Следва

16 години HMSU

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 05 - 11 януари

Новата година пристигна в пълният си блясък, носейки със себе си големи очаквания, нови планове и, да се надяваме, безброй паметни музикални моменти...

Events преди 9 години

Концерт на възглавници с Дебюси

Кога: 11 януари, 11:00 и 17:00 часа 
Къде: Съюз на архитектите в България (ул. Кракра 11)

Новата година пристигна в пълният си блясък, носейки със себе си големи очаквания, нови планове и, да се надяваме, безброй паметни музикални моменти!

За Концерти на възглавници месец януари е посветен на френската музика и култура. Първият концерт за 2015г. ще се проведе на 11-ти януари от 11:00 и от 17:00ч. и ще ни запознае с изключителната личност на Клод Дебюси. Любовта на композитора към малката му дъщеря Ема е вдъхновение за едни от най-хубавите му произведения.

Специално участие в този концерт ще вземе брилянтното дуо Йорданова-Кюркчиев и също така ще чуем рядко изпълнявания балет за пиано на Дебюси "Кутията за играчки".

Вход: билети онлайн на pillows.bg - цена 30 лева и на място за възрастен - 20 лева и цеца - 5 лева; максимална цена за семейство - 35 лева. 


Дуо Йорданова-Кюркчиев

Пощенска кутия за приказки - В какво се забърках

Кога: 08 януари, 19:00 часа 
Къде: Sofia Live Club

"Свалячи" - премиера

Кога: 08 януари 
Къде: Театър "Сълза и смях" 

На 8 януари на открита сцена "Сълза и смях" ще се играе спектакъла "Свалячи" от Елин Рахнев - един от най-популярните съвременни български автори.

В него актьорите Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро ще разплакват публиката от смях, разказвайки историята на живота и перипетиите на двама странични съдии от „Б“ футболна група.

Новият спектакъл е своеобразно продължение на друга постановка на Рахнев - „Фенове”, която е най-поставяния драматургичен текст от съвременен български автор, игран в над 30 държави от 2 континента, гледан от хиляди зрители. „Свалячи” дава отговор на един култов за „Фенове” въпрос – „Какъв човек трябва да се родиш, за да станеш страничен съдия?”

Режисьор на спектакъла е Пламен Панев, а продуценти са Димитър Тодоранов и Росица Иванова от агенция „Кота 97“ – хората, които през февруари реализираха уникалния концерт на Лили Иванова – „Любов в операта”, превърнал се в едно от музикалните събития на годината.

През седмицата ще видим ОЩЕ... 

Кино:

100 години БЪЛГАРСКО КИНО
"Полин Виардо - Духът на една Дива"

Изложби:

Асамблея на срама

Други: 

Официално откриване на зала за танци и спорт "Сборенка"

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?