Следва

INSTAGRAM моменти... Coachella 2015

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 14 - 19 април

Коцертът на Anastacia е след броени дни в зала 1 на НДК. Поп иконата очаква с нетърпение първата си среща с българската аудитория в София по покана на Loud Concerts...

Events преди 9 години

Anastacia - концерт

Кога: 16 април, 20:00 чакса
Къде: Ндк, зала 1

Коцертът на Anastacia е след броени дни в зала 1 на НДК. Поп иконата очаква с нетърпение първата си среща с българската аудитория в София по покана на Loud Concerts. Началото на шоуто е 20 часа, а вратите на залата ще бъдат отворени в 19 часа.

Концертът е част от световното турне на певицата - Resurrection Tour 2015. Американката е включила в репертоара си песни от новия си шести албум Resurrection, който е първият й авторски проект след излезлия през 2008 г. албум Heavy Rotation, продуциран от аренби певеца Ни Йо. На концерта Анастейша ще изпълни и най-известните си хитове.

Вход: Ограничен брой билети за втори балкон, които са на цена от 60 лева и са в продажба в мрежата на Еventim, магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly.

Еликсир за съществуване - фотографска изложба на Мира Недялкова

Кога: 16 април - 10 май, откриване 16 април, 19:00 часа 
Къде: Галерия Синтезис

За своите работи Мира Недялкова казва, че са на граничната линия - между фотографии и картини. Тя рисува един сънуван свят, потопен в първичната стихия на водата. Водата като символ на женското начало, на несъзнаваното, на всичко, което остава извън светлината на нашето съзнание.
В този свят телата губят своята материална плътност и портретите на Мира запечатват превъплъщенията на душата.

“В творбите ми моделът винаги е основен елемент, но в действителност той сякаш липсва, там е само душата ни, душата ми, там съм аз и моят свят... Моите снимки не представят модела. В моите творби очите се почти винаги затворени, героинята е безплътна, голотата остава незабелязана, еротизмът е онова, което ни завладява, но не за да възбуди сетивата ни, а за да навлезе в душата, в същността ни... да проникне дълбоко в сърцето и ума ни... да ни помогне да се познаем, да видим отблизо страховете и скритите си желания и да ги приемем, да ги приемем, за да им се насладим..."

Денят на Ангела - изложба живопис на Инна Романова

Кога: 15 - 30 април, 
Къде: Галерия АСТРИ

Изложбата следва единна тематична линия.
Проектът е поредица от картини, посветен на света на детството в Европа и Русия през последните години, от началото на миналия век.

Основното нещо в произведенията - да предадат на публиката ведрата атмосфера на детството, без каквото и да е критично отношение към времето си.

Нашите спомени от детството, винаги и по всяко време са нашето убежище, където можем да намерим подкрепа и, поне за известно време, да забравим за трудностите на днешния ден…

Техниката, в която са изпълнени произведенията е на маслената живопис върху платно, като се използван и маслен молив.

NOIR

Кога: 18 април, 23:00 часа 
Къде: Yalta Club

Когато споменем Дания в контекста на електронната музикална сцена, моментално се сещаме за едно име – Рене Кристенсен, по-известен като Noir. България се оказва предпочитана от него дестинация, а той, от своя страна –любимец на българската публика. Предстои да посрещнем Noir за четвърти път на родна земя, а любителите deep tech house зву-ченето броят дните до партито. Онези, които успяха да присъстват на някое от предишните му гостувания, още говорят за експлозивната атмосфера, която създава, когато застане зад пулта. Освен с майсторски умения в миксирането Noir се е доказал и като успешен продуцент, създавайки едноименния лейбъл Noir Music. Той обединява артисти от ранга на Blond:ish, Hot Since 82, Jay Lumen и др.

Get Darker Sofia

Кога: 18 април, 22:00 часа 
Къде: Парти център 4KM

След като през изминалия месец най-голямата независима дъбстеб и ъндърграунд медия в света GET DARKER (Лондон) обяви партньорството си с родния лейбъл PLATFORM MUSIC за второто издание на GET DARKER SOFIA, феновете вече спокойно могат да запазят вечерта на 18 април за едно от големите събития у нас през тази година, както и логично да задраскат следващата сутрин.

Към вече обявените хедлайнери - LEE DARKSIDE - задължителният елемент, всеобщ любимец и основател на медията; DEMON - ветеран в стила; LX ONE - диджей и продуцент, както и най-популярният хост на на дъбстеп и дръменбейс събития в световен мащаб се присъединява още едно голямо име - J:KENZO.

J:KENZO е сред най-интересните артисти от новата вълна на лейбъла Tempa, Artikal. От 2008 година насам минималистичният звук, който създава му донася заслуженото признание от ъндърграунд сцената.

Вход: Билети в мрежата на Eventim. 

"Храм на Светлината" - изложба на Христо Михайлов

Кога: 2 - 20 април
Къде: Галирия Credo Bonum

Галерия Credo Bonum представя за първи път на българската публика новите творби на скулптора Христо Михайлов, създадени в резултат на дългогодишното сътрудничество с доктора по логистика и евристика Христо Смоленов.

Изложбата, наречена „Храм на Светлината” включва 13 малки малки пластики в бронз и кристали, и 5 миниатюри в сребро и полу-скъпоценни камъни, създадени миналата година и представени за първи път пред виенска публика в изложба, проведена през декември 2014 г.

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?