Collective и HC Spirit в компанията на Gentlement’s Mood и Rockabilly.bg.



„Под запрещение” с премиера на голям екран

Кога: 11 ноември
Къде: Euro Cinema

Филмът на БНТ1 „Под запрещение” ще има премиера на голям екран на 11 ноември в Euro Cinema. Събитието се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Константин Пенчев.

Филмът на Мария Чернева разказва за съдбата на над 7 000 българи с психични и интелектуални проблеми. Това са хората, поставени под запрещение в специализирани институции, които на практика нямат никакви права. И, тъй като нямат достъп до съд, те са поставени в условията на доживотни присъди.

„Под запрещение” бе излъчен на 7 юли в рубриката на БНТ1 „В кадър”. Оператор е Атанас Атанасов, редактор Петя Тетевенска, а режисьор – Борислава Димова.

Има ли граници свободата на човека, кой има властта да ги определя и къде е балансът между сигурност, закрила и автономия? Тези и други въпроси ще бъдат дискутирани след прожекцията с Константин Пенчев (омбудсман на Република България), Мария Методиева (родител на млад човек с увреждане), гл. ас. Стоян Ставру (преподавател по медицинско право) и адв. Мариета Димитрова (Български център за нестопанско право).


Мария Чернева
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?