Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 9 - 15 февруари

Septicflesh се завръщат за концерт в България. Шоуто на титаните на симфоничния дует метъл от Гърция е на 9-и март...

Events преди 9 години

Septicflesh

Кога: 9 март, 20:00 часа
Къде: MIXTAPE 5

Septicflesh се завръщат за концерт в България. Шоуто на титаните на симфоничния дует метъл от Гърция е на 9-и март. То ще се състои в голямата зала на клуб Mixtape5 в София и ще бъде подгрято от още една банда от чужбина като специален гост, както и от една родна група. 

Датата в София е от поредицата загрявки за европейското турне на гърците с Moonspell, което стартира на 12-и март.

Septicflesh несъмнено са сред фаворитите на френския лейбъл Season Of Mist, към който се присъединиха през 2007г. Под крилото на уважаваната издателска компания те осъществиха три успешни албума: Communion (2008), The Great Mass (2011), Titan (2014). Признатият за безспорен шедьовър The Great Mass превзе множество класации в специализираните медии за “Албум на месеца”, “Албум на годината” и прочее, а за да го представи на живо групата обиколи света. Малцина вярваха, че този шедьовър може да бъде надскочен, но бандата доказа, че това е напълно по силите й с излизането на диска Titan тази година. Titan също се нарежда на челните места при годишния разбор на редица престижни издания.

Вход: билети - първите 50 броя ще струват 30 лв.; след изчерпването им цената е 35 лв.; в деня на събитието ще се продават за 45 лв.

Александър Сертев - фотографска изложба

Кога: 10 март - 10 април, откриване 10 април, 19:00 часа 
Къде: галерия за фотография SYNTHESIS

Александър Сертев започва да усвоява фотографското изкуство на 14-годишна възраст в лабораторията на баща си Стоян Сертев, известен български камерен музикант и ненадминат майстор-фотограф на репродукции на изобразителното изкуство, архитектурни проекти, оперни и театрални постановки и др.

Александър Сертев завършва Художествената академия в София в ателиетата на Илия Бешков и Веселин Стайков. След дипломирането си работи в областта на илюстрацията, оформлението на книгата, приложната и изящната графика и плаката. Фотографията му служи като отлично спомагателно средство.

Участва в над 20 международни изложби и биеналета и в над 30 колективни изложби на български художници в страната и в чужбина. Получил е голям брой награди в България и чужбина за творбите си.
През пролетта на 1963 година, 26 годишен, придружава баща си на едно турне на квартет Аврамов в Париж, където остава повече от три месеца.

В настоящата изложба са представени над 40 фотографии от това пътуване. Те са заснети с камерата Лайка III C, формат 24/36 мм върху филм Agfa Isopan F.

REWIND LIVE

Кога: 12 март, 22:00 часа 
Къде: Studio 5

Те са Ретро, те са Фънк, те са акустичен Пънк...
Те са Vladdi (ex-Safo, Slang), Misha (Siluet), Marti (P.I.F., Siluet) и Yuri (P.I.F., ex-Safo) и ще забият в Studio 5 на 12-ти март от 22:00ч.

Зареждаща сплав от авторски парчета, преплитащи се с някои от емблематични ретро мелодии и бийтове. Енергията на пънка, с полъх на шансон.

Put on your dancing shoes!..
Вход: 8 лева. 

Ragga Muffin с Deadly Hunta

Кога: 13 март, 22:00 часа 
Къде: Mixtape 5

Muffin crew-то, в пълния си състав, ще нажежи обстановката до червено преди да остави ушите и душите ви в ръцете и гласните струни на един от най-знаковите изпълнители от UK сцената: DEADLY HUNTA.

Кариерата на Deadly Hunta започва в началото на 90те, когато той е MC на различни саунд системи.
През 1994г. записва музика в Ямайка, а няколко години по-късно вече има множество участия в Обединеното Кралство.

През 1996г. е част от турнето на легендарния Buju Banton. Следващите години записва най-големите си хитове като “Ganja Man” с Aphrodite и емблематичния си сингъл “Talk Out Loud”. Има участия из цяла Европа и Азия, а името му често е част от lineup-a на най-големите реге фестивали на Стария континент. Бил е на една сцена с имена като Wu Tang Clan, Ice T, Buju Banton, Bounty Killer и много други.

За трети път в България, Deadly обещава взривяващо парти и дълго държащи усмивки. По време на събитието ще бъде заснет клипът на съвместното парче на Deadly Hunta, Jahmmi Youth и SAVA.
На сцената на Mixtape 5 с тежки лъвски стъпки ще пристъпва и останалата част от Ragga Muffin crew-то: Zafayah, Sen I, Chibook, SAVA, Emil Prize и XONIC.

 

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Изложения:

Save the Planet

Музика: 

Софийска филхармония представя Римски Корсаков
Bobo & The Gang и HanLei

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?