Следва

Men’s Exhibit: Том Форд за Tom Ford

Редакторски двубой: За или Против пластичната хирургия

Напоследък, около най-откровената ни рубрика, в която истински хора ни разказват за мислите и чувствата си, преминавайки през различни пластични интервенции, тук при нас се заформи истински редакторски двубой...

Beauty News преди 9 години

Напоследък, около най-откровената ни рубрика, в която истински хора ни разказват за мислите и чувствата си, преминавайки през различни пластични интервенции, тук при нас се заформи истински редакторски двубой на тема За или Против пластичните операции всъщност сме. И така, в словесна битка излизат на преден план две от момичетата на ViewSofia, които споделят на всеослушание следното...

Габриела - ДА!

Погрешно на всеобщото впечатление, пластичната хирургия не е задължително и единствено естетически корекции. Тя обхваща освен добре познатата ни естетична хирургия и поддяловете: микрохирургия, реконструктивна хирургия, краниологична, както и хирургия на ръката. Не разбирам как е възможно някой да е против този вид пожелана хирургична намеса, независимо дали става въпрос за възстановяване на дадени форми и функции след тежки инциденти, вродени деформации, или просто избавяне от комплекси и подобряване на самочувствието.

Не всички са родени с идеален нос, пропорционални мерки на тялото и щастието да остаряват красиво. Подкрепям всеки един подобен избор и тъй като живеем за себе си, а не за злобната "приятелка", която е против всеки външен вид по-добър от нейния, е време да зарежем остарелите предразсъдъци. Не всяка жена, която има силиконов бюст е под средното ниво на интелигентност, и не всеки гърбав нос е символ на изключителен характер, а коригирането му е проява на неуважение към себе си.



Независимо от крайния резултат, който виждате върху някой друг след естетическа намеса, запазете мнението и компетентните мисли за себе си. Всеки сам прави своя избор, а злобното осъждане не е оправдано, когато не си изминал и крачка в обувките на конкретния човек. Негативните хора не се толерират, а "свръх компетентните" да не се принизяват на нивото на силиконов бюст, отопластика и фейс лифтинга.

Диана - НЕ!

Аз приветствам и уважавам пластичната реконструктивна възстановителна и естетична хирургия в частта й „реконструктивна и възстановителна”, т.е. в случаите, когато тя се прилага, за да коригира щетите, нанесени от травма, катастрофа, авария, болест или малформация. В тези случаи тя е чудото, което връща нормалния живот и самочувствие на пациента. Възхищавам се на огромния опит и професионализъм на хирурзите, които прилагат пластичната хирургия в този аспект. Като редактор, занимаващ се с тази тема съм присъствала на много подобни операции и смятам, че ако търсите пластичен хирург, ще намерите най-добрите в държавните болници като Военно медицинска академия, Александровска болница и Пирогов. Там има специализирани клиники и в тях работят професионалисти с опит на световно ниво.

Имам дълбоки резерви към естетичната хирургия в онази й част, когато тя се прилага според модата за момента, следвайки един изкуствен еталон за красота. Категорично не одобрявам новия силиконов бюст като подарък за абитуриентски бал. Мисля, че преди всяка козметична операция желаещите трябва да говорят със психолог, за да си изяснят сами на себе си на какво са решили да се подложат. Факт е, че човек, който отива на естетична корекция, не се нарича пациент, а клиент. Само че операцията си е операция и тя носи рискове, за които много хора не си дават реална сметка. Всъщност лягаш на операционната маса здрав, а после дълго се възстановяваш като болен.

Всички пластични хирурзи знаят, че един човек, решил се на корекция веднъж, ще се върне и втори път. Само че много малко от тях ще ви кажат откровено, че когато една и съща корекция се приложи повече от веднъж, тя вече не е ефективна. Не съществува вечна корекция, започнеш ли веднъж битката с времето с операции - продължаваш с това цял живот.

Най-красиво остаряват тези хора, които не се вкопчват в красотата си. За тях казваме „ Остарява като катедрала”. Можеш да изглеждаш добре на всяка възраст, стига да не вървиш срещу природата. Много често за жалост онова, което виждаме като краен резултат от пластичните операции изглежда жалко и смешно вместо красиво. Някои изглеждат странно и даже се държат така. Харесват само оперираното, а естественото вече ги притеснява и пак не са напълно щастливи, искат още и още. Пак казвам: скалпелът лекува тялото, но не и душата. Не се сещам в цялата човешка история за велика личност с идеални пропорции. Но се сещам за хиляди жертви на модата, които, преследвайки идеалната външност, губят психическата си устойчивост – Мерилин Монро, Майкъл Джаксън, Донатела Версаче и много други.

More Beauty News