Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 24 - 30 ноември

Легендарният The Bug и дългогодишният му партньор Flowdan MC ще гостуват да първи път в България на 26 ноември в клуб „Терминал 1"...

Events преди 9 години

The Big feat Flowdan за първи път в България

Кога: 26 ноември, 21:00 часа 
Къде: Терминал 1 

Легендарният The Bug и дългогодишният му партньор Flowdan MC ще гостуват да първи път в България на 26 ноември в клуб „Терминал 1".

Кевин Мартин, каквото е името на The Bug, е жива легенда на електронната сцена. Музикант, продуцент и журналист, той над 20 години се занимава с писане на музика в различни проекти и под различни артистични псевдоними: The Bug, Techno Animal, Black Chow, King Midas Sound, God, Ice, Curse of the Golden Vampire.

Най-популярният му проект The Bug се ражда през 1997 г. като група от двама души - той и DJ Vadim, които създават албума "Tapping The Conversation". По-късно Vadim се оттегля от проекта и така The Bug се превръща в алтер егото, с което днес познаваме най-вече Кевин Мартин.

По своя характер музиката му се окачествява като експериментална, а жанровете, към които се числи тя, варират от техно, джазкор и индустриален хип-хоп, до грайм, дъб, денсхол и дъбстеп.

Зад гърба си The Bug има вече 4 дългосвирещи албума, като последните два (издадени от култовия лейбъл Ninja Tune) - "London Zoo" (2008 г.) и тазгодишният "Angels & Devils" - се разват на сериозен успех сред ъндърграунд средите.

Вход: билетите за събитието са на цени от  20 лева и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. В деня на партито цената ще бъде 25 лева.

Георги Христов - гала концерт

Кога: 26 ноември, 19:00 часа 
Къде: НДК, зала 1 

След двугодишно отсъствие от софийска сцена Георги Христов събира почитателите си на 26 ноември в зала 1 на НДК от 19.00ч. Певецът ще представи дългоочаквания си нов албум, издържан в стил мелодичен поп.

В концерта ще вземат участие бендът на Георги Христов „Черно и бяло” и специални гости!

Галаконцертът в София е част от Националното турне на Георги Христов - 2014, което стартира от Варна в края на април. Спектакълът в морската столица традиционно се увенча с огромен успех, поради което организаторът запази дата за провеждане на втори концерт в града - коледен, на 11 декември.

Националното турне на Георги Христов включва над 10 града в страната. На 26 юни е концертът в Пловдив, а през юли – в Бургас. Следващите градове са Русе, Шумен, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Враца, Плевен, Кюстендил, Благоевград, Ботевград и др. Датите са в процес на уточняване. 

Контрол - концерт 

Кога: 27 ноември, 22:30 часа 
Къде: Терминал 1 

Реформираната легендарна българска пънк група КОНТРОЛ ще изнесе концерт на 27 ноември в София, на който ще представи на живо новия си вокалист Иван Гатев, както и три нови песни. При събирането на бандата с нов фронтмен бе пуснато парчето "Герой".

Вход: билетите са на цена 10 лева и се разпространяват в мрежата на "Тикетпро".

Stereo MC's Full Band Live Show

Кога: 27ноември, 20:00 часа 
Къде: Mixtipe 5 

Mixtape 5 ще се превърне в сцена на едно незабравимо музикално събитие. На 27 ноември Stereo MC's ще излезе на сцената точно в 20:00 ч.

Датата е част от голямото турне на Stereo MC’s в Европа, а поводът е, че бандата издава бокс сет с 10 CD-та и DVD – „Collected”. Той включва не само всички албуми и ремикси, но и неиздавани парчета, както и нови песни! Част от пакета е и книга от 32 страници, която съдържа неиздавани снимки, спомени и интервю с Ник Халъм и Роб Бърч, които разказват историята на Stereo MC’s със свои думи.

Друга интересна новина е, че легендарните Stereo MC’s ще изпълнят класическия албум „Connected” от начало до край за първи път! Разбира се, ще бъдат включени и парчета от „Collected”, който излиза на 27 октомври (колекцията ще бъде издадена и в дигитален вариант).

Вход: билети на цена от 30 лева, в мрежата на eventim.bg

Първи сняг - живопис, Димитър Вецин 

Кога: 25 ноември - 12 декември
Къде: галерия "Париж" 

На 25 ноември галерия „Париж“ отново отваря вратите си за художника Димитър Вецин и неговата изложба „Първи сняг“. След изключително успешното му представяне миналата година, сега почитателите и ценителите отново могат да бъдат зарадвани с нови и специално направени за тях картини.

В тази експозиция, зрителите ще се срещнат с уникалните уютни зими на Вецин, които сякаш се превърнаха в негова запазена марка, с богатите златни есенни пейзажи, със свежата пролет и горещото лято. Неизменна част от сезона е разбира се и съпътстващата го селска работа, която е или прибиране на сеното, или пасене на добитъка, или хранене на животните в двора. Но никога не се пропуска и празника, а той в повечето случаи е през зимата – тогава са сватбите, трапезите, виното и коленето на прасето. През пролетта пък са шарените яйца на Великден или гергьовското агне. А къщите са приютили в себе си цялата любов и приличат на най- добрите баби на света – големи, топли и засмени със своите ярки жълти, червени или сини цветове. Така ни разхожда Димитър Вецин из цикъла на живота – празник, работа и пак празник, съпътствани от много обич, хармония и уют. Такава е селската идилия, която всички ние сме си представяли от разказите на Елин Пелин или Йордан Йовков и каквато ни се иска да срещнем по нашите села. В картините на Вецин тя е съхранена завинаги.

Изложбата може да бъде видяна до 12.12.2014, както и онлайн в сайта на галерията.

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Концерт: 

Bendida Acoustic live

Кино: 

"Българ" - филмът
"Шефове гадняри 2"
"Пингвините от Мадагаскар"

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?