Следва

„Островът на 13-те с Беър Грилс”

Sofia Film Fest за 19-ти пореден път или най-доброто от родното и чуждестранно кино

Sofia Film Fest за деветнадесети пореден път чука на вратата...

Culture преди 9 години

И тази година столицата ни ще се радва на един много любим и чакан от всички ни филмов фестивал. За деветнайсти пореден път Sofia Film Fest приветства всички любители на киното и разтваря широко вратите на градските салони. За да се насладим на внимателно подбрана селекция от истински стойностни български и чуждестранни филмови продукции. Билетите бяха пуснати в продажба вчера, 25 февруари, а златистите кутийки с билет, които познаваме от миналата година, ни очакват навсякъде из София, Варна, Бургас и Пловдив.

В златистото кенче се крие билета за филма. Остава да изберем прожекция и час и да си резервираме по интернет място или да наберем телефона, изписан на билета, за тази цел. Този уникален по вида си пропуск улеснява максимално зрителя и се радва на особен успех от момента на появата си на миналогодишното издание на фестивала. Тази година организаторите - Арт Фест, са приготвили изненада за своите почитатели. Пет златни билета, даващи пълен пропуск за двама в рамките на целия фестивал и всяко съпътстващо го събитие.

Стартовата дата е 5-ти март, четвъртък, а още от утре, 27-ми февруари, Дом на киното стартира с предварителни прожекции. В програмата на фестивала влизат над 200 игрални, късометражни и документални филма, с особено изразен фокус върху грузинското кино. Откриващият филм е на Георги Балабанов – „Досието Петров”, а закриващия – номинираният за Оскар за чуждоезичен филм „ Левиатан” на на Андрей Звягинцев.

В година със специален юбилей за българското кино – Сто години българско кино, журито се оглавява от Стефан Командарев, придружаван от заместник-директора на МФФ Бусан и директор на Азиатския Филмов пазар Джей Джеон (Южна Корея), турската продуцентка Зейнеп Атакан, Леван Когуашвили (Грузия, миналогодишният победител на СФФ със „Срещи на сляпо”) и директорът на кинофестивала в Рио де Жанейро Илда Сантяго (Бразилия).

 http://www.siff.bg/

https://www.facebook.com/sofiaiff/timeline

More from View Sofia

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.