Следва

Да напуснеш общността на амишите

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 19 - 25 януари

Този експериментален подход в киноразпространението има за цел да предложи на зрителите на...

Events преди 8 години

Откриване на NEVER FOREVER, изложба на ИСКРА БЛАГОЕВА

Кога:
21 януари - 28 февруари
Къде: ИСИ – София, бул. Васил Левски 134 (вход откъм ул. Екзарх Йосиф)

Самостоятелната изложбата на Искра Благоева в ИСИ – София е изтъкана от противоречия. Авторката залага на визуална ефектност и едновременно композира обектите си като явни и скрити препратки, намеци и цитати, очакващи дешифриране.

Използваните характерни светлина и цвят реорганизират самото пространство на галерията, но в общата glamour атмосфера са внесени тревожни текстове. Рибарската въдица носи признаци на S&M аксесоар; музикалната въртележка, подобна на тези, които се закачат над бебешки легълца, проблясва с псевдо-сваровски приспособления от пазара на красотата; розовият неон “Never Forever” натрапчиво внедрява хленча по несбъднатите вечна любов, щастие, красота, младост...

Прекрасната до пресита атмосфера, изградена от Искра Благоева, създава усещането за престореност, чувството за беспокойство и нестабилност. Страстта и разочарованието, празнотата и наситеността, женското и „дамското“ взаимно се оспорват като коментари към джендърната идентичност. Жената, за която става дума в тази изложба, е продукт – на клюки и мнения на лаици, на медийни обобщения и статистически манипулации, на неразбиране и неуважение, на собствената си несигурност.

Искра Благоева е завършила Университета за приложни изкуства във Виена. Участва в изложби в България и различни европейски страни. През 2012 е стипендиантка във Вила Валдберта в Мюнхен. През 2013 участва във Второто издание на Фестивал Sofia Contemporary. Носителка е на награда за живопис в Националния конкурс за млади художници, скулптори и критици на фондация „Св. св. Кирил и Методий“ и награда в Конкурса за млади автори на Европейския център за култура и дебати „ГРАД“ (Белград).

Международния студентски филмов фестивал "NEW WAVE"!

Кога: 21.01.2015г. - 18:30ч. - официално откриване на фестивала
          24.01.2015г. - 18:30ч. - официално закриване на фестивала
Къде: Кино "Одеон"

ВХОД: СВОБОДЕН

В тазгодишното издание на МСФФ "NEW WAVE" ще може да видите 32 игрални, 20 анимационни и 6 документални филма на представители от България, Босна и Херцеговина, Грузия, Хърватска, Румъния, Украйна, Македония, Гърция, Сърбия, Русия, Словения и Турция.

Победителите в отделните категории ще бъдат избирани от петчленно жури - продуцентът и режисьор - Стефан Командарев, актьорът Асен Блатечки, генералният директор на БНТ - Вяра Анкова, аниматорът Весела Данчева и председателят на журито проф. Боян Биолчев.

Международен Студентски Филмов Фестивал "NEW WAVE" се организира от департамент "Кино, реклама и шоубизнес" на Нов български университет. За повече информация за програмата, членове на журито и официалната селекция, посетете сайта на фестивала - www.newwavefilmfest.com16 YEARS H.M.S.U.

Кога: 24 януари
Къде: Party Center 4km

През януари (по традиция) се случва най-голямото Басс събитие за първата трета от годината. Едно от най-грандиозните партита в България, с над 20 артиста, много чуждестранни гости, в 4-те зали на Party Center 4km и с няколкостотин екзалтирали фена. През януари, a по-конкретно на 24-ти, се празнува рожденият ден на H.M.S.U - Hard Music and Sound United, което е едно от най-очакваните мероприятия през годината.

Тази година HMSU са приготвили огромно зрелище. В една от залите ще гостуват мощните RAM Records. Втората зала е част от турнето на DJ SS - 25 years of FORMATION RECORDS. Третата зала е предназначена за лейбъл, който за първи път ще гостува в страната. Както всяка година, най-малката зала ще бъде поле за изява само на български артисти.

Очаква ни огромно събитие: 6 DJ от чужбина, 1 MC от чужбина, над 15 български артисти. Цяла нощ качествен и разнообразен Drum and Bass в четирите зали на Party Center 4km.„Под открито небе” на режисьорката Мариана Отеро

Кога: 23 януари, 18.00 часа
Къде: Дома на киното

Нейният документален филм ще се разпространява едновременно на кино и онлайн - премиерната дата е 23 януари.

Този експериментален подход в киноразпространението има за цел да предложи на зрителите на независими европейски филми възможност да ги гледат НАВСЯКЪДЕ!

Проектът Streams Day & Date продължава „пътешествието” си в европейските държави.

Препълнил киносалоните във Франция и Белгия, получил висока оценка от кинокритици и медии, филмът „Под открито небе” ще се срещне и с българските зрители.

След премиерната прожекция в Дома на киното на 23 януари, 18.00 часа ще има ДИСКУСИЯ по проблемите на различните деца, с участието на нашите партньори от Сдружение Дете и пространство – Весела Банова, психоаналитик и Теодора Павлова, клиничен психолог.


 
MODESELEKTOR DJ SET

Кога: 24 януари, 22.30 часа
Къде: студио Орфей

Gernot Bronsert от MODESELEKTOR пристига у нас като част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat , за да разбие януарските студ и скука със зривоопасния си диджей сет!

Gernot Bronsert пристига директно от меката на електронната музика – Берлин, на 24-ти януари, за да разбули зимните духове с уникалните си аудио експерименти. Gernot ще излeзе на сцената на Студио „Орфей“ пред българските си фенове, за да представи най-актуалния диджей сет на електронната банди Modeselektor и Moderat. Билети все още можете да намерите в мрежата на Eventim.bg. 

More Events

Вълнуващ 6-ти октомври за Театър „София“ - премиера на "Перфектни непознати"

Events преди 1 месец

След дълга подготовка и интензивен репетиционен процес, спектакълът „Перфектни непознати“ с режисьор Стайко Мурджев е готов да се срещне със своята публика. Театър „София“ гостува на сцената на „Сълза и смях“, където ще станем свидетели на това как един сценарий за филм може да се превърне в споделено живо събитие, да се преобрази в театрален спектакъл