Следва

Christmas Playlist - празничните парчета на редакторите на View Sofia

Приказен следобед с Ателие „Прегърни ме“ и пиесата „Снежанка и седемте джуджета“ в Експо Баня София

За втора поредна година, в дните преди Коледа, децата от Ателие „Прегърни ме“ се представят в...

Events преди 9 години

За втора поредна година, в дните преди Коледа, децата от Ателие „Прегърни ме“ се представят в Експо Баня София, изложбена зала на Roca. Талантливите деца преобразиха изложбената зала с направена от тях коледна украса с ангели. Подредиха в изложба рисувани истории - комикси, създадени от тях под вещото ръководство на художника Никола Тороманов и издадени в книга. Организираха и Коледен базар с подаръци и сувенири, които сами са направили. Време е и за голямо забавление – представление.

Миналата година, децата показаха пиесата „Копче за сън“ на Валери Петров. Тази година, децата от Ателие „Прегърни ме“ избират да представят в театър на маса приказката „Снежанка и седемте джуджета“. Ролите още не са раздадени и репетирани, декорите още не са изработени, защото това е част от забавлението. Децата в София са поканени да се включат в него като актьори, сценографи, художници по костюмите или като зрители.

Кога? На 13 декември 2014 г. (събота) от 16.00 ч.

Къде? В Експо Баня София, изложбена зала на Roca, бул.Мария Луиза 16.

Входът е напълно свободен. Необходимо е само добро настроение!

От 16.00 ч. ще има работилница за театрални декори, в която ще могат да се включат всички малки художници, а желаещите да влязат в ролята на актьори ще получат различни роли в пиесата и ще репетират. С децата ще работят актьорите Владимир Димитров, Рашко Младенов и художниците Никола Тороманов, Чавдар Гюзелев, Христо Нейков и Виолета Халваджиева.

В 17.30 ч., зрителите са поканени да заемат местата си в залата, защото представлението започва.

Гостите могат да разгледат и изложбата с рисунки – комикси на децата от Ателие „Прегърни ме“. Тя гостува в Експо Баня София до 7 януари 2015 г.

Ако желаете да подкрепите талантливите деца от Ателие „Прегърни ме“, можете да го направите и като изберете коледен подарък от импровизирания щанд за сувенири, изработени от децата. Сред тях ще откриете прекрасни ръчно ушити парцалени кукли и ангели, рисувани чаши, принтове на рисунки, глинени фигурки и други, както и книжката с комикси, рисувани от децата, която излезе от печат този месец. Един начин да дадете своя малък принос към една благородна кауза.

Ателие „Прегърни ме“

Сдружение „Прегърни ме” работи с деца и младежи в неравностойно положение от лятото на 2005 година. Първите срещи бяха с деца от дома в с. Доганово. Постепенно в проекта се включиха и възпитаниците от СУПЦ „Княз Борис І”, както и деца от ДД „Асен Златаров” в София. За изминалите 10 години повече от 250 деца и младежи са минали през различни курсове на ателието - красивото и уютно място, което те посещават с радост! Тук са техните приятели - дизайнери, моделиери, художници, журналисти, актьори и писатели. Ателието е място за игри и нови приятелства, където децата получават самочувствие, че МОГАТ. Тук се учат да си вярват, учат се да имат бъдеще. Приемете ни! Прегърнете ни!
facebook.com

Roca

Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията наброява повече от 20 600 служители, има 76 производствени предприятия и оперира в над 135 държави по света. Групата, изцяло испанска собственост, е пазарен лидер в Европа, Латинска Америка, Индия и Русия. Тя също е основен конкурент на пазара в Китай и останалата част от Азия, Африка и Близкия изток. Roca е световен лидер в своя бизнес сектор.

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.