Следва

Кобилкина напуска България

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Хестън Блументал – един от най-добрите готвачи в света - се превръща в гастрономически изследовател...

Events преди 9 години

Тенис: "Аустрелиън оупън"

Eurosport, 28 януари, 16:45 часа 

Кралицата на бонбоните: Сватбеният кадилак и многоцветната фиеста

TLC,  28 януари, 23:00 часа

„Кралицата на бонбоните“ отвежда зрителите във вкусния хаотичен свят на любимката на Холивуд – стилистката на бонбони, Джаки Соркин. Джаки и нейният екип – инженер Адам и останалите от „Бонбонения екип“ – бързат да превърнат всички желания на своите клиенти в невероятни майсторски бонбонени творения. От светски събития до рокля от бонбони за шестнадесетия рожден ден - Джаки успява да превърне обикновените лакомства в невероятни произведения на изкуството. „Кралицата на бонбоните“ проследява как тя се опитва да развива своя бизнес и се захваща с още по-предизвикателни проекти в усилията си да придвижи компанията си напред. И тъй като грижите за разрастването на бизнеса не са достатъчни на Джаки, тя също успява да се грижи и за цялото си семейство. Джаки е работохолик и е готова да рискува дори да преживее емоционален срив, ако това ще доведе до сбъдване на всичките й „сладки“ мечти. Добре дошли в нейния свят!

Пиршеството на Хeстън

24 Kitchen, 29 януари, 12:05 часа 

Хестън Блументал – един от най-добрите готвачи в света - се превръща в гастрономически изследовател.
В "Пиршеството на Хестън" той се рови в кулинарната история, за да разбере дали бъдещето на кулинарното изкуство се крие в тайните рецепти от минали епохи.
Хестън пътува във времето с мисия да пресъздаде най-известните ястия на дадена епоха и да ги поднесе по невероятен начин на трапеза от 21 век.
Викторианската епоха Хестън пресъздава чрез героите от любимия си роман „Алиса в Страната на чудесата“, а династията Тюдор чрез скандалния двор на Хенри VІІІ.

Гости на всяко пиршество, предлагащо четиристепенно меню, са шестима известни личности, готови за най-невероятната вечеря в живота си.

Какво е било последното ястие в менюто на "Титаник", дали наистина е възможно да се построи джинджифилова къща и как се пече пай, пълен с двадесет и четири живи гълъби, така че те да излетят, когато той се отвори. Експериментите на Хестън ще отговорят на тези въпроси.

Едно е сигурно - всяка трапеза е запомняща се!

"Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител", фентъзи - трилър, САЩ, 2014

HBO, 30 януари, 16:50 часа

Две години след Битката за Ню Йорк Стив Роджърс търси мястото си в новия свят. Той ще работи с Черната вдовица и Сокола, за да разкрие заговор в Щита, докато се изправя срещу мистериозен убиец – Зимния войник.
След катаклизмените събития в Ню Йорк в „Отмъстителите“, новият филм заварва Стив Роджърс или Капитан Америка да си живее кротко във Вашингтон и да се опитва да се приспособи към живота в модерния свят. Но когато колегите му от Щита са атакувани, Стив се оказа по средата на интрига, която заплашва да изложи света на риск. Капитан Америка отново обединява сили с Черната вдовица, за да разкрие все по-зловеща конспирация. В същото време по петите му са професионални убийци, които биха го ликвидирали на всяка цена. Когато целият заговор е разкрит, Капитан Америка и Черната вдовица търсят помощта на нов съюзник – Сокола. Защото скоро всички ще са изправени срещу неочакван и зловещ враг – Зимния войник.

Животински боен клуб: Росомахи, гигантски стършели, коали

Nat Geo Wild, 30 януари, 16:00 часа 

Вижте как двама братя ще завземат прайд на лъвове, соленоводни крокодили ще се бият за територия и гигантски стършели ще изядат царицата си.

Проектиране и създаване

Viasat Explore, 31 януари, 17:35 часа 

Как един фойерверк избухва в множество цветове и форми в точно определен момент? Можете ли наистина да се получи отравяне с олово само от два молива? А как една топка за тенис постига характерния си отскок? "Проектиране и създаване" отвежда любознателните зрители на динамично и изпълнено с любопитни факти приключение в света на проектирането, производството и тестването на продуктите. Това е един поглед зад кулисите към начините, по които хората и машините създават някои от най-удивителните неща в живота. Всеки епизод на "Проектиране и създаване" представя историята, която стои в основата на някои добре познати предмети, предизвикателствата на тяхното проектиране, машините, които ги изработват, и тестове, които гарантират, че те функционират както трябва. Водещ и гид в това уникално приключение за посветени е Маршъл Брейн – най-добре продаваният автор и експерт, когато става дума за обясняване на различни неща. Да отидем отвъд пределите на ежедневната употреба на даден предмет и да разберем как са проектирани и създадени някои от най-удивителните неща в живота.

Тайните общества

Viasat History, 01 февруари, 12:30 часа

Те действат под прикритие, те са изключително потайни и практикуват древни ритуали. Независимо дали става дума за масоните, розенкройцерите, тамплиерите, илюминатите или за легендарните представители на "Череп и кости", за членовете на тайните общества често се казва, че те имат също така и тайни цели. Самоналоженият обет за мълчание провокира разпространението на митове и легенди. Най-често срещаното обвинение е, че тези общества тайно се стремят да управляват света. Тази документална поредица в три части следва историка д-р Мариан Фюсел в неговото търсене на ключа за разгадаване на най-известните в историята тайни общества и конспиративни теории.

Дивият свят на Тим Фокнър

Animal Planet, 01 февруари, 12:50 часа

Всяка сутрин директорът на парк за влечуги и експерт по диви животни Тим Фокнър има куп задачи. Така се случва той да трябва да се пребори със соленоводен крокодил, да хване смъртоносен континентален тайпан или да вземе отрова от паяк атракс за създаване на антиотрова.

Задълженията продължават и Тим трябва например да претегли гигантска галапагоска костенурка, да нахрани бебе вомбат, да спаси летяща лисица и да открие нов вид местни птици. След всичо, този ентусиазиран природозащитник дори намира време да освободи гигантски гущер, да маркира дива птицечовка и да спаси тасманийски дявол от изчезване.

SUPERBOWL 49

FOX, 02 февруари, 01:30 часа

И тази година FOX ще зарадва феновете с излъчването на Националната футболна лига в САЩ, Super Bowl XLIX.

В 49–тото издание спортното събитие ще противопостави два от отборите с най-добра защита в NFL (Националната футболна лига).
New England Patriots спечелиха 8-мата титла от AFC (Американската футболна конференция), побеждавайки Indianapolis Colts с 45 на 7 в игра, в която се открои звездата на отбора Том Брейди. Той изигра шестата Super Bowl игра в кариерата си. Seattle Seahawks станаха шампиони на NFC. Сиатъл, като настоящ шампион на NFL, защити титлата във втория си пореден Super Bowl – нещо, което никой не е постигал от 2004 година.

Тази година през полувремето ще видим участието на Кейти Пери и Лени Кравитз. Освен това, певицата Идина Мензел, известна с песента "Let It Go" от филма „Замръзналото кралство", ще открие събитието, като изпълни химна на САЩ.

Super Bowl счупи всички бокс-офис рекорди през 2014 година, като събра 111.5 милиона зрители в САЩ. За пореден път се затвърди като най-гледаната програма в Америка с най-висок рейтинг.

Беър Грилс: бягство от ада: Планини

Discovery Channel, 03 февруари, 12:00 часа 

В епизодите на „Беър Грилс: бягство от ада“ световноизвестният авантюрист и експерт по оцеляване разказва истински истории за обикновени хора, изправени пред необичайни и изключително опасни изпитания. Всички те се борят със зъби и нокти за оцеляване

More from View Sofia

Любовта, каквато е: "Сцени от един семеен живот”, адаптиран по Бергман, от днес в HBO GO

Movies & TV преди 2 години

"Сцени от един семеен живот“, най-новият оригинален сериал на HBO, e с премиера днес, като първи епизод вече е наличен за стрийминг в платформата HBO GO. Телевизионната премиера е тази вечер от 21:00 часа по HBO. Сериалът в пет части, модерна адаптация на класическия шведски сериал на Ингмар Бергман от 1973-та година, е по сценарий и режисура на Хагай Леви (работил по "Психотерапия“, "Наши момчета“, "Аферата“ на HBO). Главните роли са поверени на Оскар Айзък ("Дръзки“ на HBO) и Джесика Частейн (номинирана за Оскар за "Враг номер едно“).  

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?