Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

”Бърдмен”, Мур и Редмейн с триумф на Оскарите

Филмът логично си спечели и "Оскар" за Режисура на мексиканеца Алехандро Гонсалес Иняриту. Екипът...

Events преди 9 години

За Най-добър филм бе обявен "Бърдмен", в който главната роля изпълнява Майкъл Кийтън.

Филмът логично си спечели и "Оскар" за Режисура на мексиканеца Алехандро Гонсалес Иняриту. Екипът на "Бърдмен" бе отличен и в престижните категории Оригинален сценарий и Операторско майсторство.

Наградата за Най-добър чуждоезичен филм отиде при полския "Ида" на режисьора Павел Павликовски. Той сподели, че не може да повярва докъде е стигнал с "чернобяло кино без звук". Той поздрави поляците за това, че са смели и забавни, и могат да пият.



Уникалната Джулиан Мур ("Все още Алис") заслужено спечели първия си "Оскар" в категорията Актриса в главна роля. "Хората с Алцхаймер трябва да бъдат чути, за да потърсим лекарство", заяви Джулиан.

33-годишният Еди Редмейн триумфира в категорията Актьор в главна роля с изключителното си превъплъщение в Стивън Хокинг ("Теорията на всичко").

Оскарите за Актриса и актьор в поддържаща роля спечелиха Патриша Аркет и Джей Кей Симънс ("Камшичен удар") след само по една номинация. Изпълнителката от "Юношество" заяви от трибуната, че е крайно време жените в Америка да се преборят за равни права и бе силно аплодирана от Мерил Стрийп и Дженифър Лопес.

"Камшичен удар" си спечели още 2 Оскара - за Монтаж и Звуково миксиране.

"Гранд хотел Будапеща" взе 4 Оскара - за Музика, Сценография, Костюми, Грим и прическа.

"Игра на кодове" грабна приза в категорията Адаптиран сценарий.

Космическата драма "Интерстелар" успя да се добере до един "Оскар", а именно - за Визуални ефекти, а наградата за Звуков монтаж отиде при "Американски снайперист".

Призът за Анимация спечели "Героичната шесторка", а за Късометражна анимация - "Пир".

За най-добър документален филм бе обявен "Гражданин 4", който разказва за Едуард Сноудън. Наградата за Късометражен филм бе присъдена на "Обаждането", а за Късометражен документален филм - на "Кризисна телефонна линия: Ветераните натискат 1".


Рита Ора

На церемонията пяха Лейди Гага, Джон Леджънд, Рита Ора и др. Оскарът за Песен отиде при "Слава" от филма "Селма"


Лейди Гага

Сред презентаторите на наградите бяха Шон Пен, Гуинет Полтроу, Дакота Джонсън, Ана Кендрик, Лиам Нийсън, Джей Ло и др. Като водещ на Оскарите за пръв път се пробва Нийл Патрик Харис.


Нийл Патрик Харис

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?