Следва

Кой ще поглези сетивата си с едно неустоимо СПА преживяване от Premier Dead Sea

Екстремната Кеймбридж диета, или как да отслабнем бързо с шейкове

Диетата Кеймбридж е екстремен и доста тежък план за отслабване, базиран е на редица смутита, супи и...

Health преди 9 години

Диетата Кеймбридж е екстремен и доста тежък план за отслабване, базиран е на редица смутита, супи и шейкове, които се приемат в определен контролиран режим. С тази диета гарантирано ще отслабваш по-бързо, отколкото със стандартен хранителен режим с контрол на калории. Тук подробно ще ти разясним за какво става въпрос, плюсовете и минусите на режима и как Диетата Кеймбридж ти помага да останеш слаб.

Какво представлява?

Според тази диета, редовната консумация на нискокалорични смутита, супи и десерти – разработени специално за програмата, така че да набавят необходими хранителни вещества на организма, но все пак с ниско съдържание на калории, може да доведе до незабавна загуба на тегло. Режимът е разработен в 6 стъпки, в зависимост от състоянието на различните организми и желаната загуба на тегло. Варират от „Стъпка 1”, или наречена още „Единствен източник”, много нискокалорична диета, където можеш да хапваш само една гама от продукти, до „Стъпка 6” – „Поддръжка”, което е доста разнообразен и здравословен режим. За оптимални и постоянни резултати е хубаво да преминеш през всички етапи.

Как работи?

Диета Кеймбридж вкарва тялото ти в състояние на „кетоза”. Това се случва, когато тялото ти получава по-малко калории, които са му необходими за нормалното функциониране и затова е принудено да се обърне към мастните депа за подкрепа, за да продължи напред.

Какви са плюсовете?

Много хора опитали диетата смятат, че загубата на тегло е бърза и забележителна.

Ако се придържаш към правилата, след края на диетата няма как да не си по-слаб.

За разлика от други ниско калорични диети, тази е хранително-балансирана, така че можеш да си сигурен, че ще ти набавя всички витамини и минерали, от които се нуждаеш.

Какви са недостатъците?

Някои експерти смятат, че не е здравословно да се поставя тялото в състояние на кетоза. Според тях това може да доведе не само до изгаряне на мазнини, но също така и на мускулна маса.

Други нежелани реакции, могат да бъдат лош дъх, косопад, гадене, виене на свят и диария.

Този хранителен режим може да бъде скъп за поддръжка.

Разрешените храни са:

Шейкове и смутита от различни подове и зеленчуци.

Супи от пилешко месо, гъби, картофи, чили, домати, зеленолистни зеленчуци и праз.

Овесени ядки, които може да овкусиш с кленов сироп, орехи, ябълки или канела.

Както и пълнозърнести десертчета.

Стъпка 1

Този етап може да продължи от 1 до 12 седмици в зависимост от това колко дълго можеш да издържиш да се храниш по този начин и колко килограма искаш да свалиш. Консумираш 3 или 4 от разрешените храни, като разделяш храненията си през деня, както ти е удобно на теб. Важно е обаче да не превишаваш 600 калории.

Стъпка 2

При тази стъпка калориите се увеличават до 810 дневно. Като към трите позволени храни се добавят зеленчуци, обезмаслено мляко и храни богати на протеини. Отново разделяш порциите според твоя ритъм. Тази стъпка се спазва минимум една седмица.

Стъпка 3

При този етап консумираш само две от разрешените храни, но имаш свободата да ги комбинираш със салати за обяд и вечеря, както и мляко. Калориите вече са 1000, а тази стъпка се спазва 2 седмици.



Стъпка 4

Калориите и тук си остават 1000, но вече комбинираш разрешените храни с каквото пожелаеш, при условие, че дневните калории остават под 1000, можеш да спазваш този режим колкото време поискаш.

Стъпка 5

При тази стъпка можеш да се храниш само с една от позволените храни на ден, като през останалото време се храниш нормално. Калориите тук са 1500, а продължителността отново зависи от теб.

Стъпка 6

Тук вече си освободен от задължението да следиш калориите, които приемаш и от приемането на задължителните храни. Важно е само да избереш балансиран режим на хранене, за да не се върнат свалените килограми.


 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.