Следва

Истории от живота: Питър Динклидж

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Когато на вън е слънчево, но и толкова студено, не ни остава нищо друго освен да се порадваме на не така топлещите, но все пак слънчеви лъчи, по пътя към киното...

Movies & TV преди 9 години

Когато на вън е слънчево, но и толкова студено, не ни остава нищо друго освен да се порадваме на не така топлещите, но все пак слънчеви лъчи, по пътя към киното. Защо? Очакват ни нови, още по-добри, завладяващи и истински истории, в които ще се влюбим. 

Тази седмица две български присъствия - за случайностите, които никога не са случайни с "Reach Your Limits", за който, дни преди премиерата, може да разберете повече тук и "Дякон Левски", в който образът на Дякон Игнатий оживява пред нас в нова и различна интерпретация, далеч от учебниците по история или представата ни за портрета на стената. 

Очакваме с притаен дъх и разтуптени сърца тези две истории, които ни припомнят силата на духа и борбеността на българина. 

Още хубави филми тук (Trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4), а сега е време за гледане на трейлъри:

"Китайски пъзел" ("Chinese Puzzle")

Актьорите: Кели Райли, Адриан Мартинез, Кевин Бишоп, Сандрин Холт, Сесил Дьо Франс, Одри Тоту, Ромен Дюри, Касандра Стар, Аманда М. Родригез, Тосико Онидзава

Режисьорът: Седрик Клапиш

Сюжетът: Филмът с Одри Тоту и Кели Райли е третата част от поредицата комедийни драми на режисьора Седрик Клапиш озаглавена “Испански апартамент”.

Историята разказва за 40-годишния баща на две деца Ксавие, който смята, че живота е много по-сложен отколкото изглежда на пръв поглед.

Докато се опитва да намери мястото си в света той разбира, че майката на децата му смята да се премести да живее с тях в Ню Йорк Сити. Убеден, че няма да може да живее пълноценно без семейството до себе си Ксавие изоставя всичко и тръгва след тях. Това се оказва и началото на приключение, което ще промени напълно изпълнения със съмнения баща.

Премиерата: 13 февруари (България)

The Ever After

Актьорите: Марк Уебър, Тереза Палмър, Мелиса Лео, Розарио Доусън, Фиби Тонкин, Джошуа Ленард, Скот Мискъди, Моби

Режисьорът: Марк Уебър

Сюжетът: Според хората около тях, Ава и Томас живеят добре, имат дете и уютен дом, но очевидно нещо е загубено. Ава е прекъснала актьорската си кариера, за да бъде майка и добра съпруга, докато работата на Томас като моден фотограф го поставя в опасно-изкусителни ситуации. Когато избухва конфликт между двамата, те трябва да се справят с вътрешните си слабости и да се опитат да възстановят разпадащия се брак…

Премиерата: 14 февруари (онлайн)

"Дякон Левски"

Актьорите: Веселин Плачков, Симеон Филипов, Горан Гънчев, Николай Сотиров

Режисьорът: Максим Генчев

Сюжетът: Васил върви сам срещу предателства, злоба, страх и безсилие! САМ И ВЕЛИЧЕСТВЕН сред февруарската пустош! А бесилото е само един оспорван исторически факт, който хвърля България в траур, всяка зима, от 140 години насам.
И днес, паметта на легендата Васил, дякон Игнатий, разтърсва нацията на зловещата дата 6 февруари 1873 г. – стар стил, което отговаря на датата 18 февруари по нов стил.

Премиерата: 18 февруари

Ком-Емине: Достигни лимита си!

Актьорите: Кирил Николов - Дизела

Режисьорът: Димо Петков

Сюжетът: Един от най-добрите планински бегачи на България – Кирил Николов - Дизела, прави опит да постави нов рекорд в изминаването на легендарния маршрут Ком-Емине.

Той има за цел да изтича 600-те километра по билото на Стара планина за по-малко от 5 дни. Освен стръмните планински пътеки, проливния дъжд и лепкавата кал, Дизела трябва да премине бариерите на собственото си съзнание, да преодолее дълбоките си страхове, да приеме болката и изтощението. Над 500-те хиляди крачки болка го изправят пред най-тежката дилема – да се откаже или да отиде отвъд границата на собствените си възможности.

Премиерата: 18 февруари 

 

More Movies & TV