Следва

Зрелищна надпревара в необработен терен ще се проведе този уикенд на Витоша

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 04 - 08 март

Studio 5 ни кани на един концерт изпълнен с красота и мистика. БЕЛОНОГА, aka Гергана Димитрова е позната на аудиторията като една от великолепните певици от „Мистерията на българските гласове“ и „Ева Квартет“...

Events преди 9 години

Белонога-live "През очите на слънцето"

Кога: 05 март, 19:00 часа 
Къде: Студио 5

Studio 5 ни кани на един концерт изпълнен с красота и мистика. БЕЛОНОГА, aka Гергана Димитрова е позната на аудиторията като една от великолепните певици от „Мистерията на българските гласове“ и „Ева Квартет“. 

Дълбокото познаване на българския фолклор и срещите през годините с архаичните музикални култури на аборигените и пигмеите водят до наслояване на музикални идеи. Мелодичното я води, а първичното провокира. Така възниква една нова, странна и изключително богата на емоции музика - диалог между архаичната култура на аборигените и пигмеите с мелодиката на българската песен. Основата - човешкият глас - търси директната връзка между тях в музикален свят без граници.

Вход: 10 лева.

Ивайло Мирчев - изложба 

Кога: 04 - 21 март
Къде: Галерия "Астри" 

Експозицията, която откри художникът Ивайло Мирчев в галерия „Астри”, наречена лаконично „Живопис” всъщност е завършек на една поредица прояви на този артист за неговата 60-годишнина. След голямата юбилейна изложба в Кюстендил или Упражнения по живопис, след изяви в Пловдив, Варна, Бургас, и колекцията от картини в неговото ателие под формата на Отворени врати, и след, разбира се, голямото събитие в Кюстендил като 42-и носител на наградата на името на „Владимир Димитров-Майстора” сега този художник е по-камерен, по-интимен, с по-мощен колорит.

Премиера на филма "Гласовете на промяната"

Кога: 05 март,  19:30 часа 
Къде: Културен център G8

“Гласовете на промяната” (“Voices of transition”) представя различни подходи към един световен проблем – последствията от свръхпотреблението и човешка дейност. Само за час и четири минути ще имаме възможността да станем част от реализирани алтернативни проекти, обхващащи цели градове и общности, представящи живот без липси, без лишения и без глад!

Филмът е режисиран от Нилс Агилар и неговите колеги от Milpa Films, Германия. Те са будни и загрижени млади хора, които можем да поздравим за невероятния филм и да се вдъхновим от тях, защото ни показват как сложните взаимовръзки се крепят на прости житейски закони.

Вход: 6 лева.

Открита лекция на проф. Ален Вание

Кога: 05 март, 18:00 часа 
Къде: НХА, ателие 7

На 6 март от 18 ч. проф. д-р Ален Вание ще изнесе открита лекция на тема  "Психоанализа, изкуство, образ. Какво е да гледаш картина (с психоанализата)".

Входът е свободен!

На 7 март от 9.30 до 17.00 ч. ще се проведе клиничен семинар "Фантазмът", в който ще бъдат представени експозете на проф. д-р Ален Вание, д-р Катрин Вание, Иван Дулов. Семинарът ще се проведе на адрес ул. "Шипка" N 6, заседателна зала на СБХ, 4 етаж.

Проф. д-р Ален Вание е психоаналитик и психиатър, професор по клинична психология в университета Париж 7 „Дени Дидро“, директор на „Център за изследвания в областта на психоанализата и медицината“.

Бивш президент е на асоциация Еспас Аналитик – Париж, автор на книгите „Лакан“, „Лексика на психоанализата“, “Дельоз, Фуко, Лакан“ и др.

Вече близо десет години проф. д-р Вание, води семинар в Beaux – arts, Париж на тема „Психоанализа, изкуство, образ“.

Фотографска изложба "Лявото око"

Кога: 07 - 27 март, откриване 07 март, 18:00 часа 
Къде: Експо Баня София 

По повод международния ден на жената, изложбата представя женския свят, уловен от обективите на дванайсет дами, фотографи от България и чужбина, отличени с множество престижни награди

Съвременната фотографска техника изисква да затворим едното си око, а с другото да подредим света в един правоъгълник за части от секундата. За части от секундата или за часове няколко жени застават зад камерите си, за да уловят женската енергия.
Съкровени тайни, тъмни страхове, непогубена вяра, нежни емоции, мощни страсти и смели мечти намират място в рамката на визьора, подредени във фотографски разкази от фото изложбата със заглавие „Лявото око”.

Патрон на изложбата е госпожа Маргарита Попова- вицепрезидент на Република България.



Lamb - концерт

Кога: 08 март, 20:00 часа 
Къде: Студио Орфей 

Феновете на нетрадиционното електронно звучене ще могат да чуят на живо английското дуо LAMB, които идват на 08 март София, за да представят новия си албум Backspace Unwind.

Ин и Ян, Нощта и Денят или просто две крайни противоположности – Andy Barlow и Lou Rhodes са двамата музиканти назовавани като Lamb. Характерното дуо от Манчестър, което спечели сърцата на почитателите на меланхоличното електронно звучене с вечните отнасящи сингли: “Gorecki” и “Gabriel”. Нежен и запленяващ звук, дълбоки и сантиментални текстове, безкомпромисен професионализъм са само три от елементите, които музикантите вкарват в парчетата си, за да докоснат слушателите си много под повърхността. Музиката на загадъчните Lamb, повлияна от трип-хоп, хип хоп, дръм енд бейс и джаз, представлява изключително спефицична смесица от актуалните музикални течения, която ги прави една от най-емоционалните съвременни електронни банди.

Вход: билети ранно пиле 2 - 35 лева, в наличност в магазин Яко, ул. Граф Игнатиев 43; стандартни и он лайн билети в мрежата на Eventim.bg - 45 лева. 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.