Следва

Супер храни за супер кожа

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта на „Супичка”

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта на "Супичка"...

Food преди 9 години

Коледа е само след три седмици, така че сега е времето да започнеш да мислиш за подготовката, която предполага празника. Сигурни сме, че и ти си голям фен на партитата, вечерите с любимите хора и приготвянето на страхотно празнично меню, с което да изненадаш всички, затова тази година ще се постараем да сме ти още по-полезни, вземайки ролята на "готварската книга". На помощ в импровизацията ни идват не кои да е, а най-добрите в занаята - родните кулинарни блогъри. Всеки ден до Коледа те ще споделят с вас и нас своите любими Коледни рецепти, които са в състояние да направят празника още по-апетитен и вкусен.

След като вече ти показахме рецептите на Сандра от  "1001 рецепти", днес наред е отборът на Супичка - пътеводител на новака в кухнята.

Ако обичаш да похапваш вкусно, а вкъщи няма кой да ти „завърти“ една мусака или да ти сготви вкусна супичка, значи си попаднал на точното място. Готвенето си е цяла наука и никой не оспорва това, но има безброй вкусни, лесни и бързи рецепти, с които всеки може да се справи. Е, разбира се, нужни са малко желание и точно толкова търпение, но със сигурност си заслужава!

Пълнена печена тиква

Какво е Коледа без аромата на домашни сладкиши? Канела, карамфил, кардамон... Пълнената печена тиква е чудесна идея за много лесен, много атрактивен, а същевременно полезен десерт.

Необходимите продукти за печена пълнена тиква:

½ малка тиква цигулка
1 чаена чаша натрошени орехи
1 чаена чаша натрошени бадеми
2 чаени чаши сушени плодове (стафиди, кайсии, сини сливи, смокини, фурми)
1 чаена лъжица канела
4 супени лъжици мед
½ кафена чаша ром / 1 есенция ром

Необходимо време за приготвяне:
20 минути подготовка
2 ½ часа печене

Рецептата за печена пълнена тиква в три стъпки:

Първата стъпка от рецептата за печена пълнена тиква е подготовката на тиквата. Най-добре е да ползваме тиква сорт „Цигулка", защото тиквите от този сорт са много по-вкусни, по-плътни и по-сладки. За пълнене на тиквата използваме долната тумбеста част, като е препоръчително да е по-малка, защото в противен случай сместа от ядки няма да е достатъчна, за да се напълни. Накрая отстраняваме добре семките и сме готови да започваме. 

Нарязваме всички сушени плодове, както и ядките на едри парчета. Смесваме ги в купа заедно с меда, канелата и рома. Ако постим може да заменим рома с есенция ром, като добавим и ½ кафена чаша вода. Разбъркваме добре сместа, след което пълним почистената от семките тиква.

Слагаме пълната тиква в тава, а отворът покриваме плътно с алуминиево фолио. Печем пълнената тиква в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на два часа, след което махаме фолиото и запичаме тиквата за още 30 минути.

При печене тиквата най-вероятно ще се сцепи и сокът ѝ ще изтече в тавата. При сервиране добавяме към всяко парче печена тиква по малко от този сос.

More from View Sofia

More Food