Следва

Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 4

Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 3

Как да разпознаем първите симптоми? Първият признак много често не са горещите вълни, а силен и...

Health преди 9 години

В понеделник и вторник започнахме, и продължихме, с обширния си и, надяваме се, изчерпателен материал за тази свръх интересна тема, а днес продължаваме...

Как да разпознаем първите симптоми? Първият признак много често не са горещите вълни, а силен и внезапен приток на кръв, която може да е по-тъмна на цвят или съсирена, и може да проникне през нормалната защита, която използваме. Един месец може да имаме много тежък цикъл, различен от обикновено, на другия месец - нищо; изведнъж може да развием кисти в гърдите, или фибромна маса в матката, а два месеца или година по-късно всичко да е отново нормално. С хормоналните нива, подскачащи нагоре и надолу като асансьор, забил между етажите, в отговор на отчаяните сигнали от мозъка към хипофизата, не само менструацията е хаотична, а и температурата, също и съня, може да се повлияе на апетита ни, сексуалния интерес, и цялостното усещане за живота. Целият познат баланс на организма е преобърнат. Въпреки че това може да бъде много обезпокоително, то е временно явление, и не трябва веднага да се хвърляме към хистеректомии или хормони.

Някои жени имат всички симптоми, други не, това е силно индивидуално и донякъде субективно, така че ако се обръщаме към приятелка, минала по този път, за съвет, вероятността за дезинформация е доста голяма. Затова е важно, ако усетим някои от симптомите, първо да се консултираме със своя гинеколог, защото той вероятно ще знае кое е най-доброто точно за нашето тяло.



Жените, които се “справят” с менопаузата, като я отричат изцяло, лесно се разпознават. Те са тези, които ще видим да хапват листа маруля и чаша сода за обяд, цветът на косата им е безжизнен и стават все по-сръчни с грима си или търсят правилния козметичен хирург. Резултатите могат да бъдат достойни за уважение, и да маскират години, но рано или късно природата си казва думата. Освен това, усилената диета в тази възраст е най-лошият начин да запазиш дългосрочно здравето си и доброто общо състояние на организма.

В другата крайност са жените, които си позволяват да станат "жертва" на менопаузата, използвайки този етап от живота като извинение, за да станат неактивни, да надебелеят, да изключат секса, и да се цупят. Това са жените на средна възраст, които увековечават стереотипа на жената в менопауза като "стара кучка."... СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Meno Pause Formula направи възможна тази поредица, за което му благодарим! Препаратът е най-доброто средство при Менопауза, формула на Natural Factors – най-големият производител на природни продукти в Канада. Компанията предлага над 500 хранителни и диетични добавки, а специалистите й работят съвместно с екип от традционни лекари, натуропати, фитотерапевти, диетолози и друи, с цел максимално високо качество на всички продукти. Формулата на Менопауза съдържа силна натурална комбинация от билкови екстракти, сред които гроздовиден ресник, женско биле, аврамово дърво, див ямс и хмел - напълно безопасни и високоефективни, за да се чувстваме добре по всяко време и на всяка възраст. 

Чети още за менопаузата като нов етап от живота тук >>>



Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 1

Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 2


С подробния си материал за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна продължаваме утре. Следете!


 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.