Следва

Дневниците на българската емиграция

През седмицата ще видим ОЩЕ...

null

Events преди 9 години

Коледен концерт - Деси Тенекеджиева и приятели

Кога: 10 декември, 22:00 часа 
Къде: Студио 5 

Деси Тенекеджиева приключи със снимките във филма "Пътуването", където играе главната женска роля. В лентата си партнира с френската звезда Жерар Депардийо.



Актрисата сега е насочила вниманието си към организацията на коледния си концерт, където заедно с нея на сцената ще излязат и няколко млади изпълнители. По време на участието си, наречено "Деси Тенекеджиева и приятели", тя ще представи песни от чилаут албума си Crazy Butterfly. В репертоара си е включила и акустични версии на някои от най-популярните коледни песни.

"Магия в полунощ"

Кога: 08 декември 
Къде: В кината

Актьорите: Колин Фърт, Ема Стоун, Саймън Макбърни, Марша Гей Хардън, Айлийн Аткинс, Джаки Уийвър, Хамиш Линклейтър, Катрин Маккормак, Уте Лемпер

Режисьорът: Уди Алън

Сюжетът: Според добрите езици Магия в полунощ (несъобразена прилика с Полунощ в Париж) е носталгична романтична комедия в стила на златните години на Холивуд (началните ретро надписи на Уди тук най-после са у дома). Според злите обаче историята е лековата и прозира като паяжина, но е така добре опакована в джаз визията на 1928 на Лазурния бряг, че може да мине за дантела. При всички положения режисьорът е в топ форма и след невротичния Син жасмин, минава в розов период – без, естествено, да изоставя любимите си тежки философи, в случая Ницше. Негов поклонник е ерудираният и арогантен фокусник атеист Стенли (Колин Фърт, така красив в костюмите и малките спортни коли на епохата). Работата му е да разобличи като шарлатанка младата Ема Соун с най-големите сини очи, която омотава невинни богаташи в мрежите си, представяйки се за медиум. Магнитът между двамата е заложен, но по-интересни са въпросите във въздуха – има ли задгробен живот, какво е душата, съществува ли Бог и, в крайна сметка, трябва ли ни друга магия в живота, като имаме любовта.

Пътят към Коста дел Маресме

Кога: 08 декември
Къде: В кината 

Актьорите: Димитър Рачков, Васил Михайлов, Татяна Лолова, Стефан Попов, Анжела Недялкова, Георги Мамалев, Кристиян Макаров, Мони Мошонов

Режисьорът:
 Иван Ничев

Сюжетът: Филмът е трета глава от киносагата на Ничев за премеждията на българските евреи преди и по време на Втората световна война (След края на света от 1998 и Пътуване към Йерусалим от 2003 са предходните две). На фона на косонастръхвателните събития от 40-те години на миналия век, Пътят разказва на сладки глътки красива любовна история. Във възрастта на първите трепети приятелите Мони и Жожо от еврейския квартал в София се влюбват в едно и също момиче – дръзката мечтателка Шели. Докато навън бушува война, тримата изживяват едно приключение след друго, нехаейки за опасността, която чука на вратата. Докато един ден Шели не се озовава на гарата с още хиляди евреи, депортирани от съседните държави към лагерите на смъртта...

Измет

Кога: 08 декември
Къде: В кината 

Актьорите: Селтон Мело, Вагнер Моура, Руни Мара, Мартин Шийн, Риксън Тевис, Едуардо Луис, Габриел Вайнстайн

Режисьорът: Стивън Долдри

Сюжетът: Лъскавият уличен карнавал и лазурните плажове на Копакабана са символи на Рио де Жанейро, само ако го наблюдаваме с едно око. Другата му страна понякога е страшна за гледане, какво остава за живеене. Измет на Стивън Долдри (създател на Четецът и Часовете) обръща фокуса си точно натам – към бедността, мръсотията и корупцията на Рио, в които неволно затъват до гушата три будни хлапета.

Докато работят на сметището в града, те попадат на загубен портфейл с интересно съдържание, което може да изобличи корупционната система по високите етажи на властта. Момчетата изобщо не се колебаят дали трябва да постъпят правилно, въпросът е как да се отскубнат от лапите на ченгетата, които ги гонят като бесни кучета из мръсните улици на Рио. Трите смугли хлапета от Бразилия в главните роли са новата находка на Долдри, който преди петнайсетина години откри Джейми Бел за своя Били Елиът. В тяхна подкрепа правят каквото могат Мартин Шийн (мисионер, загубил вяра) и драконовото момиче Руни Мара (неговата асистентка).

Още за събитията през седмицата може да четете тук
 

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.