Следва

Гага реши да се омъжи и каза Да!

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Всяка година сезонът на сьомгата води до битки в Бристолския залив, но сега съревнованието е по-голямо от всякога. Цените са рекордно високи, риба има в изобилие и надпреварата кой ще улови най-много тече с пълна сила...

Events преди 9 години

ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Базел - Порто

Ring.BG, 18 февруари, 21:45 часа

Битка в залива на сьомгата: Нека битката започне

Discovery Channel, 18 февруари, 21:00 часа

Всяка година сезонът на сьомгата води до битки в Бристолския залив, но сега съревнованието е по-голямо от всякога. Цените са рекордно високи, риба има в изобилие и надпреварата кой ще улови най-много тече с пълна сила. Discovery Channel представя отблизо трудностите, с които се сблъскват рибарите в новата поредица „Битка в залива на сьомгата”.

Премиерната поредица започва дни преди годишната миграция на повече от 44 млн. сьомги в Бристолския залив, Аляска и проследява работата на пет капитана и техните кораби. В залива, ръката на закона е дълга, всеки член на екипажa е много избухлив, а едно единствено решение може да доведе до коренно различни последствия - забогатяване или оскъдна печалба.

Премиера Наркотици ООД: Компилация: Разбиване

National Geographic, 19 февруари, 22:00 часа

Този епизод разглежда борбата на правоприлагащите власти срещу опасни дилъри и опитите им да разбият организации за трафик на наркотици.

Ин витро: Пътят на надеждата: Агниешка и Пиотр

TLC, 20 февруари, 21:00 часа

Премиерната поредица „Ин витро: Пътят на надеждата” по TLC запознава зрителите с драматичните истории на 6 влюбени двойки, които правят отчаяни опити да имат дете. В сериите ще видим техните предишни неуспешни усилия да станат родители. Ще разберем какво ги е мотивирало да потърсят последния лъч надежда в ин витро процедурите. Вълнуващата поредица запознава зрителите с всички трудности, които съпътстват двойките по време на процеса.

Първо рибата, после тигана - кулинарно предаване

24Kitchen, 20 февруари, 16:20 часа 

Кулинарния писател Валънтайн Уорнър и шеф-готвачът Нейтън Аутроу са добри приятели, изправени пред предизвикателството да станат съперници.
Във всеки епизод на предаването те се борят да хванат най-хубавата риба и да приготвят с нея най-вкусното ястие.

Съревнованието започва в морския курорт Салкомб, разположен в Югозападна Англия. Двамата готвачи отиват на риболов за лаврак, приготвят закуска със стриди и се впускат в кулинарно състезание, използвайки най-качествени местни продукти.
Кое ли ястие ще впечатли повече тримата съдии?

"Цялото кралско войнство", политическа драма, САЩ, 2006

HBO, 21 февруари, 16:50 часа 

Действието в екранизацията по класическия, награден с “Пулицър” роман на Робърт Пен Уорън от 1946 г. се развива в Луизиана. Уили Старк (Шон Пен) е упорит човек от народа, който влиза в политиката воден от идеалистични подбуди. Скоро обаче открива, че се е пристрастил към усещането за власт по същия пагубен начин, по който доскоро е бил закачен за чашката. Популист и завършен демагог Старк става враг номер едно на собствениците на нефтените компании, които не мога да търпят един обикновен селяндур да мъти водата на бизнеса им. Историята за жестоката борба за власт, в която всички средства са позволени, е разказана от Джак Бърдън (Джуд Лоу) – циничен репортер, който се превръща в дясна ръка на новоизлюпения и набиращ все по-сериозна популярност политик Старк.

Алеята на торнадото

Viasat Explore, 22 февруари, 19:15 часа

Всяка година в целия свят се разразяват повече от 2 000 торнада, като около 1 000 от тях поразяват САЩ – и причиняват средно 70 смъртни случаи, а около 15 000 американски граждани биват ранени. Тези мощни стихни бури връхлитат светкавично бързо и с малко или почти никакво предупреждение, изтръгват жилищата от основите им за частица от секундата, заличават цели градове за миг и причиняват щети на стойност милиарди долари. Торнадата са също толкова непредвидими, колкото и опасни, но все пак някои хора успяват да оцелеят след пряк удар. Тази поредица документира някои от най-запомнящите се торнада, които са връхлитали САЩ до този момент, и разглежда историите на оцеляването при най-големите смъртоносни опасности.

Дългата сянка

Viasat History, 22 февруари, 17:15 часа

Пътувайки до различни места в цяла Европа – от Словения до Судетска област и от Белфаст до Берлин – историкът Дейвид Рейнолдс проследява последиците от Първата световна война, като се опитва да докаже, че тя е оказала силно отрицателно въздействие, с което все още се борим днес. Поредицата разглежда начините, по които опитът от войната преследва хората от поколението, което я е преживяло, и по-специално войниците, които са оцелели по време на войната. Ще научим повече за личности като Бенито Мусолини, Еймън де Валера, Филип Петен, Джеймс Рамзи Макдоналд и Томаш Масарик. Дейвид Рейнолдс изследва въпроса как тези мъже са оформили облика на постигнатия след войната мир – често по най-непредсказуеми начини.

Експерт по лъвове: африканско сафари

Animal Planet, 23 февруари, 20:10 часа

В новата поредица „Експерт по лъвове: африканско сафари“ ще видим как новозеландският фермер Крейг Буш, опитен, самоук дресьор на диви котки, помага при залавянето на бракониери и потушаването на унищожителни горски пожари. Но това не е всичко – в резерват до Йоханесбург той създава приют за редки, застрашени големи котки, сред които са бели бенгалски тигри, берберски и бели лъвове. 

Замръзналата планета

Viasat Nature, 24 февруари, 20:05 часа 

Водена от известния природоизследовател Сър Дейвид Атънбъро, тази забележителна поредица представя на малкия екран замръзналата необятна пустош на полярния регион – такава, каквато може би я виждаме за последен път, преди да се промени завинаги. Със своите амбициозни и епични мащаби, това е най-добрият портрет на полярните региони, който улавя цялата деликатна, поразителна красотата и величествена сила на природните стихии в най-голямата необятна дива пустош на Земята. Не пропускайте тези зрелищни картини, който малцина от нас някога ще видят на живо. Потопете се дълбоко под морските ледовете в един магически свят на гиганти. Спуснете се в сърцето на изригващ полярен вулкан и летете до Южния полюс през антарктическата ледена шапка – най-голямата концентрация на ледове на нашата планета. Това се полюсите – такива, каквито не сте ги виждали никога преди, и може би няма да ги видите никога повече...

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 месец

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.