Следва

„Къщата на гнева” с четири номинации за Аскеер

"Силициевата долина" тръгва с втори сезон по HBO

Сериалът разказва историята на петима приятели програмисти, които отиват в...

Events преди 9 години

Един от най-добрите сериали за нърдове в ефира тръгва със своя втори сезон този понеделник по HBO

HBO организира предпремиерна прожекция за хора от IT бранша с пица и бира в betahouse. Сред гостите бяха програмисти от Telerik, start up ентусиасти и технологични блогъри.

Всички те се забавляваха с шегите и комичните ситуации на героите от “Силициевата долина”.

Сериалът разказва историята на петима приятели програмисти, които отиват в Силициевата долина - известен район в южната част на метрополния регион на залива Сан Франциско в Северна Калифорния. В него се намират много от най-големите високотехнологични корпорации, произвеждащи компютри, компютърен хардуер и електроника, разработващи софтуер и технологии в облак. Момчетата пристигат там с ясни желания и големи амбиции – те искат да са следващият Стив Джобс, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс... Тоест, искат да открият следващия голям технологичен феномен.

Това сигурно е единственият сериал за гийкове и IT специалисти, който може да ви разсмее до сълзи.

Запознайте се с Ричард, Елрих, Гилфойл, Динеш и Джаред – те са смешни, странни, непохватни, истински нърдове, които имат една цел – искат да създадат следващото технологично чудо. Разбира се, това не е толкова лесно, колкото изглежда и по този повод петимата успяват да попаднат в толкова безумни ситуации, колкото човешкият мозък може да измисли.

В рамките на 30 минути и точно осем епизода за сезон 1, сериалът ще ви накара да се смеете с глас, независимо дали разбирате от технологии или не. Същото важи и за сезон 2. Той стартира непосредствено след събитията от първи сезон, затова е хубаво да сте го гледали предварително. Това, разбира се, няма да попречи на всеки фен на добрата комедия да се посмее до сълзи на сюжета.

Това е и най-забавният сериал за мъже от "Антураж" насам, но този път вместо холивудски актьори имаме IT специалисти. Томас Мидълдич, Ти Джей Милър, Мартин Стар, Зак Уудс, Кумаил Нанджиани и Аманда Крю влизат в главните роли и се справят прекрасно. Ако искате да гледате нещо добро, свежо, забавно и наистина добре направено, при това с много чувство за ирония и сарказъм, това е сериалът.

"Силициевата долина" сезон 2 тръгва по HBO този понеделник 13.04 от 22.05.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?